Evezős-vb: Galambos elődöntős, elúsztak a kvótaesélyek

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.09.06. 15:27
null
Galambos Péter (Fotó: Nemzeti Sport, archív)
Galambos Péter elődöntőbe jutott a könnyűsúlyú egypárevezősöknél, viszont Pétervári-Molnár Bendegúz normálsúlyú egypárban, a Juhász Adrián, Simon Béla kormányos nélküli kettes, és a PR1 kategóriában versenyző, paraevezős Pető Zsolt nem került be a legjobb 12-be a belgrádi evezős-világbajnokságon.

A nemzetközi szövetség (World Rowing) eredményközlő oldala szerint a kétszeres Európa-bajnok Galambos Péter 7:37.02 perces idejével második lett a szerdai negyeddöntőben, ezzel bejutott az olimpián nem szereplő szám, a könnyűsúlyú egypárevezősök csütörtöki elődöntőjébe.

Pétervári-Molnár 7:58.40 perces idejével hatodik helyen ért célba a normálsúlyúak egypárversenyében, így nem jutott be az elődöntőbe, csakúgy, mint a Juhász, Simon összeállítású kormányos nélküli kettes, amely ötödik lett a futamában.

A paraevezősöknél a PR1 kategóriájú egypárevezősök reményfutamából csak az első kettő lépett tovább a legjobb 12 közé. Pető Zsolt harmadik helyen ért célba, így csütörtökön a C-döntőbe kerülésért küzdhet tovább, és ezzel eldőlt, hogy Pétervári-Molnárhoz és a kormányos nélküli ketteshez hasonlóan már nem szerezhet kvótát a jövő évi párizsi játékokra.

A vb-n a normálsúlyú egypárevezősöknél kilenc, a kormányos nélküli ketteseknél 11, míg a PR1 kategóriájú egypárevezősöknél hét kvótát osztanak ki a 2024-es párizsi olimpiára, illetve az azt követő paralimpiára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik