Lovak, agarak, fogadás, a buli a Kincsem Parkban kezdődik!

BUDAI MIKLÓSBUDAI MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2023.12.31. 08:40
null
Kiélezett befutókra van kilátás a Kincsem Parkban, az esztendő utolsó magyarországi sporteseményén, a Tippmix - Ügetőszilveszteren (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)
Szilveszter délutánján a Kincsem Parkban találkoznak a rokonok, az ismerősök és a barátok, hogy néhány együtt töltött óra és felhőtlen szórakozás után belevessék magukat az éjszakába. A kapukat pontban délben nyitják, az első ügetőfutam 13.30-kor kezdődik, a programsorozat a tervek szerint 20 óráig tart.

 

Nem lehet elég korán kezdeni a év búcsúztatását. És nem lehet jobb helyen, mint a lóversenypályán! Ebéd mellé póniverseny, uzsonnához hírességek ügetőversenye, elővacsorához látványos agárfutamok. Finom étkekhez és italokhoz két helyen lehet hozzájutni, a bulisátorban és azon kívül. A délután szenzációi a híres, ismert emberek futamai, amelyek két egykori kiváló színész, Zenthe Ferenc és Bubik István nevét viselik, akik tevékeny részt vállaltak, hogy szilveszterkor rendszeresen összemérjék tudásukat.

Kolozsi László idomár három lóval érdekelt. „Ketten nyerés után vannak, formájuk garantált, a hajtók pedig ügyesek, már tapasztaltak is.”

Köztük Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó: „A dobogó alsó két fokán már többször végeztem, a nagyszerű Breeze Up mögött talán sikerül feljebb lépnem. Az a fontos, hogy egészségesen érjünk célba, és a mester elégedett legyen.”

Szekeres Péter, az M4 Sport riportere tavaly győzött:  „Boszival esélyes fogatot alkotunk, sikerülhet a duplázás.”

 Eper Márton, a Hír Tv műsorvezetője negyedszer rajtol: „Tavaly negyedikként értem célba, Bulibáró kellemes hajtás, akár elérhetjük a dobogót!” 

 

Vincze Béla, a Zsenerőz istálló tulajdonosa is sokat remél az év utolsó futamaitól (Fotó: Maróti Edit)
Vincze Béla, a Zsenerőz istálló tulajdonosa is sokat remél az év utolsó futamaitól (Fotó: Maróti Edit)

Gajdos Tamás, az ATV műsorvezetője először vesz részt a „buliban”:  „A sportnak több fajtáját művelem, belekóstolok az ügető világába is. A több mint háromszáz versenyt nyerő Vezér Emese avatott be a rejtelmekbe, biztatott, van érzékem hozzá. Minden tréning élmény volt, Australian Gold pedig remek ló, kezdőnek való.”

Gyolai Zoltán istállótulajdonos és négyszeres amatőr sampion erős lovakkal nevezett. „Rendszerint jól szereplünk ezekben a különleges futamokban, már csak azért is, mert kiváló hírességek hajtják lovaimat” – mondta.

Epres Attila Jászai Mari-díjas színművész a mezőny rangidőse, 1985 óta hajt különféle versenyekben: „Titus Liviust segítem, tapasztalt, nyugodt ló. Ha sikerül élre állni, úgy vélem, jó erőbeosztással »hazaérhetünk«!”

Bács Péter, a népszerű színész 2019-ben indult először és győzött! Azóta még kétszer… „Igen, háromból hármat, mint kiderült van érzékem a hajtáshoz. Ám nem zavar az esélyesség, noha már sokan szeretnének legyőzni.”

Horváth Zoltán idomár jó évet zár lovaival, és még nincs vége… „A derbyben harmadik hely, a Kancadíjban első, és még győzelmek, helyezések. Egy lovat tudtam nevezni, Anna és hajtója viszont jó eséllyel indul.” Németh Gábor lovas­ember: öttusa, díjlovaglás, lovastusa az állomásai. „És persze az ügetőhajtás. Szilveszterkor már kétszer nyertem. Annának résztulajdonosa vagyok, ismerem, gyors kezdő, a befutóban nagy küzdő. És a szurkolótáboromban is bízhatok!”

Petur András, a Sport Tv műsorvezetője jó eséllyel rajtol a sztárfutamon
Petur András, a Sport Tv műsorvezetője jó eséllyel rajtol a sztárfutamon

 

Petur András, a Sport Tv műsorvezetője tizedik alkalommal rajtol:  „Szeretném dobogós hellyel ünnepelni az évfordulót. Ezúttal is Lakatos Csaba, a kiváló hajtó felügyel, Upton Boyról csak jót mond, olykor rólam is. A háromba be kell férnünk!”

Torghelle Sándor az egykori válogatott labdarúgó először próbálkozik, Wéber Zsolt idomár foglalkozott vele:  „Gyakran tréningeztem, megvan a biztonságom, érzem, menni fogunk. Lovam, Anikó kissé érzékeny, de már szót értek vele. Lényeg, hogy célba érjünk!” Szuper Levente 2012-ben győzelmet ünnepelhetett, most hosszú kihagyás után áll starthoz. Budai Attila idomár segítette a felkészülését. „Hamar belejöttem. Vitya nagyon gyors, észnél kell lennem, odaérhetünk a három közé” – mondta az egykori válogatott jégkorongkapus.

Krajnik-Balogh Gábor színész, jelentős lovasmúlttal: „Először indulok ügetőversenyben. Márton Lajos idomár alaposan felkészített, lovam, Ann Bella M már kétszer nyert ilyen futamot, mindent tud, próbálom ügyesen támogatni!”

Szennovitz Adél idomárnak könnyű dolga volt a felkészítésben, hiszen két rutinos hajtóval dolgozott.

„Lemodelleztük a versenyt, van esélyünk jó helyezésre Winner Boyjal – mesélte Török Olivér, az M4 Sport műsorvezetője. – Akár meglepetést is szerezhetünk!” „Apollo Creed futott olyan formát a közelmúltban, amellyel győzhet. Már csak egy jó hajtó kell mögé – mondta nevetve Urbán Flórián egykori válogatott futballista. – Igyekszem felnőni a feladathoz!”

Juhász Balázs idomár lovai rendre eredményesek szilveszterkor. „Zoom Photo tavaly második volt, akárcsak én, Bács Péter mögött, és most együtt próbálkozhatunk – mondta a mezőny egyetlen hölgytagja, Burucs Borbála díjugrató. – Petit még senki sem győzte le, én megpróbálom…” Ézsiás Csaba autós kaszkadőr jelentős amatőr múlttal bír:  „Bellini Fling stabil hendikep ló, jól összehangolódtunk. Remek formában van, ami Juhász idomárt ismerve nem véletlen. Hét éve Tartozóval voltam harmadik, ideje lenne újra dobogóra érni.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik