Olasz bánat: elbukott a Fiorentina és a Napoli is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.25. 23:15
null
A Tottenham megérdemelten búcsúztatta a Fiorentinát (Fotó: Reuters)
Nem volt túl sikeres napja az olasz csapatoknak: a Lazio ugyan továbbment, a Napoli és a Fiorentina viszont búcsúzott a labdarúgó Európa-ligától. Előbbit a Villarreal, utóbbit a Tottenham ütötte el a 16 közé jutástól. A Borussia Dortmund és a Sevilla sikere nem forgott veszélyben.

TOTTENHAM (angol)–FIORENTINA (olasz) 3–0 – online közvetítés

Remek híreket kaptak a Tottenham szurkolói a Fiorentina elleni El-mérkőzés előtt: jóváhagyták az illetékesek egy új stadion építését, a londoni polgármester is rábólintott arra, hogy egy 61 ezer férőhelyes aréna épüljön a 2018–2019-es szezonra. Kissé elrontotta azonban a „sarkantyúsok" szájízét, hogy Harry Kane is feliratkozott a sérültlistára, ám csapata végül az ék nélkül is kiharcolta a továbbjutást.

Az idegenbeli döntetlen jelentette alapra az első félidőben Ryan Mason okos góllal építkezett, a fordulás után az egykori AS Roma-játékos, Érik Lamela egy nem kevésbé látványos, ballábas lövéssel megduplázta az előnyt, a hajrában pedig Gonzalo Rodríguez öngólja végleg elrontotta a firenzeiek kedvét. Színtelen-szagtalan futballal rukkoltak elő az olaszok, a jóval lelkesebb, összeszedettebb londoniak megérdemelten jutottak tovább.

NAPOLI (olasz)–VILLARREAL (spanyol) 1–1

A Villarreal végül megőrizte Nápolyban a minimális előnyét, pedig Marek Hamsík a 17. percben szép kapáslövéssel juttatta vezetéshez az olasz csapatot. A szlovák légiós a hatodik, Villarreal elleni meccsén már a negyedik gólját szerezte. Az első óra végéig úgy tűnt, hogy akár hosszabbítás is lehet belőle, de ekkor egy jobb oldali szöglet után Tomás Pinához került a labda, akinek beadásszerű ívelése a hazai kapuban kötött ki. Ez a találat pedig a Napoli bukását jelentette.

Hamsík gólja

Pina gólja

PORTO (portugál)–DORTMUND (német) 0–1

Szegény Iker Casillas a 23. percben hatalmasat védett, ám Pierre-Emerick Aubameyang ismétlése után a lécről rá, róla pedig a kapuba pattant a labda. A Real Madrid korábbi kapusa a második Európa-liga-mérkőzésén elkönyvelte az első öngólját – a 156 BL-találkozóján egy öngólt sem szerzett. Ezzel gyakorlatilag meg is pecsételődött a Porto sorsa, négy gólt kellett volna rúgnia, és egyet sem kapnia. Ám nemhogy négyet, egyet sem lőtt a portugál csapat, amely így a BL után az El-től is búcsúzott.

MOLDE (norvég)–SEVILLA (spanyol) 1–0

A Sevilla háromgólos előnye birtokában nyugodtan várhatta a norvégiai visszavágót. A címvédő ugyan tizenegy veretlenül megvívott El-meccs után végül egy góllal alulmaradt a Moldéval szemben, de a továbbjutása nem forgott veszélyben.

BASEL (svájci)–SAINT-ÉTIENNE (francia) 2–1

A svájci együttes már a 15. percben ledolgozta a hátrányát Luca Zuffi pazar szabadrúgásgóljával. A hajrában mindkét csapatból kiállítottak egy játékost, a drámát azonban nem ez szolgáltatta. Hanem az, hogy a 90. percben az első mérkőzésen is eredményes Moustapha Sall góljával egyenlített a Saint-Étienne, a 92. percben viszont Zuffi megint betalált, így mégiscsak a Basel jutott tovább – idegenben szerzett több góllal –, és továbbra is megvan rá az esélye, hogy hazai pályán El-döntőt játsszon. Közben csakúgy, mint tavaly, ezúttal sincs francia csapat a sorozat nyolcaddöntőjében.

OLYMPIAKOSZ (görög)–ANDERLECHT (belga) 1–2 – hosszabbítás után

A görögök nagy erőket mozgósítottak a vezető gól megszerzéséért, és ha nincsenek Silvio Proto védései, már hamarabb hátrányba került volna az Anderlecht. A várva várt gól végül tizenegyesből lett meg a hazaiaknak az első félóra végén. Ezután kiegyenlítődött a játék, mindkét fél a továbbjutást jelentő gólra hajtott, de hosszabbításba torkollott a párharc. A ráadásban a ghánai Frank Acheampong duplájával harcolta ki a tavaszi folytatás lehetőségét a belga együttes.

A 19 ÓRÁS MECCSEKRŐL ITT OLVASHATNAK!

EURÓPA-LIGA
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓK
21 ÓRA UTÁNI MÉRKŐZÉSEK
Manchester United (angol)–Midtjylland (dán) 5–1 (Bodurov 32. – öngól, Rashford 64., 75., A. Herrera 87. – 11-esből, Depay 90. ill. Sisto 28.)
Kiállítva: Römer (89., Midtjylland)
Továbbjutott: a Manchester United, 6–3-as összesítéssel
ONLINE KÖZVETÍTÉS ITT!ÖSSZEFOGLALÓ CIKK ITT
Basel (svájci)–Saint-Étienne (francia)
2–1 (Zuffi 15., 92., ill. Sall 90.)
Kiállítva: Embolo (84.), ill. Eysseric (82.)
Továbbjutott: a Basel, 4–4-gyel, idegenben szerzett több góllal
Porto (portugál)–Borussia Dortmund (német) 0–1 (Casillas 23. – öngól)
Továbbjutott: a Borussia Dortmund, 3–0-s összesítéssel
Molde (norvég)–Sevilla (spanyol) 1–0 (Hestad 43.)
Továbbjutott: a Sevilla, 3–1-es összesítéssel
Napoli (olasz)–Villarreal (spanyol) 1–1 (Hamsík 17., ill. Tomás Pina 59.)
Továbbjutott: a Villarreal, 2–1-es összesítéssel
Tottenham (angol)–Fiorentina (olasz) 3–0 (Mason 25., Lamela 63., Gonzalo Rodríguez 81. – öngól)
Továbbjutott: a Tottenham, 4–1-es összesítéssel
ONLINE KÖZVETÍTÉS ITT!
Olympiakosz (görög)–Anderlecht (belga)
1–2 (Fortunisz 29. – 11-esből, ill. Acheampong 103., 112.) – hosszabbítás után
Továbbjutott: az Anderlecht, 3–1-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik