Lebukott! Kerekes székes drukker sétálgatott a Maracanában - videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.27. 12:53
Csodával határos, de inkább felháborító jelenetek játszódtak le a Franciaország–Ecuador mérkőzés közben a riói Maracana stadionban. Egy kerekes székes férfi senkitől és semmitől sem zavartatva sétálgatott a lelátón – írja a brazil O Globo.

Az üres széket a lap egyik újságírója, Mariana Cesario szúrta ki, majd pár perc múlva megérkezett a tulajdonos is, aki beleült.

Az újságíró próbálta jelenteni a stadion önkénteseinél, akik azt mondták, hogy semmit sem tudnak tenni, forduljanak a FIFA-hoz. Kis utánajárást követően kiderítették, hogy a fogyatékkal élő brazil emberek jogvédő szervezetéhez a vb első két hete alatt már hét panaszbejelentés is érkezett a stadionokban mozgássérült helyeket jogtalanul használókról.

A FIFA a világbajnokság előtt számos speciális (egyes esetekben olcsóbb árkategóriájú) jegyet biztosított fogyatékkal élők, nyugdíjasok és diákok számára, ebből, illetve a fekete piacon árult belépőkből adódhat a több visszaélés.

Egy korábbi esetről már mi is beszámoltunk, a brazil–horvát nyitó meccsen Neymar gólja után felpattantak páran a kerekes székből.

A FIFA egyelőre nem reagált az esetre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik