Már a héten bejelentheti Arne Slot érkezését a Liverpool – sajtóhír

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.30. 11:38
Sajtóhírek szerint akár már a héten bejelentheti Arne Slot érkezését a Liverpool (Fotó: Getty Images)
Az olasz transzferguru, Fabrizio Romano szerint hamarosan – akár már ezen a héten – bejelentheti Arne Slot kinevezését az angol élvonalbeli Liverpool FC.

Mint ismert, Jürgen Klopp január végén jelentette be, hogy közel tíz év után távozik a vörösöktől. A német szakember első számú utódjelöltje első körben még a Bayer Leverkusennel remeklő Xabi Alonso volt, de később sokáig lehetett hallani a portugál Sportingot irányító Rúben Amorim, illetve a Brighton & Hove Albiont vezető Roberto De Zerbi érkezéséről is.

Az elmúlt hetekben azonban gyökeres fordulatot vett a Liverpool menedzserkeresése, ugyanis a holland Feyenoordot vezető Arne Slot került a lista első helyére. A 45 éves szakembert honfitársa, a Liverpool csapatkapitánya, Virgil van Dijk is megfelelő jelöltnek tartja, később pedig maga Slot árulta el, hogy szívesen lenne a Liverpool menedzsere.

Múlt pénteken arról számoltunk be, hogy a hírek szerint megszületett az egyezség a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool és a Feyenoord között Arne Slot kapcsán. A The Guardian úgy tudja, hogy az angol klub 9 millió euró kompenzációs díjat és 2 millió eurós kiegészítést fizet a rotterdamiaknak, hogy elengedjék vezetőedzőjüket, akivel minden bizonnyal Liverpoolba tart stábja is, így Sipke Hulshoff másodedző, Ruben Peeters teljesítményért felelős vezető és Etiënne Reijnen elemző is – ha kapnak munkavállalási engedélyt.

A lap mellett Fabrizio Romano is azt írta, hogy a két klub már minden dokumentumot aláírt, s bár egy kicsit még várni kell, de akár már a héten hivatalosan is bejelenthetik, hogy Arne Slot veszi át a Liverpool irányítását Jürgen Klopptól.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik