Lidl az FTC Gyémántfokozatú támogatója
R. B. 2020.02.26 13:12 Frissítve: 2020.02.26 15:05

Női kézi: a Fradi százgólos jobbszélsőt igazol – hivatalos

A Ferencváros bejelentette, szerződtette Kovács Anettet, a Békéscsaba 25 esztendős kézilabdázóját.

Kovács Anett az FTC-nél folytatja (Fotó: Imre György, Békés Megyei Hírlap)

 

A Mezőtúron született kézilabdázó a nyáron csatlakozik Elek Gábor csapatához, Kovács Anett két évre szóló megállapodást kötött a FTC-Rail Cargo Hungariával.

A gólerős jobbszélső – aki 17 évesen mutatkozott be a hazai élvonalban – a női NB I előző idényében kereken száz gólt dobott. Kim Rasmussen korábbi szövetségi kapitány meghívót küldött neki a válogatottba, ám még nem lépett pályára a legjobbak között. Kovács a mostani kiírásban 17 mérkőzésen összesen 53-szor volt eredményes.

A Danyi Gábor, Elek Gábor páros által kihirdetett friss keretben is szerepel Kovács Anett.

„Jó néhány csapat érdeklődött irántam, de az nagyon meglepett, hogy a Ferencváros is jelezte, szívesen látna – idézi a fradi.hu Kovács Anettet.Mindenki azért dolgozik, hogy ilyen nagy csapathoz kerülhessen, ezért örülök neki, hogy én megkaptam a lehetőséget. Tizenhárom évet töltöttem Békéscsabán, nagyon sokat köszönhetek a nevelő együttesemnek, de bízom benne, hogy a Fradiban még tovább fejlődhetek. Izgalmas év áll előttem, Békéscsabáról furcsa lesz a fővárosba költözni, de biztosan megszokom majd. Azt érzem, hogy újjá kell építenem a váramat, hiszen minden új lesz nekem, de nagyon várom már.”

„Régóta figyeltük Kovács Anett játékát, s mert a jobbszélső poszton erősítenünk kellett, szerettük volna őt átigazolni
– mondta Bognár László ügyvezető igazgató. – Anett az előző idényben csapata egyik leggólerősebb játékosa volt, a bajnokságban szerzett száz gólja önmagáért beszél, nem is csoda, hogy a magyar válogatott keretébe is meghívót kapott. Bízom benne, hogy a Népligetben még tovább fejlődik és hasonlóan sok góllal segíti a Ferencvárost is.”

Mint ismert, a nyáron elhagyja a Ferencvárost a válogatott jobbszélső Lukács Viktória, aki a Győri Audi ETO-ban folytatja pályafutását. Jelen állás szerint Kovács Anett és Bánfai Kíra lesz a keret két jobbszélsője.

Az FTC a közelmúltban három érkezőt jelentett be: a Thüringer HC-tól Emily Bölk és Alicia Stolle, a Rosztov-Dontól pedig Julia Behnke csatlakozik a népligetiekhez. További hír, hogy Kovacsics Anikó hosszabbított, míg Hornyák Dóra visszatér Debrecenbe.

Lidl az FTC Gyémántfokozatú támogatója
2020.10.22 18:21:26

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Az első félidőben nagyon jól kézilabdázott a magyar csapat, de a szünet után sokkal jobb volt a Meskov Breszt.

2020.10.20 23:28:17

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Vezetőedzőként valószínűleg túl nagy volt a kihívás.

2020.10.18 15:31:11

Kézilabda R. Gy.

Sokáig tartotta a lépést a CSM-mel a Fradi, de végül hat góllal nyertek a hazaiak.

2020.10.17 16:58:00

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

A második félidőben a Valcea tehetetlen volt a kiváló győri támadásokkal szemben.

2020.10.15 20:06:49

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Győzhetett volna a magyar csapat, de a kevesebbet hibázó Porto zsebelte be a két pontot.