Sahtar-dózer alá esett a Schalke Gelsenkirchenben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.25. 21:04
null
A Sahtar simán lépett át a Schalkén Gelsenkirchenben (Fotó: AFP)
Óriási pofont kapott hazai pályán a német Schalke 04 a labdarúgó Európa-ligában, a 16 közé jutásért lejátszott második mérkőzésen 3–0-s vereséget szenvedett az ukrán Sahtar Donecktől. A Valencia Bécsben is lemosta a Rapidot, a Leverkusen búcsúztatta a Sporting CP-t, a Lazio kiejtette a Galatasarayt, tavalmint továbblépett a Sparta Praha és az Athletic Bilbao is.

SCHALKE 04 (német)–SAHTAR DONECK (ukrán) 0–3

A hazai 0–0 nem feltétlenül rossz eredmény, és ezt a Sahtar bizonyította is: az ukrán csapat a 27. percben egy Sané-labdavesztést követő kontrával, Marlos sarokkal elért góljával szerezte meg a vezetést, majd a 63.-ban az első találatot előkészítő Ferreyra révén kettőre növelte az előnyét.

Nem volt még vége a gelsenkircheni megpróbáltatásoknak, a „brazilos" Sahtar dél-amerikai légiója a harmadik találatot hozó akcióban is benne volt, igaz, a végső csapást az ukrán Viktor Kovalenko mérte a hazaiakra. A német drukkerek ezt követően reményvesztetten indulhattak haza – a doneckiek valósággal ledózerolták a csapatukat.

BAYER LEVERKUSEN (német)–SPORTING CP (portugál) 3–1

Lisszaboni győzelme után egyértelműen a Leverkusennek állt a zászló, a 29. percben meg pláne, miután Karim Bellarabi kötényt adott Rui Patríciónak, a Sporting kapusának. A portugálok Joao Mário góljával még a szünet előtt egyenlítettek, ám ezzel sem mentek sokra, mert a fordulás után megint jött Bellarabi. A hajrában még Hakan Calhanoglu is megvillantotta kivételes rúgótechnikáját, a Leverkusen így kettős győzelemmel jutott tovább.

RAPID WIEN (osztrák)–VALENCIA (spanyol) 0–4

A valenciai 6–0 után a továbbjutó kiléte már nem volt kérdéses, és a bécsi zöld-fehéreknek végül a szép búcsú sem jött össze az Európa-ligától: a második félidő első húsz percében Rodrigo és Szofian Feguli is betalált a Rapid kapujába, majd jött a harmadik és a negyedik is – a Valencia 10–0-val, végtelenül simán lépett a következő körbe.

ATHLETIC BILBAO (spanyol)–OLYMPIQUE MARSEILLE (francia) 1–1

A Marseille az első félidő hajrájában ledolgozta egygólos hátrányát, Bilbaóban azonban nem könnyű nyerni – ebben az idényben öt csapat is eredménytelenül próbálkozott ezzel az európai kupaporondon, és az OM-nek sem sikerült. A szezon legjobb spanyol góllövője, Aritz Aduriz nem tudta megszerezni 27. találatát, a csereként beálló Sabin Merino viszont szép támadás végén fejjel egyenlített a 81. percben, ezzel a nyolcaddöntőbe juttatva a baszkokat.

LAZIO (olasz)–GALATASARAY (török) 3–1

A második félidő derekáig csak helyzeteket láthattunk – ami az idegenben 1–1-et játszó Laziónak volt kedvező –, akkor aztán 3 perc 43 másodperc alatt háromszor is a kapukba került a labda. Két hazai találatra egy vendéggól volt a válasz, ekkor tehát borotvaélen táncoltak a római „kékek”. Táncukat folytathatják a következő körben is, hiszen a Galata nem tudott egyenlíteni, sőt, Miroslav Klose révén végül kétgólos hazai győzelem született.

FK KRASZNODAR (orosz)–SPARTA PRAHA (cseh) 0–3

Csehországi 1–0-s veresége után a Krasznodar az 51. percben hazai pályán is gólt kapott, majd gyorsan még egyet. A kilenc cseh játékossal a kezdőjében felálló Sparta ezután még emberelőnybe is került, nigériai légiósa, Kehinde Fatai pedig a 70. percben beállította a 0–3-as végeredményt – meglepően simán hozták a prágaiak a párharcot.

A LIVERPOOL–AUGSBURG PÁRHARCRÓL ITT OLVASHAT!

EURÓPA-LIGA
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓK

Athletic Bilbao (spanyol)–Marseille (francia) 1–1 (Merino 81., ill. Batshuayi 40.)
Továbbjutott: az Athletic Bilbao, 2–1-es összesítéssel
FK Krasznodar (orosz)–Sparta Praha (cseh) 0–3 (Marecek 51., Frydek 57., Fatai 70.)
Kiállítva: Kaboré (68., FK Krasznodar)
Továbbjutott: a Sparta Praha, 4–0-s összesítéssel
Lazio (olasz)–Galatasaray (török) 3–1 (Parolo 59., Felipe Anderson 61., Klose 72. ill. Yasin Öztekin 62.)
Továbbjutott: a Lazio, 4–2-es összesítéssel
Leverkusen (német)–Sporting CP (portugál) 3–1 (Bellarabi 30., 65., Calhanoglu 87., ill. Joao Mário 38.)
Továbbjutott: a Leverkusen, 4–1-es összesítéssel
Liverpool (angol)–Augsburg (német) 1–0 (Milner 5. – 11-esből)
Továbbjutott: a Liverpool, 1–0-s összesítéssel
Rapid Wien (osztrák)–Valencia (spanyol) 0–4 (Rodrigo 59., Feguli 64., Piatti 72., Rúben Vezo 88.)
Továbbjutott: a Valencia, 10–0-s összesítéssel
Schalke (német)–Sahtar Doneck (ukrán) 0–3 (Marlos 27., Ferreyra 63., Kovalenko 77.)
Továbbjutott: a Sahtar Doneck, 3–0-s összesítéssel
KORÁBBAN
Braga (portugál)–Sion (svájci) 2–2 (Josué 27. – 11-esből, Sztojiljkovics 48., ill. Gekasz 16., 29.)
Továbbjutott:
a Braga, 4–3-as összesítéssel
Lokomotiv Moszkva (orosz)–Fenerbahce (török) 1–1
(Szamedov 45., ill. Mehmet Topal 83.)
Továbbjutott: a Fenerbahce, 3–1-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik