Női kézi: Hornyák visszatér a DVSC-hez, Karnik távozik

Vágólapra másolva!
2020.02.20. 16:24
null
Hornyák Dóra az idény végén elhagyja a Ferencvárost (Fotó: Török Attila)
A DVSC női kézilabdacsapata a hivatalos oldalán számolt be arról, hogy Hornyák Dóra kilenc év után visszatér a csapathoz.

 

A 28 éves válogatott átlövő 2006-ban mutatkozott be az NB I-ben debreceni színekben, összesen 112 meccset játszott, mielőtt 2011-ben távozott a klubtól. Játszott Veszprémben, Győrben, majd a Vác érintésével került az FTC-hez.

„Régen benne volt a levegőben, hogy egyszer majd hazatérek, ez most vált valósággá – mondta Hornyák, aki kétéves szerződést írt alá, amely a nyáron lép érvénybe. – Szerettünk volna közelebb kerülni a családhoz, most sikerült, s ennek nagyon örülök. A klub és a város is közel áll a szívemhez, szeretnék bizonyítani a DVSC-ben. A beilleszkedéssel nem lesz gondom, hiszen ismerem a játékosokat és a szakmai stáb tagjait is. Most viszont még a Ferencvárosban várnak rám feladatok, a BL-ben, a bajnokságban és a Magyar Kupában.”

Szintén a DVSC-hez kapcsolódó hír, hogy Karnik Szabina távozik a klubtól, a debreceni nevelésű jobbátlövő egy plusz egyéves szerződést kötött korábban, ám a felek nem éltek az opciós jogukkal.

„Nem úgy sikerült a szezon eddigi része, ahogy terveztem, nem sikerült állandósítani azt a formát, amit elvártam volna magamtól – mondta Karnik. – Szeretnék több játéklehetőséghez jutni, ezért hoztam meg ezt a döntést. Remélem, hogy a bajnokság előttünk álló részében még segíteni tudom a DVSC-t, hogy a csapat elérje a célját.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik