Vb 2014: kétgólos, sima orosz siker Izrael ellen

Vágólapra másolva!
2013.09.10. 18:58
null
Az izraeliek a szünetig bírták csak az orosz nyomást (Fotó: Action Images)
A világbajnoki selejtezősorozat európai zónájának F-csoportjában a házigazda orosz labdarúgó-válogatott magabiztosan, 3–1-re legyőzte odahaza Izraelt. Ezzel a három ponttal a csoport élére ugrott a szbornaja.

 

A várható rendbontások és antiszemita felhangok miatt a vártnál nagyobb rendőri és rendezői felügyelet mellett kezdődött a Szentpéterváron rendezett mérkőzés, amely bizony egyáltalán nem úgy indult, ahogyan azt az oroszok és szövetségi kapitányuk, Fabio Capello eltervezte, a vendégek ugyanis kapott gól nélkül letudták az első félidőt. Pontosabban a házigazda kihagyta összes helyzetét, Roman Sirokov még egy kapufát is lőtt. Capello a szünetben a Viktor Fajzulin, Igor Gyenyiszov kettős helyére a Gyenyisz Glusakov, Alan Dzagojev duót küldte pályára, és ez felrázta az egész csapatot, mert hét perc alatt eldőlt a mérkőzés: előbb Vaszilij Berezuckij játszott össze Sirokovval, és talált a kapuba, majd Alekszandr Szamedov passzából Alekszandr Kokorin ívelt gyönyörű mozdulattal Dudu Auate fölött a hálóba.

„Vártuk a gólt, de semmiképpen sem Berezuckijtól" – jegyezte meg az első gól után a sport-express.ru, majd a második után a videómegosztókra terelte az olvasókat, mondván, ezt a vizuális élményt, amelyet Kokorin találata jelent, mindenkinek élveznie kell. Élvezni kezdték az orosz játékosok is, mármint a mérkőzést, szép támadásokat vezettek a fehér mezesek kapuja felé. A 74. percben Sirokov büntetőből is a kapufára lőtt, de Glusakov értékesítette a kipattanót – a legvégén Eran Zahavi még szépített, de ez nem osztott, nem szorzott.

Győzelmével a csoport élére ugrott a szbornaja, amely immáron hat ponttal vezet az izraeliek, eggyel pedig a legfőbb rivális portugálok előtt.

VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ, EURÓPAI ZÓNA
F-CSOPORT
OROSZORSZÁG–IZRAEL 3–1 (0–0)
Szentpétervár. V:
Gräfe (német)
Oroszország: Akinfejev – Kozlov, V. Berezuckij, Ignasevics, Kombarov – Szamedov, Gyenyiszov (Glusakov, a szünetben), Fajzulin (Dzagojev, a szünetben) – Sirokov – Kerzsakov, Kokorin (Bisztrov, 77.). Szövetségi kapitány: Fabio Capello
Izrael: Avat – Kejnan, Ben Haim, Davidadze – Alberman (Radi, 71.), Natkho, Melikson (Ezra, a szünetben) – Jeini, Refaelov – Zahavi, Barda (Shechter, 65.). Szövetségi kapitány: Eli Guttmann
Gólszerző: V. Berezuckij (49.), Kokorin (52.), Glusakov (74.), ill. Zahavi (93.)

AZ ÁLLÁS
1. Oroszország 8 6 2 15–4 +11 18
2. Portugália 8 5 2 1 16–8 +8 17
3. Izrael 8 3 3 2 17–12 +5 12
4. Észak-Írország 8 1 3 4 8–14 –6 6
5. Luxemburg 8 1 3 4 7–19 –12 6
6. Azerbajdzsán 8 5 3 4–10 –6 5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik