MU–Barca: Soha véget nem érő európai rémálom – lapszemle

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.24. 09:20
null
Csalódottan hagyták el a pályát a katalánok (Fotó: Getty Images)
Robert Lewandowski vezető gólja után a Manchester United fordítani tudott az FC Barcelona ellen az Európa-ligában és bejutott a nyolcaddöntőbe. A találkozó után az angol lapok Antonyt és Erik ten Hagot dicsérik, míg a katalánok visszafogottan, a madridiak pedig erős címekkel értékeltek.

 

„Antony neve felkerült arra a listára, ahol azok a Manchester United-játékosok vannak, akik térdre kényszerítették a Barcelonát” – írja a mérkőzésről szóló beszámolójában a Daily Mail.

A The Guardian is a fiatal brazil szélsőt emeli ki, azt írja, hogy a kritikusai nyár óta nem kímélik Antonyt, most viszont rájuk cáfolt a teljesítményével és a befejezésével.

„Emlékezetes második félidei fordítással harcolta ki a nyolcaddöntőbe jutást a United” – áll a BBC oldalán. Az angol lap – csakúgy, mint a Sky Sports – hangsúlyozza, a győzelem a félidőben még elég valószínűtlennek tűnt a „vörös ördögök” szempontjából.

A Sky emellett Erik ten Hag munkáját dicséri. A holland menedzser a lap szerint megmutatta, képes arra, hogy jól mérje fel, mire van szüksége a csapatának meccs közben és ennek megfelelően változtasson.

Spanyolországban vegyes érzéseket váltott ki a Barcelona kiesése, a katalán újságok visszafogottak a gránátvörös-kékek teljesítményét illetően, míg a fővárosiak odaszúrtak Xavi együttesének.

„Becsülettel bukott el a Barca az Old Traffordon” – írja a Mundo Deportivo, amely azt is kiemeli, Pedri, Gavi és Dembélé távolmaradása a meccs végén megmutatkozott.

A szintén katalán Sport szerint a gránátvörös-kékeknél „egy újabb rémálom került a gyűjteménybe”, és a Barcelona még nem áll készen arra, hogy felvegye a versenyt Európa nagyjaival.

A két madridi székhelyű lap, a Marca és az AS nem finomkodott. „Soha véget nem érő európai rémálom” – ezzel a címmel jelent meg utóbbi tudósítása a találkozóról, amelyben kiemelik, hogy a Barca ismét elbukott a nemzetközi porondon. Hozzáteszik azt is, hogy Xavi gárdája elveszítette az irányítást, amint a United felébredt, és a második félidőt már az angolok szája íze szerint játszották.

„Kevés az Európa-ligához a Barca” – írja a Marca, amely azt is megemlíti, hogy hiába igazolt 153 millióért a nyáron a katalán klub, Xaviék még mindig nem képesek nemzetközi szinten helytállni.

A Manchester United pénteken kap ellenfelet az El nyolcaddöntőjében. Ten Hag együttese akár a Ferencvárossal is összekerülhet, a sorsolást élőben követhetik az NSO-n.

EURÓPA-LIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
VISSZAVÁGÓ

Manchester United (angol)–Barcelona (spanyol)2–1 (0–1)
Manchester,
Old Trafford,73 021néző.Vezette:Turpin (francia)
Man. United:
De Gea – Wan-Bissaka (Dalot, 67.), Varane, Lisandro Martínez, Shaw – Casemiro, Fred – Bruno Fernandes, Sancho (Garnacho, 67.), Rashford (McTominay, 88.) – Weghorst (Antony, a szünetben).Menedzser:Erik ten Hag
Barcelona:Ter Stegen – Koundé, R. Araújo (Alonso, 82.), Christensen, A. Balde – F. de Jong, Busquets, Kessié – Raphinha (Fati, 75.), Lewandowski, Sergi Roberto (Ferran Torres, 70.).Vezetőedző:Xavi
Gólszerző:Fred (47.), Anthony (73.), ill. Lewandowski (18. – 11-esből)
Továbbjutott: aManchester United, 4–3-asösszesítéssel

EURÓPA-LIGA
12.00:
a nyolcaddöntő sorsolása, Nyon (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik