Lovassport: 44 évesen lehet ott az olimpián Kaizinger Balázs

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.11.07. 15:09
null
Kaizinger Balázs jó eséllyel az olimpián is versenyezhet jövőre(Fotó: Magyar Lovassport Szövetség)
Kaizinger Balázs az olaszországi Montelibrettiben a 13. helyen végzett az olimpiai minősítő military versenyen és ezzel megerősítette a második helyét az európai C-csoportban, amellyel jelenleg olimpiai kvótát érő helyen áll – tájékoztatott a Magyar Lovassport Szövetség.

 

Kaizinger Balázs a 10 éves Clover nyergében 13. lett az olaszországi Montelibrettiben rendezett olimpiai minősítő military versenyen. Ezzel megerősítette a második helyét az európai C-csoportban, amely olimpiai kvótát ér. A kvalifikációs időszak december végén zárul, de az egyetlen szóba jöhető riválisnak, a cseh Miroslav Príhodának az Egyesült Államokban, Chilében vagy Új-Zélandon kellene olyan eredményt elérni, amellyel megelőzhetné Kaizingert, de a Magyar Lovassport Szövetség tájékoztatása szerint a sportági erőviszonyok ismeretében erre kevés esély van.

Így a Nemzeti Lovassport és Sportlótenyésztési Program támogatásával versenyző Kaizinger a hazai szövetség által négy évvel ezelőtt megvásárolt lóval minden valószínűség szerint ott lehet jövőre a párizsi olimpián. Az ötkarikás játékokon legutóbb az 1996-os atlantai olimpián indultak magyar lovasok, az akkori military válogatott tagjai, Herczegfalvy Tibor, Nemtin Anita, Schaller Gábor, Sós Attila és Tuska Pál voltak.

Túri József kiharcolta a szereplés jogát a 2000-es olimpiára, de Superville nevű lova Sydneyben megsérült, így nem tudott rajthoz állni.

Ez az eredmény nem jöhetett volna létre a magyar szövetség, illetve a program támogatása nélkül – nyilatkozta a szövetség közleményében Kaizinger Balázs.Az, hogy a világ legjobbjai ellen versenyezhetek, nagy motivációt és fejlődési lehetőséget adott, amelyhez Clover és a másik programló, Herr Cooles Classico is kellett. Eddig is sokat dolgoztunk, de a java csak most jön jövőre mind a két lóval még teljesítenem kell egy olimpiai minősítő versenyt, amely után választhatok, hogy melyikkel versenyezzek Párizsban. Minden sportoló álma, hogy kijusson az olimpiára, én tizenkét évesen térden állva imádkoztam ezért, és most több mint harminc évvel később valóra válhat az álmom, magyar színekben lovagolhatok az ötkarikás játékokon.”



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik