Vb 2018: Deschamps Pogbát méltatta; Van Marwijk szerint pontot érdemeltek volna

Vágólapra másolva!
2018.06.16. 16:39
null
Deschamps elismerte, hogy van még miben fejlődniük (Fotó: AFP)
A francia labdarúgó-válogatott nem hengerelt első mérkőzésén a világbajnokságon, de 2–1-re legyőzte Ausztráliát a C-csoportban. A „kékek” szövetségi kapitánya a mérkőzés után elismerte, hogy fejlődniük kell még, míg az ausztrálok trénere, Bert van Marwijk szerint csapata pontot érdemelt volna.

„Trükkös meccs volt – kezdte az ausztrálok elleni 2–1-es siker után a franciák szövetségi kapitánya, Didier Deschamps. – Talán többet is támadhattunk volna, és nagyobb nyomás alatt tarthattuk volna őket. Támadásban nem voltunk elég határozottak, ötletesek. De fejlődni fogunk!”

Ugyanakkor hozzátette, hogy nagyon jó ausztrál csapattal találták magukat szemben.

„Végül is az a fontos, hogy meg tudtuk nyerni az első meccsünket. A legutóbbi négy világbajnokságunkon csupán egyszer nyertünk az első találkozónkon, úgyhogy nagyon fontos volt a mai jó rajt.”

A kapitány ezután a győztes gólt szerző Paul Pogbát méltatta.

„Nagyon jó teljesítményt nyújtott ma. Kiváló játékos, akiben nagy lehetőség rejlik, amit meg is mutat, ha szükséges. Szerintem sokkal kényelmesebben érzi magát, ha ebben a rendszerben játszhat, vagyis három középpályás mellett. Így nagyobb szabadságot kap támadásban, mint amikor csak két társa van a középpályán.”

Az ausztrálok szövetségi kapitánya, Bert van Marwijk kijelentette: csapata rászolgált a pontszerzésre.

Nagyon büszke, ugyanakkor csalódott is vagyok. Szerintem nagyon jó meccset játszottunk. Hibáztatni nem tudok a játékosokat, csak gratulálhatok nekik. Voltak olyan helyzetek, amikor a franciák tanácstalanok voltak velünk szemben. Legalább a döntetlent megérdemeltük volna.”

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
C-CSOPORT

FRANCIAORSZÁG–AUSZTRÁLIA 2–1 (0–0)
Kazany
, Kazany Aréna, 41 300 néző. Vezette: Cunha (uruguayi)
Franciaország: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, L. Hernández – Pogba, Tolisso (Matuidi, 78.), Kanté – Griezmann (Giroud, 70.), Mbappé, O. Dembélé (Fekir, 70.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Ausztrália: Ryan – Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich – Mooy, Jedinak – Kruse (Arzani, 84.), Rogic (Irvine, 72.), Leckie – Nabbout (Juric, 64.). Szövetségi kapitány: Bert van Marwijk
Gólszerző: Griezmann (58. – 11-esből), Pogba (81.), ill. Jedinak (62. – 11-esből)
Sárga lap: Tolisso (76.), ill. Leckie (13.), Risdon (57.), Behich (87.)
ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik