Asztalitenisz csapat Eb: női válogatottunk sima győzelemmel kezdett

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.09.10. 21:04
null
Madarász Dóra biztosan nyert (Fotó: Földi Imre, archív)
A belgák elleni papírforma-győzelemmel rajtolt női válogatottunk a svédországi kontinenstornán, ezzel gyakorlatilag már nyolcaddöntős, s az ukránok elleni hétfői meccsen dől el, hogy első vagy második helyen jut tovább. 

A győzelem ténye egy pillanatig sem volt kérdéses, legfeljebb a rá szánt idő: nos, női válogatottunknak alig kilencven percre volt szüksége ahhoz, hogy a malmői Európa-bajnokság nyitó napján 3:0-ra elintézze a belgákat. Mondjuk ebben nincs semmi meglepő, elég, ha csak az európai ranglistára nézünk, amelyen a mieink a 6., a belgák pedig a 25. helyen állnak, ennek ismeretében kár is arra szót vesztegetni, milyen nehéz mérkőzést várt a mieinkre. A rajt előtt Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány is úgy számolt, meglesz a győzelem.

„Minden ellenfelet tisztelünk, de ahhoz, hogy a csoportból továbbjussunk, a belgák ellen mindenképpen nyerni kell, aztán majd az ukránokkal lemeccseljük, hogy az első, vagy a második helyen kvalifikálunk a nyolcaddöntőbe” – fogalmazott a szakvezető, aki papírforma ide vagy oda, semmit nem bízott a véletlenre, s legerősebb, azaz Póta Georgina (európai ranglista 21.), Madarász Dóra (18.), Nagyváradi Mercédesz (81.) összeállításban küldte asztalhoz csapatát.

Ami a felállást illeti, a túloldalon sem volt meglepetés, a Margo Degraef (89.) Lilou Massart (119.), Sara Devos (177.) trió próbált csodát tenni, de gyorsan kiderült, erre hajszálnyi esély sincs: Madarász gyakorlatilag meg sem izzad Massarttal szemben, Póta, ha nem is könnyen,de hozta a kötelezőt a ellenfél legjobbja, Degraef ellen, s Nagyváradinak sem okozott különösebb gondot Devos legyőzése. A három párharcban csupán két szett jutott a belgáknak, a papírformának tekinthető 3:0 – 9:2-s játszmaaránnyal – jó bemutatkozás, s az önbizalom növelésére is alkalmas. Amire amúgy szükség is van, ugyanis hétfő este jóval rázósabb meccs következik, az ukránokkal szemben a csoport első helye, ezáltal a könnyebbnek ígérkező nyolcaddöntő a tét, s férficsapatunk is bemutatkozik, Muskó Péter szövetségi kapitány játékosai a 2019-es Eb-ezüstérmes Portugáliával játszanak.

„Madarász jól játszott, Nagyváradi az elején döcögött, de azért belejött, s Póta is inkább csak magára hozta belga ellenfelét, látszott, hogy négy hónapja nem játszott tétmérkőzést. Az ukránok elleni meccs előtt megnyugtatásképpen is jól jött ez a magabiztos győzelem” – értékeltBátorfi Zoltán, női válogatottunk szövetségi kapitánya

CSAPAT EURÓPA-BAJNOKSÁG, MALMÖ
NŐK, F-CSOPORT
Magyarország–Belgium 3:0
Madarász Dóra–Massart 3:0 (7, 4, 6)
Póta Georgina–Degraef 3:2 (–10, 3, 4, –12, 9)
Nagyváradi Mercédesz–Devos 3:0 (10, 8, 5)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik