Eb 2020: Németország ellen erre kevesen képesek – Dárdai Pál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.06.25. 09:10
Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott közel állt a halálcsoportból való továbbjutáshoz, ám 2–2-es döntetlent játszott Németországgal, így búcsúzott az Európa-bajnokságtól. A Münchenben rendezett mérkőzés után többek között Dárdai Pál, Király Gábor, Lőw Zsolt, Lothar Matthäus és Thomas Doll értékelte röviden a kontinenstornán történteket.

Dárdai Pál, korábbi 61-szeres válogatott, a Hertha BSC volt játékosa, jelenlegi vezetőedzője: – A magyar válogatott talán még annál is többet mutatott Münchenben, amit az előző két meccs alapján reméltünk. A csapat erejét mutatja, hogy az első kapott gólra gyorsan válaszolt, Németország ellen erre kevesen képesek. Mindent összevetve semmi ok a búslakodásra, a csapatszellem kiváló, az elszántság példaértékű, a magyarok imádják a futballt, a Puskás Aréna gyönyörű – Szalai Ádáméknak ott kell folytatniuk az ősszel, ahol most abbahagyták.
Dárdai
Pál, korábbi 61-szeres válogatott, a Hertha BSC volt játékosa, jelenlegi vezetőedzője: – A magyar válogatott talán még annál is többet mutatott Münchenben, amit az előző két meccs alapján reméltünk. A csapat erejét mutatja, hogy az első kapott gólra gyorsan válaszolt, Németország ellen erre kevesen képesek. Mindent összevetve semmi ok a búslakodásra, a csapatszellem kiváló, az elszántság példaértékű, a magyarok imádják a futballt, a Puskás Aréna gyönyörű – Szalai Ádáméknak ott kell folytatniuk az ősszel, ahol most abbahagyták.

Király Gábor, korábbi 108-szoros válogatott, a Hertha BSC és az 1860 München volt kapusa: – A helyszínen láttam a mérkőzést. A magyar válogatott meglepte a németet, nemcsak a gólokkal, hanem a játékával. Méltó befejezése volt ez a csoportkörnek, a csapathoz hasonlóan a szurkolók is kitettek magukért. A srácok kiadtak magukból mindent, amit az is bizonyít, hogy rengeteg üzenetet kaptam én is korábbi csapattársaktól, amelyben a magyar válogatottat méltatták.

Lőw Zsolt, korábbi 25-szörös válogatott, a Cottbus, a Rostock, a Hoffenheim, a Mainz egykori védője: – Óriási örömmel tölt el, hogy magyar vagyok! A családommal néztem a mérkőzést, nagyon szurkoltunk a válogatottnak, csak a találkozó hajrája ne lett volna... Nagyon közel jártunk a csodához a németek ellen, de így is büszkének kell lennünk a játékosainkra, valamint a drukkereinkre, akik bárhol járnak, mindig varázslatos hangulatot teremtenek.

Klaus Augenthaler, világbajnok, korábbi 27-szeres német válogatott: – Hihetetlen kilencven perc volt a szerdai. Nyugodtan mondjuk ki, Németország igazából a szerencséjének köszönheti a továbbjutást. Márpedig ehhez mi nem vagyunk hozzászokva. Korábban nem követtem figyelemmel a magyar válogatottat, ezután már fogom. Védekező stílusban futballoznak, ám azt tették, amit egy ilyen csoportban kell. Néhány percen múlott, hogy csodát vigyenek véghez. Ideges voltam a lefújást követően, de Németország ott van a legjobb tizenhat között, és ez a lényeg.

Olaf Thon, korábbi 52-szeres német válogatott: – Magyarország megérdemelte volna, hogy ott legyen az Európa-bajnokság legjobb tizenhat együttese között. A csatár Szalai Ádám és a belső védő Willi Orbán klasszis futballisták, igazi vezérek. Rajtuk kívül megtanultam Fiola Attila nevét is, olyan harcosan és alázattal futballozik, ami nagyon ritka. Örülök a német továbbjutásnak, és azt hiszem, most már kiejtjük Angliát, és bejutunk a legjobb nyolc közé.

Thomas Doll, korábbi 18-szoros német válogatott, a Ferencváros korábbi vezetőedzője: – Különös este volt a szerdai a családunknak. A magyar feleségem a magyaroknak, én németként a németeknek szurkoltam, de a találkozó végére teljes mértékig együtt éreztem a párommal. A magyar válogatott megérdemelte volna, hogy továbbjusson a csoportból. Németországban mindenki csalódott a nationalelf teljesítménye miatt, szerencse is kellett a továbblépéshez a csoportból. Anglia ellen ennél sokkal többre lesz szükség.

Lothar Matthäus, korábbi 150-szeres német válogatott, korábbi magyar szövetségi kapitány: – Német állampolgárként, korábbi német válogatott labdarúgóként csalódott voltam a mérkőzés végén. A magyarok annyira lenyűgöztek, hogy teljes mértékig együttéreztem velük. Ott lenne a helyük a legjobb tizenhat között. A portugálok ellen nyolcvannégy percen át tartották magukat, Franciaország és Németország ellen pedig parádésan futballoztak. Büszke vagyok rá, hogy korábban a magyar labdarúgás szereplője lehettem!

Lisztes Krisztián, a Ferencváros, a VfB Stuttgart és a Werder Bremen korábbi 49-szeres válogatott középpályása: – Elégedettek lehetünk a látottakkal, mindhárom csoportmeccsen helytálltunk – és csak néhány perc hiányzott, hogy csodát vigyen véghez a csapat. Olyan teljesítményt tett le az asztalra a válogatott, amellyel sok embert maga mellé állított. Nem tagadom, a torna előtt kicsit féltettem a srácokat, annak ellenére, hogy stabil csapat a miénk. Hiányzott Kalmár Zsolt és Szoboszlai Dominik, de az ő hiányukon is túllépett Marco Rossi válogatottja.

Szélesi Zoltán, az Újpest FC és az Energie Cottbus korábbi 28-szoros válogatott védője: – A két hazai mérkőzésen kint voltam a Puskás Arénában, a hangulat és a drukkerekből áradó erő magával ragadó volt. Óriási az egység a csapatban, e nélkül nem szorongatták volna meg mindhárom sztárválogatottat. A németek elleni meccsen benne volt a győzelem megszerzésének lehetősége, ellenfelünk egyszerűen nem talált rajtunk fogást. Szalai Ádám gyönyörű gólt szerzett, míg Schäfer András a gólja előtt úgy ugrott oda fejelni, mint kevesen mertek volna, félve attól, hogy ütköznek Manuel Neuerrel...

Jakabfi Zsanett, a Wolfsburg női csapatával kétszeres BL-győztes támadó: – Majdnem csoda... Szórakoztató, izgalmas, fordulatos meccs volt, borzasztóan sajnáltam a csapatot, hogy nem sikerült kiharcolnia a továbbjutást, megérdemelte volna. Megértem a srácok csalódottságát, de tudniuk kell, hogy erre a teljesítményre tényleg lehet építeni. Élvezetes mérkőzéseket játszott a tornán a válogatott, jól érzékelhető a fejlődése, a védelme pedig jószerével olyan, mint a fal.

Szilágyi Áron, olimpiai bajnok kardvívó: – Ünneplést és elismerést érdemel a magyar labdarúgó-válogatott, büszke vagyok a srácokra, arra, amit az Európa-bajnokságon véghez vittek. Hihetetlen, hogy a hazai pályán játszó németek az utolsó percekben őrizgették a labdát, nehogy gond legyen. Természetesen mindhárom meccset néztem, arról szó sem lehetett, hogy ne szurkoljak a magyar csapatnak.

Bánhidi Bence, 80-szoros válogatott kézilabdázó, a Mol-Pick Szeged beállója: – Feledhetetlen élmény volt a franciák elleni mérkőzés. Sportolóként és szurkolóként is nagyon sokat adott az a délután a stadionban, ráadásul nagyon nagy eredményt értek el a srácok. Minden magyar meccset követtem, hatalmas elismerés jár a válogatottnak és a szurkolóknak is. Rendkívüli teljesítményt nyújtott mindenki, amiről csak büszkén lehet beszélni, és a rendezés is hibátlan volt. Nagyon várom már, hogy januárban mi is hazai szurkolók előtt játszhassunk.

Perl Zoltán, a Falco magyar válogatott kosárlabdázója: – A portugál–francia meccsen voltam a Puskásban, de az a sok magyar, aki hozzám hasonlóan ott volt, szinte végig szurkolt a mieinknek, és telefonon néztük a müncheni találkozót. Sajnálom a fiúkat, mert ha csak azt nézzük, hogy idegenben ikszeltünk a németek ellen, kiváló eredmény. Büszke lehet az ország, Schäfer Andris góljának külön örülök, hiszen szombathelyi, és jól játszott. Vasárnap ismét megyek meccsre, a holland–cseh összecsapást is élőben nézem meg.

Hornyák Dóra, 25-szörös válogatott, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes kézilabdázó: – Nem szoktunk rendszeresen futballmérkőzéseket nézni, de most minket is elkapott az Európa-bajnoki láz, együtt szurkolt a család a magyar válogatottnak. Mind a három csoportmérkőzésen, a portugálok, a franciák és a németek ellen is hatalmas akarattal küzdött a magyar együttes, amely remekül állt helyt a legnehezebb csoportban. Közel volt a továbbjutás, amely világraszóló bravúr lett volna, de így is büszke lehet az ország a csapatra! Minden tiszteletem a srácoké!

Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes gátfutó: Büszke vagyok, nagyon örülök a magyar válogatott teljesítményének – annak ellenére is hálásak lehetünk, hogy végül nem sikerült a továbbjutás. Mindig hiányzott egy kicsi, de ez így is csodálatos eredmény. Végre egy olyan magyar futballcsapatnak lehet örülni, amely nemcsak felveszi a versenyt bármelyik ellenféllel, de a világ legnagyobb futballnemzetei ellen is esélyes. A mérkőzéseket főleg itthon néztem, kivéve a franciák ellenit, azt Madridban, egy verseny előtt láttam, és nekem is erőt adott. Remélem, ez egy felfelé ívelő folyamat a hazai futballban, és idővel már az a pici sem hiányozik a csapatnak.

AZ F-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Franciaország3124–3+15
2. Németország31116–5+14
3. Portugália31117–6+14
4. MAGYARORSZÁG3213–6–32
EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália0–3
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország1–0
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország1–1
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország2–4
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország2–2
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország2–2
További csoportok, helyszínek, menetrend – EB-ADATBANK!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik