Rooney és Gerrard remeklése újabb három pontot ért az angoloknak

Vágólapra másolva!
2008.10.15. 22:39
Anglia válogatottja 3–1-es győzelmet aratott Fehéroroszország otthonában vb-selejtezőn. A félidőben még 1–1-re állt a mérkőzés, a második játékrészben azonban Wayne Rooney két góljával a vendégek végül biztosan gyűjtötték be a három pontot.
Gerrard (középen) remek játékkal járult hozzá az angolok győzelméhez
Fotó: Reuters
Gerrard (középen) remek játékkal járult hozzá az angolok győzelméhez
Gerrard (középen) remek játékkal járult hozzá az angolok győzelméhez
Fotó: Reuters
Gerrard (középen) remek játékkal járult hozzá az angolok győzelméhez

Már a hetedik percben megszerezhette volna a vezetést az angol csapat, de Theo Walcott jobb oldali beadásáról Wayne Rooney pár centivel lemaradt. Négy perccel később is Rooney volt az egyik főszereplő, amikor megpróbálta áthámozni magát a fehérorosz védelmen, a labda elpattant kicsit a Manchester United csatárától, de pont a nagy lendülettel érkező Steven Gerrard elé, aki futtából mintegy 20 méterről a bal alsó sarokba lőtt.

Ezután Pavel Szitko adott munkát David Jamesnek egy lövéssel, majd Rooney fejelt mellé nem sokkal Emile Heskey beadása után.

A 27. percben szép hazai támadás végén egyenlített Fehéroroszország. Ihar Staszevics adott középre, az üresen maradt Sitko pedig fejjel mattolta Jamest.

Az első félidőben Heskey oldalhálót eltaláló lövését, valamint egy Walcott-helyzetet jegyezhettünk még fel.

A szünet után is Rooney okozta a legtöbb problémát a fehéroroszoknak. Előbb egy szép szóló után lőtt, amit még védett a kapus, de két minutummal később Heskey tökéletes beadása után már nem hibázott, közelről a hálóba pöckölt.

Az angol védelem ezt követően remekül zárt, így a hazai játékosok előtt nem adódott lehetőség az újabb egyenlítésre. Az újfent a középpálya bal oldalán játszó Gerrard viszont bizonyította, hogy ebben a pozícióban sem haszontalan a játéka, ugyanis gólja után egy gólpasszt is kiosztott, mégpedig a végig agilisan játszó Rooney-nak. A liverpooli csapatkapitány átadását követően a csatár gyönyörű mozdulattal juttatta Zsevnov kapujába a labdát, megkoronázva addigi teljesítményét.

A végén a két gólt szerző Rooney helyett beállt David Beckham is, így a volt manchesteri kedvenc is részese lehetett néhány perc erejéig az értékes sikernek. Anglia így négy meccs után továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a csoportját.

VB-SELEJTEZŐ, EURÓPA

6. CSOPORT
FEHÉROROSZORSZÁG–ANGLIA 1–3 (1–1)
Fehéroroszország: Zsevnov – Molos, Verkovcov, Omeljancsij, Filipenko – Kulcsij, Putilo (Rogyinov, 67.), Szitko, Staszevics (V. Hleb, 90.) – Buliga, Kutuzov (Sztrakhanovics, 76.)
Szövetségi kapitány: Bernd Stange
Anglia: James – Brown, Ferdinand, Upson, Bridge – Walcott (Wright-Phillips, 68.), Lampard, Barry, Gerrard – Heskey (Crouch, 70.), Rooney (Beckham, 88.)
Szövetségi kapitány: Fabio Capello
Gólszerzők: Szitko (27.), ill. Gerrard (11.), Rooney (50., 74.)

A CSOPORT ÁLLÁSA

1. Anglia 4 4 14–3 +11 12
2. Horvátország 4 2 1 1 8–4 +4 7
3. Ukrajna 3 2 1 4–1 +3 7
4. Fehéroroszország 3 1 2 4–5 –1 3
5. Kazahsztán 4 1 3 5–11 –6 3
6. Andorra 4 4 1–12 –11 0

GERRARD-BOMBA ÉS ROONEY-DUPLA

0–1, GERRARD



1–1, SZITKO



1–2, ROONEY



1–3, ROONEY

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik