A Pick-Szegednek nem sok hiányzott a szép Bajnokok Ligája-búcsúhoz

Vágólapra másolva!
2008.11.22. 19:16
Címkék
Utolsó mérkőzését játszotta a Pick-Szeged a férfi Bajnokok Ligája H-csoportjában, és ezen 29–25-ös vereséget szenvedett a CO Zagreb otthonában. A szegediek jól tartották magukat, még a 49. percben is döntetlenre álltak remek képességű ellenfelükkel szemben, de a hajrá nem sikerült nekik. A Pick-Szeged a KEK-ben folytathatja szereplését.
Nem Dragan Marjanacon múlt, hogy elmaradt a szegedi pontszerzés Zágrábban
Fotó: Mirkó István (archív)
Nem Dragan Marjanacon múlt, hogy elmaradt a szegedi pontszerzés Zágrábban
Nem Dragan Marjanacon múlt, hogy elmaradt a szegedi pontszerzés Zágrábban
Fotó: Mirkó István (archív)
Nem Dragan Marjanacon múlt, hogy elmaradt a szegedi pontszerzés Zágrábban

A Zagreb már biztos továbbjutóként fogadta a Szegedet, amely a csoport harmadik helyéről már sem előre, sem hátra nem mozdulhatott el, így lényegében nem bírt különösebb téttel a találkozó.

Csakúgy, mint a két csapat első, szegedi mérkőzésén, ezúttal sem játszott a két klasszis irányító, Ivano Balic, illetve Danijel Andjelkovics, bár utóbbit Vladan Matics, a szegediek edzője azért beírta a jegyzőkönyvbe.

Az első percekben a vendégek több ziccert is kihagytak, így az egykori veszprémi Kiril Lazarov vezérletével a Zagreb 5–2-re meglógott. Ezután azonban Valentin Ghionea és Vladimir Oszmajics remek góljaival, valamint Dragan Marjanac védéseivel 5–0-s rohamot produkáltak a szegediek, így a 14. percben 7–5-re már ők vezettek.

A félidő második felében aztán hol itt, hol ott volt az előny, a szünetre végül 14–14-es állással vonultak a felek.

A második játékrészt a hazaiak kapták el jobban, tarthatatlan beállósuk Igor Vori amellett, hogy termelte a gólokat, jó elzárásokkal teremtett lövőhelyzetet a horvátok átlövőinek. A Pickben ekkor Katzirz Dávid tartotta a lelket, aki szép gólokat szerzett, valamint hetest is kiharcolt (igaz, ezt Milorad Krivokapics kihagyta).

A vendégek védelme és Marjanac továbbra is jól tette a dolgát, ennek köszönhetően 21–21-nél a vendégek utolérték ellenfelüket, az utolsó 12 percnek tehát teljesen nyílt állásból vághattak neki a csapatok.

Sajnos a hajrában nem céloztak pontosan Vladan Matics fiai, ráadásul Gorazd Skof is bemutatott néhány fontos védést, így az 57. percben az addigi legnagyobb lett a különbség a két gárda között (27–22), ezzel a meccs legvége izgalommentesre sikeredett, végül 29–25-re nyertek a hazaiak.

A Pick-Szegednek azonban nem kell szégyenkeznie a vereség miatt, a jelenlegi sérültekkel kiegészülve remélhetőleg a KEK-ben még sok szép pillanatot szerez a magyar kézilabdabarátoknak.

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK

H-CSOPORT
CO Croatia Osiguranje Zagreb–Pick Szeged 29–25 (14–14)
Zágráb, 2500 néző. V.: Hascik, Otapka (szlovákok)
Zagreb: SKOF – DZOMBA 6 (2), J. Valcic 2, T. Valcic 2, Spoljaric, VORI 4, Strlek. Csere: LAZAROV 9 (3), Backovic 1, Vukic 3, Horvat 2. Edző: Lino Cervar
Pick Szeged: MARJANAC – GHIONEA 10, Krivokapics 3, Herbert 1, Oszmajics 2, Petrea 2, Vadkerti 2. Csere: Farkas (kapus), KATZIRZ 4, Zvizej 1. Edző: Vladan Matics
Kiállítások: 4, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 6/6, ill. 2/0

Mestermérleg
Vladan Matics: – Kicsit bosszús vagyok, mert ebben a meccsben több volt. Ha valamivel jobban koncentrálunk, nagy meglepetést szerezhettünk volna. Kár volt a sok hibáért, ez a Zagreb most verhető volt.

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE

1. CO Zagreb (horvát) 6 4 2 186–146 10
2. Rhein-Neckar Löwen (német) 6 4 2 198–160 10
3. Pick Szeged 6 2 4 159–161 4
4. Wisla Plock (lengyel) 6 6 122–188 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik