Hegymászás: felesége fejezi be a Suhajda Szilárd által írt könyvet

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.19. 13:09
null
Felesége fejezi be a Suhajda Szilárd által írt könyvet (Fotó: Suhajda Szilárd/Fb)
Sokan követték a közösségi médiában Suhajda Szilárd expedícióit, s az azokról írt naplóbejegyzései és egyéb írásai számos embernek adtak inspirációt a mindennapokban. Felesége, Legindi Tímea közlése szerint pedig ő maga fejezi be a Mount Everesten eltűnt férje könyvét – számolt be róla a Legindi Tímea Suhajda Szilárd közösségi oldalán.

Legindi Tímea közleményét változtatás nélkül közöljük.

„Szívmelengető és egyben megtisztelő is az egyre növekvő érdeklődés és támogatás, amit az expedíciói során tapasztaltunk Szilárddal. Ebből mindketten erőt tudtunk meríteni.
Természetesen tisztában vagyok vele, hogy sokan követtétek Szilárd expedícióit és mindennapjait a közösségi média felületein. Sok embernek adtak inspirációt a hétköznapi kihívások során a naplóbejegyzései és egyéb írásai. Nagyon szerettétek.
Szilárd minden körülmény között arra törekedett, hogy ezek az írások színvonalasak és élvezetesek legyenek. Számára a minőség mindig is többet ért a mennyiségnél.
Az elmúlt évek folyamán benne, bennünk saját igényként, és sokak bíztatására felmerült egy könyv megírásának a gondolata. Azt gondoltuk, hogy akkor lesz az egy kerek egész, ha az Everest is szerepel majd a történetben. Szerepel, de nem így…
Szilárd már tevékenyen nem fog tudni részt venni az általa már elkezdett könyv befejezésében, de mivel minden szellemi termékének örökösei mi vagyunk Somával, ezért feladatomnak érzem azt, hogy én ezt megtegyem. Nem ma, nem holnap, de nem is annyira a távoli jövőben mindenképpen sort fogok erre keríteni: Szilárd és az ő méltó emléke megérdemli ezt. Megérdemli, nagyon is!
Talán túlzás nélkül kijelenthetem, hogy én ismertem a világon a legjobban, ezért egy olyan, minden értelemben „szilárdos” könyvet szeretnék létrehozni, amely hűen tükrözi az ő csodálatos személyiségét.
Éppen ezért tisztelettel megkérek minden hozzáértőt, hozzá nem értőt, valamint a média munkatársait, hogy legyenek szívesek ezt tiszteletben tartani és nem magánakciókba kezdeni.
Amikor eljön majd az ideje és kiadásra került, mindenki tudni fog róla. Köszönöm szépen!
Emlékeztetőül pedig álljon itt néhány hivatalos jogi sor ezzel kapcsolatban:
„Az oldal és az azon található valamennyi szöveges, képi és egyéb tartalom jogosultja az oldal tulajdonosa. A tartalmak bármilyen módon való felhasználása kizárólag az oldal tulajdonosa jogosult engedélyével lehetséges. Tehát az oldalon található minden bejegyzés szövege és a posztokban található valamennyi kép, video és hanganyag a szerző illetve jogutódai kizárólagos tulajdonát képezik. Azok felhasználása kizárólag a szerző vagy jogutódai írásbeli hozzájárulása birtokában engedélyezett.”
Tisztelettel köszönöm, hogy megértitek!
Timi”
– áll a Suhajda Szilárd közösségi oldalán megosztott bejegyzésben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik