A Szeged és a Zagreb csatáját mindkét csapat irányítója kihagyja

Vágólapra másolva!
2008.10.18. 14:46
Címkék
A Pick-Szeged a horvát válogatott gerincét adó CO Zagreb csapatát fogadja (szombat, 17.15 óra, tv: Viasat3) a férfi Bajnokok Ligája H-csoportjának harmadik fordulójában. A sérülésektől tizedelt szegediek a múlt héten hazai pályán szenvedtek vereséget a német Löwentől, így újabb botlást nem engedhetnek meg maguknak. A mérkőzésen mindkét fél az első számú irányítója nélkül kénytelen játszani, mivel Danijel Andjelkovics és Ivano Balic is sérült.
Vadkerti Attila (kékben) játszhat Danijel Andjelkovics helyén a Zagreb ellen
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Vadkerti Attila (kékben) játszhat Danijel Andjelkovics helyén a Zagreb ellen
Vadkerti Attila (kékben) játszhat Danijel Andjelkovics helyén a Zagreb ellen
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Vadkerti Attila (kékben) játszhat Danijel Andjelkovics helyén a Zagreb ellen

Egy hét sem telt el a Rhein-Neckar Löwen elleni találkozó óta, és a Pick-Szeged máris újabb sztárcsapatot fogad csarnokában. A német gárdától elszenvedett 28–24-es fiaskó után a Csongrád megyeieknek mindenképpen győzniük kellene a továbbjutási reményeik életben tartásához, ám ez cseppet sem ígérkezik könnyű feladatnak.

Egyrészt mert a mostani riválisnál számos horvát válogatott kézis szerepel, kiegészülve pár klasszis légióssal (Kiril Lazarov, Gorazd Skof), másrészt pedig azért, mert továbbra is több kulcsjátékosára nem számíthat Vladan Matics, a hazaiak mestere.

A Pick-Szeged kénytelen nélkülözni a vállát fájlaló Julian Stamatét, a térdsérüléssel bajlódó Laluska Balázst és Petar Nenadicsot, valamint a combizomszakadását kezeltető Danijel Andjelkovicsot. A Löwen ellen részleges bokaszalag-szakadást szenvedő Adrian Petrea talán részfeladatokat kaphat a Zagreb ellen, de a csapat irányítója a balszélső Vadkerti Attila lesz. Félig egészségesen, injekcióval vállalja a meccset Krivokapics Milorad (térd) és Katzirz Dávid (kéz).

„Ismerjük és tiszteljük a Zagrebet, de nem kell tartanunk tőle, hiszen sokat dolgoztunk, hogy ne csak megszorítsuk, hanem le is győzzük – mondta Vladan Matics a Nemzeti Sportnak. – Sok a sérültünk, mégsem sírunk, hanem optimisták vagyunk. Tudom, hogy minden játékosom becsülettel végezte a feladatait, és ha végig úgy küzd a gárda, mint a Löwen ellen a hajráig, akkor két pontot szerzünk.”

Nemcsak a Tisza-partiak, de a horvátok is egyik (ha nem a legnagyobb) klasszisuk nélkül szerepelnek majd, mivel Ivano Balic porckorongsérvét jelenleg Zágrábban kezelik. Azonban a Pamplonából hazatérő irányító nélkül is bombaerős a Lino Cervar által irányított együttes, amely a rutinos mester szerint javuló formában van, így a horvátok megpróbálnak pontot szerezni Szegeden.

A férfi Bajnokok Ligája programját és a csoportok állását ide kattintva tekintheti meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik