Lidl az FTC Gyémántfokozatú támogatója
nemzetisport.hu 2020.01.02 11:59 Frissítve: 2020.01.02 15:03

Női kézi: Lukács Viktória Győrben folytatja – hivatalos

Lukács Viktória a női kézilabda NB I-ben szereplő Győri Audi ETO KC-ban folytatja pályafutását idén nyártól – adta hírül a Ferencváros, a válogatott jobbszélső jelenlegi klubja. A 24 éves játékos hároméves szerződést kötött az ETO-val.

 

Lukács Viktória tíz év után távozik a Ferencvárostól (Fotó: Dömötör Csaba)

Lukács 2010-ben, 15 évesen került a Ferencvároshoz, azóta (egy idény kivételével, amikor a 2013–2014-es kiírásban Siófokon szerepelt kölcsönben) erősíti a csapatot.

Ez idő alatt bemutatkozott a magyar válogatottban, a Fradival pedig Kupagyőztesek Európa-kupáját, bajnokságot és Magyar Kupát is nyert. 232 felnőtt bajnoki és kupamérkőzésen, és 96 nemzetközi találkozón szerepelt.

Rövid időn belül másodszor szerződtet jobbszélsőt a Győr a fővárosi zöld-fehérektől, tavaly nyáron Faluvégi Dorottya érkezett a címvédőhöz. Mellette Bódi Bernadett és Jana Knedlíková szerepel még a poszton, de nem kizárt, hogy valamelyikük távozik majd az idény végén vagy éppen a családalapítást választja.

Életem legnehezebb döntését hoztam meg, amikor úgy határoztam, hogy a szezon végén elhagyom a Fradit, mert új kihívásokra vágyom. Elhagyom azt a klubot, amely tíz évig az életemet jelentette… De a legfontosabb feladatok csak most jönnek számunkra az idényben, ezért még nincs itt a búcsú ideje. A Ferencváros mindörökké Ferencváros marad, és szeretném a következő hónapokban elérni a csapattal a kitűzött célokat” – fogalmazott Lukács a fradi.hu-nak. 

„Megtisztelő, hogy a világ jelenlegi legerősebb csapatában, Győrben folytathatom nyártól a pályafutásom. A szezon hátralévő részén mindent megteszek a jelenlegi klubom sikeréért, de várom már, hogy hogy a következő szezontól az új kihívásoknak is megfeleljek. Jól ismerem a csapatot, tudom, hogy a legmagasabb célokért küzdenek mindig Győrben, ez számomra is szimpatikus. Szeretném majd én is kivenni a részem teljesítményemmel a sikerekből” – ezt már az ETO honlapjának nyilatkozta a játékos.

 

Sziasztok! Életem legnehezebb döntését hoztam meg: a szezon végén elhagyom a Fradit. Elhagyom azt a csapatot amely 10 évig az életemet jelentette. De mivel a legfontosabb feladatok csak most jönnek, ezért még nincs itt a búcsú ideje! A Ferencváros Ferencváros marad. Mindörökké!

2,208 Likes, 0 Comments - Lukács Viktória (@lukacsviki) on Instagram: "Sziasztok! Életem legnehezebb döntését hoztam meg: a szezon végén elhagyom a Fradit. Elhagyom azt a..." 

„Lukács Viktória kislányként érkezett hozzánk 2010-ben, azóta pedig a Ferencváros és a magyar válogatott meghatározó játékosa is lett. Nagyon szerettük volna őt megtartani, több egyeztetést is folytattunk ezért, ő azonban új impulzusokra vágyott, ezért a váltás mellett döntött. A következő hónapokban Vica még a Fradi sikereiért dolgozik, a pályafutása további részéhez pedig sok sikert kívánunk” – mondta Bognár László, a Ferencváros kézilabda szakosztályának ügyvezető igazgatója. 

„Fiatal, tehetséges, ugyanakkor rendkívül tapasztalt játékosról van szó, aki ráadásul alapembere a magyar válogatottnak is. Örülök, hogy Lukács Viktória minket választott, hiszem, hogy nagy értéke lesz csapatunknak” – nyilatkozta dr. Bartha Csaba, a győriek klubelnöke. 


Lidl az FTC Gyémántfokozatú támogatója
2020.06.05 09:17:51

Kézilabda NAGY PÉTER

Emlékezetes pillanatok a csodás fordítástól az elérzékenyülésen át egy furcsa gólpasszig.

2020.05.29 20:51:29

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha a szerződések rendben voltak jogilag, nehezen értelmezhetők az indulatok.

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.