Asztalitenisz BL: a Budaörs második helyről jutott tovább a második csoportkörbe

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.09.24. 18:31
null
Madarász Dóra, a budaörsiek válogatott játékosa ezúttal egy győzelmet tett be a közösbe (Fotó: Bús Csaba/Petőfi Népe, archív)
A Budaörsi SC női csapata az utolsó, már tét nélküli mérkőzését elvesztette a BL első csoportkörének csehországi tornáján, így csoportmásodikként kvalifikált a Bajnokok Ligája második csoportkörébe. A PTE PEAC férficsapata Dubrovnikban a harmadik találkozója után is nyeretlen maradt, a csoportjában a negyedik helyen zárt, de ezzel is az Európa-kupa második csoportkörébe került.

 

Az SH-ITB Budaörsi SC nőiegyüttesecsehországi Moravsky Krumlovban szerepelt a hét végén, a Bajnokok Ligája első csoportkörében a B-csoportba kapott besorolást. A tét a második csoportkörbe jutás volt, amit a magyar bajnok már azzal elért, hogy a cseh HB Ostrov (3:0) és TT Moravsky Krumlov (3:0), valamint a spanyol Tecnigen Linares (3:1) ellen is győzött, így a záró napon, a francia TT Joué les Toursszal szembeniösszecsapás tétje már csak az volt, hogy a két együttes közül melyikük jut tovább az első,s melyik a másodikhelyről. A magyar bajnoki címvédő ezúttal a Madarász Dóra, Fazekas Mária,Dari Helgahármassal állt fel,később pedig Póta Georgina is beszállt,a franciáknálazAudrey Zarif, Clemence Chevallier, Nolwenn For trió kezdett, s csereként a kínai Li Ho is asztalhoz állt. Az összecsapáson érződött, hogy már nem volt igazi tétje, végül a franciák 3:2-re nyertek, ám ennek a továbbjutás szempontjából nincs jelentősége.

Az ugyancsak a BL első csoportkörében játszó PTE PEAC Kalo-Méh férficsapata az osztrák TT Wiener Neustadttól és a lengyel Polski Cukier Gwiazdától is 3:0-ra kapott ki, így dubrovniki torna utolsó napján az A-csoport harmadik helyéért küzdött, az ellenfél a szintén nyeretlenül álló horvát STK Libertas Marinkolor volt. A pécsieknél Pető Zsolt, Demeter Lehel és Szántosi Dávid triókapott lehetőséget, a horvátok pedig a Tomislav Japec, Filip Cipin, Miho Simovic hármast dobták be. A fordulatos, s végig kiegyenlített küzdelem végén a 3:2-re nyerő hazaiak lehettek valamivel elégedettebbek, viszont a pécsiek sem jönnek haza üres kézzel, ugyanis a csoport negyedik helyezettje is ott lehet a második számú kontinentális sorozat, az Európa-kupa második csoportkörében.

ASZTALITENISZ
BAJNOKOK LIGÁJA
FÉRFIAK, 1. CSOPORTKÖR, A-CSOPORT (DUBROVNIK)
STK Libertas Marinkolor (horvát)
PTE PEAC Kalo-Méh 3:2
Japec–Pető Zsolt 2:3 (–13,4, –3, 14, 0:6)
Cipin–Demeter Lehel 3:0 (5,8, 9)
Simovic–Szántosi Dávid 1:3 (12, –10, –10, –7)
Cipin–Pető 3:2 (–5, 8, 12, –5, 6:2)
Japec–Demeter 3:2 (11, –11, 8, –10, 6:0)

TT Wiener Neustadt (osztrák)–Polski Cukier Gwiazda (lengyel) 3:2

A végeredmény:1. TT Wiener Neustadt 3 győzelem, 2. Polski Cukier Gwiazda 2 győzelem, 3. STK Libertas Marinkolor 1 győzelem, 4. PTE PEAC Kalo-Méh 0 győzelem

NŐK, 1. CSOPORTKÖR, B-CSOPORT (MORAVSKY KRUMLOV)
TT Joué les Tours (francia)SH-ITB Budaörsi SC 3:2
Zarif–Fazekas Mária 3:1 (8, 4, –9, 10)
Chevallier–Madarász Dóra 2:3 (9, –10, –9, 4, 5:6)
Fort–Dari Helga 3:0 (4, 7, 8)
Chevallier–Póta Georgina 0:3 (–7, –4, –5)
Li Ho–Madarász 3:1 (5, –11, 2, 9)

HB Ostrov (cseh)–Tecnigen Linares (spanyol)3:1.
ATT Moravsky Krumlov (cseh)–Tecnigen Linares mérkőzést később játsszák

Az állás:1.TT Joué le Tours 4 győzelem, 2.SH-ITB Budaörsi SC3 győzelem, 3. HB Ostrov 2 győzelem, 4. Moravsky Krumlov és Tecnigen Linares (spanyol) 0 győzelem

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik