nemzetisport.hu 2020.02.15 15:44 Frissítve: 2020.02.15 16:23

Női kézilabda: Kovacsics hosszabbított a Ferencvárossal

Az FTC-Rail Cargo női kézilabdacsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy két évvel, 2022. június 30-ig meghosszabbította válogatott irányítója, Kovacsics Anikó szerződését.

 

Kovacsics Anikó marad a Ferencváros kötelékében (Fotó: Koncz György)

„Kovacsics Anikó nemcsak a pályán, hanem azon kívül is a csapat vezére – mondta Bognár László, a Ferencváros kézilabda-szakosztályának ügyvezető igazgatója a fradi.hu-nak. – Bár gyerekként nem itt nevelkedett, tökéletesen illeszkedik a Ferencvárosba, és bízom benne, hogy ő maga is jól érzi magát a klubnál. Egyértelmű volt számunkra, hogy szeretnénk őt megtartani, és kiváló visszajelzés, hogy könnyen sikerült vele megállapodnunk a folytatásról. Azért is örülök, hogy most bejelenthetjük klasszisunk szerződéshosszabbítását, mert ezzel elejét vehetjük a találgatásoknak, amelyeket a napokban alaptalanul, de talán sajnos nem cél nélkül napvilágot látott álhírekkel generáltak. Furcsa, hogy épp a keddi rangadót megelőző napokban került a médiába a csapatkapitányunk esetleges átigazolásával kapcsolatos hír, de remélem, hogy ezzel a hivatalos bejelentéssel is biztosítani tudjuk a csapat nyugodt felkészülését.”

Bognár ezzel arra utalt, hogy a Pesti Hírlap a napokban arról írt, a Siófok élénken érdeklődik Kovacsics iránt. A 28 éves irányító viszont elárulta, már hónapokkal ezelőtt megszületett az egyezség.

„Nagyon jól érzem magam itt, ezért fel sem merült bennem, hogy váltanék – mondta Kovacsics a fradi.hu-nak. – A vezetők által vázolt célkitűzések és jövőkép is hatással volt erre, hiszen ezekkel teljes mértékben azonosulni tudok. Valóban nagyon gyorsan és már hónapokkal ezelőtt megszületett a megállapodás, ami nagyon pozitív, hiszen kizárólag a játékra koncentrálhattam. Bízom benne, hogy sikeres évek állnak előttünk, szeretnénk előrébb lépni a Ferencvárossal, és a válogatottal is komoly célokért küzdhetünk.”

A Győri ETO-val kétszeres BL-győztes Kovacsics 2016-ban igazolt az FTC-hez, ahol ugyancsak hamar meghatározó játékossá vált. Szucsánszki Zita távollétében a csapatkapitányi karszalagot is megkapta, jelenleg közösen látják el a kapitányi teendőket.

2020.03.30 07:37:41

Kézilabda NAGY PÉTER

A Liberbank Cuenca válogatott kézilabdázója Szegeden készül, s nem zárja ki, hogy itthon folytassa.

2020.03.29 15:16:08

Kézilabda MKSZ/BALLAI ATTILA

A sorozat ötödik, záró epizódjában a 2008-as olimpia történéseit vette sorra Ballai Attila.

2020.03.28 15:59:13

Kézilabda MKSZ/BALLAI ATTILA

Az olimpiai visszatekintés negyedik epizódjában a 2004-es játékok történéseit vette sorra Ballai Attila.

2020.03.27 17:36:41

Kézilabda MKSZ/BALLAI ATTILA

A dánoktól hatgólos előnyről elszenvedett vereség már-már az évezredes magyar sors szimbólumává magasztosult.

2020.03.27 14:47:11

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

NAGYINTERJÚ. A Veszprém edzője a félbeszakadt idényről, saját edzői filozófiájáról is beszélt, és még kedvenc fotóiból is mutatott néhányat.