Gál Gyula is a kiszemeltek között van Igor Vori utódjaként Zágrábban

HEKA LÁSZLÓHEKA LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2009.07.04. 14:16
A horvát CO Zagreb kézilabdacsapatának vezetősége még keresi az együttes első számú beállósát miután Igor Vori meglepte a csapatát, és szerződést bontott a csapattal. A lehetséges utódok között elsősorban a norvég Frank Lökét és Gál Gyulát emlegeti a horvát sajtó.
A CO Zagreb Gál Gyulával (balra) szemezik
Fotó: Czagány Balázs (archív)
A CO Zagreb Gál Gyulával (balra) szemezik
A CO Zagreb Gál Gyulával (balra) szemezik
Fotó: Czagány Balázs (archív)
A CO Zagreb Gál Gyulával (balra) szemezik

A 33 éves szlovén válogatott Zoran Lubej (Antequerra) csak Vori helyetteseként érkezett Zágrábba, a horvát válogatott ugyanis az előző idényben szinte csere nélkül játszotta végig a meccseket. Branimir Koloper nem kapott sok lehetőséget, az új idényben sem számítanak rá, így távozik az egyesülettől.

Lubej mellett a 17 éves korosztályos horvát válogatott, Marino Maric (Zrinjski Mostar) lesz a második beállós, de őrá természetesen még nem lehet a csapatot építeni. A nagy tehetségnek számító óriással a BL-ben súlytalanok lennének a zágrábiak. Vori váratlan távozását követően tehát nemzetközi klasszist keres a horvát bajnokcsapat.

Csütörtökön érkezett a hír, hogy Vori feltehetőleg a Hamburgba igazol, a vb legjobbjának megválasztott játékos azonban továbbra sem nyilatkozik arról, hogy hova távozik. Néhányan elképzelhetőnek tartják azt is, hogy Vori – akinek a napokban született meg az első gyermeke – mégis Zágrábban marad. A szerződésbontás pillanatában Vori ugyanis bejelentette, hogy távozása előtt megbeszélésre jelentkezik be a klub igazgatójánál. Ezt pedig szabadon igazolható játékosként is bármikor megteheti.

A CO Zagreb azonban már keresi Vori utódját. Sajtóértesülések szerint az egykori BEK-győztes nemzetközi klasszisokkal is felvette a kapcsolatot. Az első számú kiszemelt a norvég válogatott beállója, Frank Löke, de a horvát sajtó úgy értesült, hogy ő már elkötelezte magát a dán Skjern csapathoz.

A második számú jelölt Gál Gyula (MKB Veszprém), akinek a neve már többször felmerült Zágrábban, és aki most is befutó lehet, de a horvát lapok kiemelik, hogy sérült, így nem tudni, a CO Zagreb kivárja-e a fölépülését.

„Frank Löke volt a legfőbb jelöltünk Igor Vori pótlására, de már aláírt a dán Skjernhez. Azonban csak előszerződésről van szó, amely lehetővé teszi, hogy július 31-ig meggondolja magát, és más klubot válasszon” – nyilatkozta Bartol Kaleb, a zágrábiak klubigazgatója.

Gállal kapcsolatosan nem kívánt nyilatkozni, csak annyit mondott, hogy kapcsolatban vannak vele. A jól értesültek szerint a hónap végéig eldől, ki lesz a harmadik beállós Zágrábban. A klub főmenedzsere, Zoran Gobac, úgy fogalmazott, hogy Vori számára többé nincs hely a CO Zagrebben. „Egy világklasszis beálló helyett – aki az egész meccseket végigjátszotta – az új idényben három jó beállósunk lesz, akik majd osztoznak a játékidőn.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik