El: Fred olyan volt, mint egy szúnyog – Erik ten Hag

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.02.24. 07:58
null
Erik ten Hag Fred (balra) teljesítményét emelte ki (Fotó: Getty Images)
Ahogy arról beszámoltunk, a Manchester United hazai pályán 2–1-re legyőzte a Barcelonát, így bejutott az Európa-liga nyolcaddöntőjébe. Az európai nemzetközi kupaszerepléstől búcsúzó Barcelona részéről Xavi és Jules Koundé is csalódottan nyilatkozott. Mindketten a második félidőt látják a fő problémának. Erik ten Hag, a Manchester menedzsere több játékosát is kiemelte, míg Bruno Fernandes a szurkolókat méltatta.

Joules Koundé, a Barcelona védője szerint fájdalmas így kiesni. A francia védő úgy gondolja, hogy az első félidőben jók voltak, a másodikban azonban a kapott gól mindent megváltoztatott. „Amint egy egy lett, elvesztettük az irányítást, amit korábban kialakítottunk. Ez nagyon kiábrándító. Úgy gondolom, el kell ismernünk az ellenfelet. A második félidőben magasabb fokozatba kapcsolt és nagyon megnehezítette a dolgunkat.”

A 24 éves hátvéd elnézést kért a jelenlévő szurkolóktól, valamint kiemelte, hogy a Barcelona fiatal csapat és fejlődni fog.

Xavi, a Barcelona edzője is a második játékrészt emelte ki az UEFA honlapján. „A második félidőben hiányzott a nyugalom. A mi eladott labdáinkból szerezték a két gólt. Összességében jól játszottunk, versenyben voltunk egy topgárda ellen – értékelt a katalán tréner, aki hozzátette: –Az egész párharc során nagyon szoros és kiegyenlített volt a játék. Ez még akkor is csalódás, ha az ellenfél Európa talán legjobb formában lévő csapata. Megvoltak a lehetőségeink, de nem kontrolláltuk az apró pillanatokat és emiatt kiestünk. Gratulálok a Unitednek.”

A Manchester United a legutóbbi 13 hazai Európa-liga-találkozóján veretlen, sőt kilencet meg is nyert. Bruno Fernandes, az angolok kapitánya így nyilatkozott: „A csapat mindig hisz. A szurkolók átsegítenek a nehéz pillanatokon. Nagyszerűen jöttünk vissza a mérkőzésbe, ez egy szuper eredmény, de most vasárnap is nagy meccs vár ránk” – utalt a hétvégi, Newcastle United elleni Angol Ligakupa-döntőre. „Ez a szezon eddig nagyon jól alakul. Ez valami más, ezt érezni lehet. Tudtuk, hogy a szurkolók mögöttünk vannak és csak idő kérdése, mikor szerezzük meg a második gólt.”

Erik ten Hag, a manchesteriek menedzsere elismerte, hogy az első félidő nem a terveik szerint alakult, azonban tudtak váltani. Az 53 éves szakember több játékosát is kiemelte a továbbjutás után: „Ha behozod Antonyt és Alejandro Garnachót, akkor sebességet kapsz, ők nem félnek senkitől. Frednek is fontos szerepe volt Barcelonában is és most is. Neki kellett megállítania Frenkie de Jongot, és Fred olyan volt, mint egy szúnyog. Nagyszerű egyéniségek vannak ebben a csapatban.”

Játékosai mellett a szurkolókról és az ellenfélről is elismerően nyilatkozott Erik ten Hag. „Szeretünk az Old Traffordon játszani, azonban szeretünk idegenben is játszani, ellenséges környezetben és elhallgattatni őket. Ez egy briliáns győzelem. Megvertük a Barcelonát, amely nyolc ponttal vezet a spanyol bajnokságban. Nagyszerű teljesítmény, amelyet viszünk tovább a szezonban és hitet ad nekünk” – zárta a sajtótájékoztatót a Manchester United menedzsere.

A hazaiak középpályása, Fred a BT Sportnak adott interjújában elárulta, hogy a félidőben Ten Hag hatással volt rájuk. „A szünetben beszéltünk az edzővel, megváltozott a hozzáállásunk, a gondolkodásunk, és a második félidő nagyon jól sikerült” – mondta az egyenlítő gól szerzője.

EURÓPA-LIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
VISSZAVÁGÓ

Manchester United (angol)–Barcelona (spanyol)2–1 (0–1)
Manchester,
Old Trafford,73 021néző.Vezette:Turpin (francia)
Man. United:
De Gea – Wan-Bissaka (Dalot, 67.), Varane, Lisandro Martínez, Shaw – Casemiro, Fred – Bruno Fernandes, Sancho (Garnacho, 67.), Rashford (McTominay, 88.) – Weghorst (Antony, a szünetben).Menedzser:Erik ten Hag
Barcelona:Ter Stegen – Koundé, R. Araújo (Alonso, 82.), Christensen, A. Balde – F. de Jong, Busquets, Kessié – Raphinha (Fati, 75.), Lewandowski, Sergi Roberto (Ferran Torres, 70.).Vezetőedző:Xavi
Gólszerző:Fred (47.), Anthony (73.), ill. Lewandowski (18. – 11-esből)
Továbbjutott: aManchester United, 4–3-asösszesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik