Rooney: Képes vagyok betölteni a Ronaldo és Tévez hagyta űrt

Vágólapra másolva!
2009.06.29. 10:35
Wayne Rooney, a Manchester United támadója a mértékadó The Times napilapnak adott interjút. A „vörös ördögök” sztárja képesnek érzi magát arra, hogy betöltse a Cristiano Ronaldo és Carlos Tévez által hátrahagyott űrt. Ehhez azonban azt „tanácsolta” Sir Alex Fergusonnak, a csapat menedzserének, hogy ne a szélen, hanem igazi posztján, középcsatárként játszassa őt.
Rooney (jobbra) szívesen átvállalja Ronaldo góljait az MU-nál
Fotó: Action Image (archív)
Rooney (jobbra) szívesen átvállalja Ronaldo góljait az MU-nál
Rooney (jobbra) szívesen átvállalja Ronaldo góljait az MU-nál
Fotó: Action Image (archív)
Rooney (jobbra) szívesen átvállalja Ronaldo góljait az MU-nál

Wayne Rooney szerint nem került lehetetlen helyzetbe a Manchester United Cristiano Ronaldo és Carlos Tévez távozásával. Bár a „vörös ördögök” támadója úgy véli, hogy szükség van néhány új játékosra, de képesnek érzi a csapat jelenlegi futballistáit a portugál és az argentin által hátrahagyott űr betöltésére.

Legfőképpen magában érez erőt arra, hogy „pótolja” azokat a gólokat, melyeket Ronaldo vagy Tévez szerzett az MU-ban. Rooney ehhez azonban Sir Alex Ferguson segítségét is kéri, aki az elmúlt idény hajrájában gyakran játszatta őt szélső pozícióban.

CHILEI BALSZÉLSŐ IS A CÉLKERESZTBEN

Az angol lapok értesülései szerint Sir Alex Ferguson élénken érdeklődik az Udinese chilei balszélsője, Alexis Sánchez iránt.
A skót menedzsernek egyébként van alternatívája arra az esetre, ha nem sikerül megszerezni Benzemát a Lyontól: Sergio Agüerót, az Atlético Madrid játékosát is szívesen vinné. Igaz, az argentin átigazolásával sem lesz sokkal könnyebb dolga.
„Két kulcsfontosságú játékost veszítettünk el, de nagyon remélem, hogy sikerült vennünk is néhány futballistát – mondta Rooney a The Timesnak adott interjújában. – Cristiano és Carlos sok gólt szerzett nekünk az elmúlt két idényben, de úgy érzem, képes vagyok betölteni az általuk hátrahagyott űrt. Már korábban is elmondtam, ha az igazi posztomon játszhatok, sokkal jobb teljesítményt nyújthatok.”

„Ott szeretnék játszani, ahol a legjobban tudok – folytatta az angol támadó. – Számos ember szerint középen tudom a legjobb teljesítményt nyújtani. Nagyon büszke vagyok, és szerencsésnek tartom magam, hogy hétről hétre pályára léphetek a Manchester Unitedben, valamint a BL-döntőben is játszhattam, de úgy vélem, a széleken nem tudom kihozni magamból a maximumot.”

Rooneyra valóban más szerepkör hárulhat Ronaldo távozásával, mivel az MU játéka a portugál sztár köré volt felépítve, aki mentesült a védekezési feladatok alól. Az angol támadónak pedig jobban kellett figyelnie a védőmunkára.

„Nem mondanám piszkos munkának, amit Ronaldo mellett tennem kellett, mivel ő olyan tehetség, aki bárhonnan képes gólt szerezni. Csapatként alkalmazkodtunk hozzá, mivel képes volt meccseket nyerni nekünk. Most, hogy elment, több gólt kell szereznünk, de úgy érzem, képes vagyok erre.”

Kérdés persze, hogy Ferguson kit tud majd megszerezni a nyári átigazolási időszak alatt. Az angol sajtó szerint az egyik legvalószínűbb érkező a Wigan ecuadori szélsője, Antonio Valencia, aki 15.25 millió fontért érkezhet Manchesterbe. Szóba került még a Lyon sztárja, Karim Benzema átigazolása, ám a francia játékosért számos nagy csapat áll sorban a „vörös ördögök” mellett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik