Párizs 2024: minden bizonnyal nem lesz magyar díjlovas kvóta

Vágólapra másolva!
2023.12.30. 10:43
null
Pachl Benedek minden bizonnyal lemarad a párizsi olimpiáról (Fotó: Lovasaink útja az olimpiára/Fb)
Címkék
Minden bizonnyal egyéniben sem sikerült kvótát szerezniük a magyar díjlovasoknak a jövő évi, párizsi olimpiára.

A Magyar Lovassport Szövetség közösségi oldalának beszámolója szerint a Jumping Mechelen elnevezésű belgiumi verseny volt az utolsó esély a kvótaszerzésre Pachl Benedek számára, aki hiába javított most tíz pontot, nem tudta visszaszerezni az ötkarikás indulási jogot érő helyét az indiai Anush Agarwallától.

A zenés kűrben Donna Friderikát nagyon jó érzés volt lovagolni. Majdnem tele volt az aréna, ezért arra számítottam, hogy elveszítjük a kontrollt, de nem. A minden egyre ugrásváltás sorozatban ma is volt egy kis hiba, de összességében abszolút elégedett vagyok a teljesítményünkkel. Ez a 72,645 százalék a harmadik legjobb eredményünk” – mondta a 24 éves versenyző. – Nem mondom azt, hogy nem volt bennem csalódottság a kvótaszerzés miatt, mert ez volt az álmom, de jelen állás szerint az első tartalék vagyok”.

Pachl, aki magyar tenyésztésű és a család tulajdonában lévő lóval szerepel, úgy fogalmazott, azt kérték tőle, hogy mivel a különbség nagyon kicsi, a jövő évi szezonra mindenképpen úgy állítsák össze az edzéstervét, mintha az olimpiára készülne.

A lovassport három olimpiai szakágában – díjlovaglás mellett díjugratás és lovastusa – az már korábban eldőlt, hogy csapatban a magyaroknak nem sikerült a kvalifikáció, így az egyetlen esélyt egyéniben a december 31-én záruló ranglista jelentette.

Díjlovaglásban legutóbb Dallos Gyula minősült olimpiára, de lovának betegsége miatt sem 1992-ben Barcelonában, sem négy évvel később Atlantában nem tudott rajthoz állni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik