Igor Vori távozott Zágrábból, és lehet, hogy Veszprémben folytatja

HEKA LÁSZLÓHEKA LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2009.06.20. 16:43
Igor Vori, a horvátok világklasszis kézilabdázója szerződést bontott a CO Zagrebbel, és családi okok miatt szóba jöhet a Veszprémbe igazolása. Az MKB időközben tárgyal, s állítólag a megegyezés küszöbén áll a szintén horvát Renato Sulic beállóssal. Érdekes Gál Gyula helyzete, akit 2012-ig szerződés köt a csapathoz, ám a klub eladná őt.
Igor Vori (kékben) "becsukta az ajtót" maga mögött a CO Zagrebnél. Akár Veszprémben is kiköthet.
Fotó: Action Images (archív)
Igor Vori (kékben) "becsukta az ajtót" maga mögött a CO Zagrebnél. Akár Veszprémben is kiköthet.
Igor Vori (kékben) "becsukta az ajtót" maga mögött a CO Zagrebnél. Akár Veszprémben is kiköthet.
Fotó: Action Images (archív)
Igor Vori (kékben) "becsukta az ajtót" maga mögött a CO Zagrebnél. Akár Veszprémben is kiköthet.

GÁL MEGERŐSÍTETTE: MEGFELELŐ AJÁNLAT ESETÉN ELMEHET

Gál Gyula a friss hírt röviden kommentálta a Nemzeti Sportnak:

„Néhány hete már beszéltem Bozidar Joviccsal, a zágrábiak sportigazgatójával, egykori veszprémi játékostársammal, de nem állapodtunk meg semmiben. Hároméves szerződés köt a Veszprémhez, amelyet azonban elhagyok, ha klubomnak és nekem is megfelelő ajánlat érkezik. Persze nem csak a Zagreb jöhet szóba"
Péntek este bombaként robbant Horvátországban a hír, hogy a vb legjobb játékosa, Igor Vori egyoldalúan szerződést bontott a CO Zagrebbel, és már el is hagyta a csapatát. A zágrábi Sportske novosti szakírója szombaton közölte, hogy már a Magyarország elleni mérkőzés előestjén lehetett érezni, óriási a feszültség a sportoló és klubja között, de sokan ezt azzal magyarázták, hogy a beállós a napokban lesz először édesapa, és talán a születendő gyermekére jobban koncentrált, mint a magyarokra.

Pénteken a zágrábi egylet igazgatója megkapta azt a levelet, amelyben Vori írásban bejelentette a szerződésbontás tényét. A kontraktusban szerepelt egy olyan záradék, amelynek értelmében Vori felmondhatja a megállapodást, ha klubja 30 napnál hosszabb ideig nem teljesíti a fizetési kötelezettségét. Ez a határidő június 15-én járt le, a játékos pedig már egy nappal később, 16-án megfogalmazta a levelet. A klub szerint júniusban egyébként mindig késnek a bérek.

A klub vezetői nem tudták eltitkolni csalódottságukat.

„Nagyon kellemetlenül érint bennünket a bejelentés, azonban Vorinak joga van erre, szerződésbontása jogilag érvényes. Fájó viszont, hogy Igor nem jött oda hozzánk, és nem mondta el szóban ezt a tényt, hanem írásban közölte” – nyilatkozta Bartol Kaleb klubigazgató.

A játékos nem kívánta kommentálni az eseményeket.

Vori 2007-ben tért haza a Barcelonából (a CO Zagreb 125 ezer eurót fizetett érte), és 2010-ig szóló szerződése van (volt) a klubbal. Az egyesület rá nagyon számított, és Ivano Balic fizetéscsökkentése után Vori lett volna a legjobban dotált zágrábi kézilabdázó.

A Sportske novosti szerint a játékost máris megkörnyékezte a HSV Hamburg és a Rhein-Neckar Löwen. További híres klubok is érdeklődnek iránta: mivel Vori a spanyol bajnokságba már nem szívesen menne vissza, a BL-ben nagy álmokat szövő egyesületek közül a francia Montpellier és az MKB Veszprém jöhet szóba.

Tekintettel arra, hogy Vori a napokban családapa lesz, és hogy Veszprém közel van Zágrábhoz, nem lenne meglepő, ha Magyarországon kötne ki. A zágrábi lapok szerint mégis a Bundesliga-változat látszik reálisabbnak.

Mindenki egyetért, hogy Igor Vori nem olyan ember, aki meggondolatlanul bont szerződést, a horvát média azonban kiemeli, hogy a klub körüli történések után meg kellene vizsgálni a menedzsment felelősségét is, hiszen Vori és a Kielnek két évre kölcsönadott Domagoj Duvnjak irányító elveszítése óriási csapás a zágrábiaknak. Nélkülük nehezen juthat el a csapat a BL-elődöntőig, ami a kitűzött cél a következő évadra.

A Zagrebnek jelenleg nincs beállósa (pedig ez volt a csapat legstabilabb pozicíója), mivel a Vori helyettesítésére „kinézett” szlovén Zoran Lubej még nem írta alá a szerződését. Viszont ezután talán nincs is szükség Lubejre, hanem egy nemzetközi klasszis beállóst kell igazolni. Talán Gál Gyulát…

Zoran Gobac főmenedzser keményen bírált

„Vori mindent klubunknak, a Zagrebnek köszönhet, itt nőtt fel, itt lett klasszis játékos, most meg így köszöni meg nekünk a segítséget – mondta Zoran Gobac, a CO Zagreb főmenedzsere. – Becsukta maga mögött az ajtót és ide többé már nem jöhet vissza. A lelkén szárad ez a döntés. Mondhatta volna, hogy ismét külföldön akar játszani. Amit ő művelt, olyat még soha senki sem követett el egyesületünk történetében“.

Az újságírók hiába próbálták faggatni Gobacot, ő nem akar többet nyilatkozni Voriról, de annyit hozzáfűzött, hogy az életben többé nem fog beszélni a beállóssal. Ez azért is fura helyzet, mert Gobac a szövetség ügyvezető alelnöke, a horvát kézilabdázás „mindenese“, Vori pedig a válogatott csapatkapitánya és kulcsembere.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik