HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.02.25 20:59 Frissítve: 2016.02.26 00:20

Sokáig szenvedett az MU, de a végén kinyílt a gólzsák

A Manchester United 2–1-re kikapott Dániában az Európa-liga legjobb 16 közé jutásért vívott párharcának első meccsén, ezért a visszavágón győzelemre készült. Úgy tűnt, el van átkozva a csapat, rengeteg kihagyott helyzet után azonban csak sikerült megfordítania az állást, és végül örömjátékkal diadalmaskodott a nagyon küzdő, de végül összeroppanó Midtjylland ellen. Összesítésben 6–3-mal jutott tovább az MU.

HIRDETÉS
Marcus Rashford tett arról, hogy megjegyezzék a nevét (Fotó: Action Images)

 

 

A legjobb 16 közé jutás volt a tét az Európa-ligában a Manchester United és a dán Midtjylland párharcában. Az első meccsen a dánok meglepetésre 2–1-re nyertek, de Louis van Gaal nem aggódott, úgy vélte, csapata már kint is jobb volt, s otthon sikerülhet a továbbjutás.

Ennek megfelelően támadott is rögtön az elején a hazai együttes. Beszorult a Midtjylland, ám hiába volt a nagy mezőnyfölény, lövésből csupán egy találta el a kaput az első 25 percben. Ekkor Rashford lövését védte Andersen.

A számtalan sérüléstől sújtott Manchester United hasztalanul támadott, ráadásul az első vendégkontra meghozta a gólt. A 27. percben Sisto csinált bolondot három hazai védőből is, majd szépen lőtte ki a jobb alsót. 0–1

Nem sokáig tartott a dánok öröme, mert a 32. percben máris egyenlített a Manchester United. Depay robogott el a bal oldalon, középre gurítását pedig a bolgár Bodurov lőtte előzékenyen a saját kapujába... Öngól! 1–1

Nagyon beindultak a hazaiak, egyre-másra rúgták a szögleteket, de hiába. Aztán Schneiderlin ollózott alig mellé, majd kicsivel később ugyanő a kapufát döngette meg. Mintha elátkozták volna a hazaiakat, mert az Ander Herrera felvágásáért megítélt büntetőt a 43. percben Mata gyengén lőtte, Andersen pedig kivédte.

Az első félidő úgy ért véget, hogy a Midtjylland állt továbbjutásra, és hősiesen őrizte összesítésbeli előnyét.

A második játékrészben is beszorította ellenfelét a hazai csapat, ám Ander Herrera még az üres kapuba sem tudta befejelni a labdát.

Végül a 63. percben tört meg a jég, a fiatal Rashford érkezett remekül Mata beadására, és itt már érezhető volt, hogy a dánoknak nagyon nehéz lesz a dolguk. 2–1

Még döntetlen volt összesítésben, de a manchesteri henger nagyon beindult. Még úgy is, hogy Depay egymaga többször is betalálhatott volna, plusz a szögleteket számolatlanul rúgta az MU, viszont teljesen hatástalanul.

Azonban a dán védők gondolkodása lelassult, elfáradtak, így a 75. percben Varela szenzációs csel után szépen adott középre, ott megint megfeledkeztek Rashfordról, aki már a második gólját lőtte. 3–1

És még nem volt vége. A felszabadult hazaiak egymás után vezették a támadásaikat, Depay pedig szokása szerint lőtt mindenhonnan, és mivel egyszer Hansen kezéről pattant le a labda, újabb tizenegyes következhetett. Ander Herrera bevágta. 4–1

A végére Depayé lett a csattanó, távoli, pattogós lövése talált utat a hálóba a 90. percben. 5–1

Ezzel a végig nyomasztó mezőnyfölényben játszó szigetországiak simán megnyerték a találkozót, még úgy is, hogy sokáig nem tudtak zöldágra vergődni a vendégekkel.

A végére csak igaza lett Van Gaalnak is, jobb volt az MU, és bár nagyon meg kellett izzadni a továbbjutásért, most már nyugodtan várhatják a következő forduló sorsolását.

Manchester United (angol)–Midtjylland (dán) 5–1 (Bodurov 32. – öngól, Rashford 64., 75., A. Herrera 87. – 11-esből, Depay 90. ill. Sisto 28.)
Kiállítva: Römer (89., Midtjylland)

Az élő közvetítést ide kattintva lehet elolvasni.

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.21 08:19:56

Európa-liga PÓR KÁROLY

A három kulcsember hiánya és a kihagyott helyzetek sora eredményezte a vereséget.

2018.09.20 23:11:31

Európa-liga SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. A szurkolók mégis győzelmet vártak, mert a szurkoló már csak ilyen.

2018.09.20 18:41:16

Európa-liga nemzetisport.hu

A halovány PAOK-nak lövése is alig akadt, Maurizio Sarri csapata több góllal is nyerhetett volna.

2018.09.20 18:28:43

Európa-liga PIETSCH TIBOR

Két góllal jobb volt a fehérorosz csapat a magyar bajnoknál, 14 727 néző látogatott el a Groupamába.

2018.09.19 23:51:17

Európa-liga THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A Vidi legutóbbi sikeres nemzetközi szereplése kapcsán elhangzott: nem a pénz játszik, pontosabban a pénz nem játszik. Ezen azt értettük, hogy 2012-ben az Európa-liga főtáblájára jutó együttesek közül a magyar a játékoskeretek értékét tekintve csupán négyet előzött meg.

HIRDETÉS
HIRDETÉS