Asztalitenisz: két magyar bravúr a budapesti torna első napján

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.07.11. 17:24
null
Fejős Anna bravúrral kezdte a budapesti torna selejtezőjét (FOTÓ: DÖMÖTÖR CSABA)
A budapesti star contender-verseny selejtezőjének első napján két bravúrt is elkönyvelhettünk, Fejős Anna és Nagyváradi Mercédesz is előrébb jegyzett ellenfelet búcsúztatott.


Annak ellenére, hogy bomba erős mezőny jött össze a budapesti star contender-versenyre, a rendezőnek járó szabad kártyáknak köszönhetően a magyar válogatott keretből többen is azonnal a főtáblára kerültek. Persze akadtak néhányan, akik selejtezőre kényszerültek, ők a verseny nyitó napján asztalhoz is álltak a BOK-csarnokban. A papírforma minden párosításnál az ellenfél sikerét ígérte, András Csaba, Kishegyi Ákos és Imre Leila esetében ez beigazolódott, két párharc azonban magyar bravúrral zárult. Előbb a világranglistán 613. helyen álló 20 éves Fejős Anna győzte le öt játszmában a nála jóval előrébb, 146. helyen jegyzett olasz Debora Vivarellit, majd Nagyváradi Mercédesz (225.) ugyancsak öt szettben lépett túl a német Chantal Mantzon (117.). Ezzel mindketten ott lehetnek a keddi folytatásban, Fejős ellenfele a német Sabine Winter, Nagyváradié pedig a holland Britt Eerland lesz.

Két játékosunkra egyébként nehéz nap vár, ugyanis az egyes mellett párosban is asztalhoz állnak, a Fejős Anna, Dari Helga kettősre a svéd Linda Bergström, Christina Kallberg, a Nagyváradi Mercédesz, Imre Leila duóra pedig a dél-koreai Li Zion, Csoj Hjo Dzsu páros vár – talán mondani sem kell, egyik esetben sem a mieink számítanak favoritnak.

WTT-SOROZAT, STAR CONTENDER, BOK-CSARNOK
Férfiak. Egyes. Selejtező. 1. forduló:

Nuytinck (belga)–András Csaba 3:1 (13, 8, –14, 6)
Walker (angol)–Kishegyi Ákos 3:0 (4, 13, 4)

Nők. Egyes. Selejtező. 1. forduló:
Nagyváradi Mercédesz–Mantz (német) 3:2 (–11, 7, –7, 6, 9)
Csu Cseng-csu (hongkongi)–Imre Leila 3:0 (7, 8, 6)
Fejős Anna–Vivarelli (olasz) 3:2 (12, –3, 7, –8, 8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik