Vb 2014: Luxemburg hármat lőtt, és begyűjtötte első győzelmét

Vágólapra másolva!
2013.09.10. 22:12
A világbajnoki selejtezősorozat európai zónájának F-csoportjában Luxemburg labdarúgó-válogatottja hatalmas meglepetésre 3–2-re legyőzte Észak-Írországot, így megszerezte első győzelmét a selejtezősorozatban.

Az északírek már a mérkőzés első negyedórájának végén megszerezték a vezetést, miután Martin Paterson a tizenhatos vonaláról nagyon higgadtan jobbal a kapuba lőtt. A csoport utolsó helyén, a mérkőzés előtt még győzelem nélkül álló luxemburgiak azonban nem adták meg magukat, és a Hollandiában légióskodó Aurélien Joachim révén az első félidő végén kiegyenlítettek.

A találat láthatóan felbátorította Luc Holtz együttesét, és nem kis meglepetésre megszerezte a vezetést is a 78. percben, igaz, a hazaiak öröme nem tarthatott sokáig, mivel McAuley góljával négy perccel később újra döntetlenre módosította az eredményt Észak-Írország.

Ezt követően Luxemburg megint új erőre kapott, és hatalmas meglepetésre Jaenisch találatával újra megszerezte a vezetést, amelyre már nem jött északír válasz, így ezzel a győzelemmel a hazaiak megduplázták pontjaikat a selejtezősorozatban.

Érdekesség, hogy Luxemburg napra pontosan öt éve könyvelte el utolsó győzelmét, 2008. szeptember 10-én Svájc volt az áldozat.

VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ, EURÓPAI ZÓNA
F-CSOPORT
LUXEMBURG–ÉSZAK-ÍRORSZÁG 3–2
(1–1)
Luxembourg. V: Malek (lengyel)
LUXEMBURG: Joubert – Jans, Philipps, Laterza, Jänisch – Turpel (Luisi, 68.), Mutsch, Gerson – Joachim, Da Mota (Bukvic, 89.) – Bensi. Szövetségi kapitány: Luc Holtz
ÉSZAK-ÍRORSZÁG: Carroll – McAuley, Evans, D. Lafferty (Grigg, 80.), Hodson – Davis, Ferguson (McKay, 60.), Ward – McGinn (M. O'Connor, 35.), Norwood – Paterson. Szövetségi kapitány: Martin O'Neill
Gólszerző: Joachim (45.), Bensi (78.), Jaenisch (88.), ill. Peterson (14.), McAuley (82.)

AZ F-CSOPORT MÁSIK KEDDI MÉRKŐZÉSÉN:
OROSZORSZÁG–IZRAEL 3–1
(0–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik