Lidl az FTC Gyémántfokozatú támogatója
R. B. 2020.02.26 13:12 Frissítve: 2020.02.26 15:05

Női kézi: a Fradi százgólos jobbszélsőt igazol – hivatalos

A Ferencváros bejelentette, szerződtette Kovács Anettet, a Békéscsaba 25 esztendős kézilabdázóját.

Kovács Anett az FTC-nél folytatja (Fotó: Imre György, Békés Megyei Hírlap)

 

A Mezőtúron született kézilabdázó a nyáron csatlakozik Elek Gábor csapatához, Kovács Anett két évre szóló megállapodást kötött a FTC-Rail Cargo Hungariával.

A gólerős jobbszélső – aki 17 évesen mutatkozott be a hazai élvonalban – a női NB I előző idényében kereken száz gólt dobott. Kim Rasmussen korábbi szövetségi kapitány meghívót küldött neki a válogatottba, ám még nem lépett pályára a legjobbak között. Kovács a mostani kiírásban 17 mérkőzésen összesen 53-szor volt eredményes.

A Danyi Gábor, Elek Gábor páros által kihirdetett friss keretben is szerepel Kovács Anett.

„Jó néhány csapat érdeklődött irántam, de az nagyon meglepett, hogy a Ferencváros is jelezte, szívesen látna – idézi a fradi.hu Kovács Anettet.Mindenki azért dolgozik, hogy ilyen nagy csapathoz kerülhessen, ezért örülök neki, hogy én megkaptam a lehetőséget. Tizenhárom évet töltöttem Békéscsabán, nagyon sokat köszönhetek a nevelő együttesemnek, de bízom benne, hogy a Fradiban még tovább fejlődhetek. Izgalmas év áll előttem, Békéscsabáról furcsa lesz a fővárosba költözni, de biztosan megszokom majd. Azt érzem, hogy újjá kell építenem a váramat, hiszen minden új lesz nekem, de nagyon várom már.”

„Régóta figyeltük Kovács Anett játékát, s mert a jobbszélső poszton erősítenünk kellett, szerettük volna őt átigazolni
– mondta Bognár László ügyvezető igazgató. – Anett az előző idényben csapata egyik leggólerősebb játékosa volt, a bajnokságban szerzett száz gólja önmagáért beszél, nem is csoda, hogy a magyar válogatott keretébe is meghívót kapott. Bízom benne, hogy a Népligetben még tovább fejlődik és hasonlóan sok góllal segíti a Ferencvárost is.”

Mint ismert, a nyáron elhagyja a Ferencvárost a válogatott jobbszélső Lukács Viktória, aki a Győri Audi ETO-ban folytatja pályafutását. Jelen állás szerint Kovács Anett és Bánfai Kíra lesz a keret két jobbszélsője.

Az FTC a közelmúltban három érkezőt jelentett be: a Thüringer HC-tól Emily Bölk és Alicia Stolle, a Rosztov-Dontól pedig Julia Behnke csatlakozik a népligetiekhez. További hír, hogy Kovacsics Anikó hosszabbított, míg Hornyák Dóra visszatér Debrecenbe.

Lidl az FTC Gyémántfokozatú támogatója
2020.07.10 17:45:41

Kézilabda JOCHA KÁROLY

A világhírű menedzser a kézilabdán kívül az atlétikában és a téli sportágakban is maradandót alkotott.

2020.07.08 22:05:14

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Sorozatunk újabb részében visszamegyünk a kilencvenes évekig, amikor a válogatott történelme egyik legnagyobb sikerét érte el 1997-ben.

2020.07.04 22:02:29

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Játékunkra továbbra is érvényes, ami a labdára: nem a küzdelem, a békétlenség, az indulat, hanem az öröm, az élmény, a szórakozás forrása.

2020.07.03 18:57:56

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az édesapa piszkosult akart nyerni, a fia szorgalmával kompenzálta, hogy nem volt kiugróan tehetséges. Mindketten válogatottak lettek a sportágukban.