Lidl az FTC Gyémántfokozatú támogatója
N. T. 2020.03.03 17:46 Frissítve: 2020.03.05 16:30

Női kézi: vb-győztes holland szélsőt igazolt a Ferencváros – hivatalos

Újabb igazolást jelentette be az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata: a 27 éves vb-győztes holland jobbszélső, Angela Malestein a nyártól a magyar csapatot erősíti, kétéves szerződést írt alá a Népligetben. 

 

Malestein is az FTC játékosa lesz (Fotó: AFP)

A Fradi Tv keddi adásából derült ki, hogy az eddig Németországban légióskodó Angela Malestein is csatlakozik az FTC alaposan átalakuló keretéhez, így a következő idényben is lesz holland játékosa a népligetieknek.

„Jelenleg a magyar bajnokság erősebb, mint a német. Itt többet fejlődhetek. Ugyanakkor sosem felejtem el a Németországban töltött éveket. Nagyon sikeresek voltunk, de eljött az ideje egy újabb kalandnak. Emlékszem, hogy 2018-ban játszottunk egymás ellen a Bajnokok Ligájában, az utolsó tíz perc kifejezetten kiélezett csatát hozott. Kikaptunk, szomorú voltam, de a szurkolók komoly nyomot hagytak bennem. Minden csapatnak olyan drukkerek kellenének, mint a Fradinak! Alig várom, hogy zöld-fehérben kézilabdázhassak” – mondta a holland a műsorban.

A jobbszélső 2014 óta játszott a német Bietigheimben, amely szerette volna megtartani, de mint a közelmúltban jelezte, számított rá, hogy a decemberi világbajnokság után megnő az érdeklődés a játékos iránt, és Európa pénzügyileg tehetős klubjaitól kapott ajánlatot. A németek át is igazolták már a helyére a dán Trine Östergaard Jensent.

Malestein a holland válogatott tagjaként világbajnokságon mind a három éremből gyűjtött be (2019: 1. hely, 2015: 2. hely, 2017: 3. hely), s Európa-bajnokságról is van ezüstérme (2016) és bronzérme (2018). A Bietigheimmel kétszer nyerte meg a Bundesligát.

Az FTC-ből Győrbe távozik a nyáron a magyar válogatott Lukács Viktória, és bár a népligeti csapat megszerezte Kovács Anettet Békéscsabáról, erre a posztra még elfért egy rutinos játékos. (Jelenleg a fiatal Bánfai Kíra szerepel még jobbszélsőként a keretben.)

„Úgy éreztük, hogy a jobbszélső poszton még erősítésre van szükség, és nagyon örülök, hogy sikerült megoldást találnunk – mondta Bognár László, a kézilabda szakosztály ügyvezető igazgatója a fradi.hu-nak. – Angela Malesteint aligha kell bemutatni a kézilabda berkekben, évek óta stabil teljesítményt nyújt a német bajnok Bietigheimben a hazai és a nemzetközi porondon, illetve a holland válogatottban is. Azt remélem és hiszem, hogy Angela megfelelően pótolja majd a távozó Lukács Viktóriát.”

A klub már korábban bejelentette három német válogatott érkezését: a balátlövő Emily Bölk és a jobbátlövő Alicie Stolle egyaránt a Thüringer HC-ból jön, míg a beálló Julia Behnke a Rosztov-Dont hagyja el. Rajtuk kívül Érdről teszi át a székhelyét a kapus Janurik Kinga és a beálló Kisfaludy Anett, míg Kovacsics Anikó szerződést hosszabbított. Malesteinhez hasonlóan mindannyian kétéves szerződést írtak alá. 

A távozók között találjuk Lukács mellett Danick Sneldert (Siófok) és Hornyák Dórát (Debrecen), de várhatóan még lesznek további játékosok, akik a nyáron elhagyják Elek Gábor együttesét.

A klub egyúttal bejelentette, ezzel teljes a 2020–2021-es keret, újabb érkező már nem várható a Ferencvárosnál.

A zöld-fehérek új igazolása az Instagramon is népszerű…

null

null

Season 2016/2017 *there is no elevator to success, you have to take the stairs* Till next season #olympicgames4th #europeanchampionshipSilver #EuropeanCupSilver #GermanleagueGOLD #thanksforallthesupport

nullLidl az FTC Gyémántfokozatú támogatója
2020.10.28 10:46:23

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Mélyről kapaszkodott vissza a magyar csapat, amely a győztes gólt is megszerezhette volna a legvégén.

2020.10.27 12:57:28

Kézilabda H. D.

A férfi Európai Kézilabdaliga 2020–2021-es idényének adatbankja.

2020.10.26 19:28:20

Kézilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Az 1965-ben vb-t nyerő Csenkiné Varga Zsuzsanna minden szavából süt az életszeretet.

2020.10.24 20:51:49

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Így kellene hosszú távú edzéstervet készíteni, versenynaptárt toldozgatni, elmaradt meccsek esetén új, provizórikus időpontokat rögtönözni, nem utolsósorban játékosoknak szerződéseket kínálni. Éltetni a reményt és a kézilabdát.

2020.10.24 15:35:37

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Visszatértek a vírusból felépült játékosok, a továbbjutás szempontjából is fontos meccset nyert az FTC.