Négyesfogathajtó Eb: német vezetés, Dobrovitz 20. díjhajtásban

Vágólapra másolva!
2023.08.25. 18:00
null
Dobrovitz József (Fotó: Dömötör Csaba)
Nem sikerült jól a magyaroknak a díjhajtás: a hat induló közül 20. helyével Dobrovitz József áll a legjobban a hollandiai Exloóban zajló négyesfogathajtó Európa-bajnokságon.

A lovak együttes munkáját és a jármódok szabályosságát értékelő első számban a német Mareike Harm bizonyult a legjobbnak 38.52 hibapontjával, őt egypontnyi távolságból követi a holland Bram Chardon. A 38 fős mezőny legeredményesebb magyarja, a 2004-ben csapatban világbajnok Dobrovitz lemaradása több mint húszpontos. A mezőny második felében a szintén pénteken szereplő honfitársak közül az ugyancsak csapattag Papp János 26., míg a kizárólag egyéniben érdekelt ifj. Galbács Ferenc 34. lett.

A csütörtökön bemutatkozó három magyar közül a csapattag Váczi István a 31., az egyéni induló Juhász Péter a 35., Tóth-Simon Sándor pedig a 37. helyre csúszott vissza a pénteki eredmények nyomán.

A csapatversenyben a nagy esélyes németek és hollandok máris kiemelkednek, egyelőre előbbiek vezetnek több mint négypontos előnnyel. A magyarok a hetedik helyről várják a folytatást, de a harmadik belgák nincsenek elérhetetlen távolságra. A csapattagok közül mindhárom számban a két jobbik versenyző eredménye számít.

A kontinensviadal szombaton a maratonhajtással folytatódik, majd vasárnap az akadályhajtással zárul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik