EJ, asztalitenisz: Madarász hatjátszmás meccsen nyert, Nagyváradi kiesett

Bobory Balázs (Krakkó)Bobory Balázs (Krakkó)
Vágólapra másolva!
2023.06.24. 22:14
null
Nagyváradi a 4:0-s vereség ellenére szépen búcsúzott (Fotó:
Az első három szettben sokáig vezetett, aztán mindegyiket elvesztette Nagyváradi Mercédesz a portugál-kínai Jieni Shao ellen az asztaliteniszezők női egyes versenyében, végül a kínai származású ellenfél magabiztosan nyert, és a legjobb tizenhat közé jutott. Úgy, mint Madarász Dóra, aki fordulatokban gazdag mérkőzésen, hat játszmában győzte le ukrán ellenfelét.

Pénteken hatalmas bravúrt ért el Nagyváradi Mercédesz azzal, hogy legyőzte a nála 21 hellyel előrébb rangsorolt, 21. kiemelt svéd Christina Källberget. A magyar játékos ezzel kellemes meglepetést szerzett mindenkinek, és természetesen ha már egyszer sikerült továbblépnie, joggal hihette, hogy másodszor is sikerül ez a nagy tett.

Csak éppen ezúttal még nehezebb feladat tornyosult előtte, a portugál-kínai Jieni Shao egészen pontosan a rangsor alapján 10. legerősebbként várta a viadalt és toronymagas favoritnak számított a magyar lány ellen is.

Ez azonban a mérkőzés elején egyáltalán nem látszott. Nagyváradi nagyon bátran kezdett, irányította a labdameneteket, 8:5-re is vezetett, ott azonban megérezte ellenfele, hogy bajba is kerülhet, sorozatban csinált hat pontot és elvitte a szettet. A másodikban is a magyar lánynál volt többnyire az előny, azonban a játszma végén megint Shao koncentrált jobban. És hogy a sorminta ne szakadjon meg, a harmadik is a szett hajrájában dőlt el a portugál versenyző javára. Innen több, mint csoda lett volna visszajönni, a rutinosabb portugál egy szettet sem engedélyezett végül a nagyon szép labdameneteket megnyerő Nagyváradinak, aki búcsúzott a küzdelmektől.

Estére aztán szép számú közönség jött össze az asztalitenisz-versenyeknek otthont adó Hutnik Arénában, az utolsó időpontra besorsolt Madarász Dóra is remek hangulatban kezdhette az ukrán Margarita Peszocka elleni mérkőzését. A rivális az elmúlt évben a Budapesti Erdért csapatában légióskodott, és hat hellyel rangsorolták előrébb a magyar hölgynél.

A mérkőzés a kezdetektől fogva nagyon izgalmas és fordulatos volt, az első szettet nehezen, de behúzta Madarász, utána viszont egy szoros, majd egy sima játszmában Peszocka volt a jobb.

A negyedik szett volt a legfontosabb, amelyet az ukrán játékos kezdett jobban és három ponttal elhúzott. Ekkor elmehetett volna akár az egész mérkőzés is, de a versenyen a legelőkelőbb helyen, a 22.-en rangsorolt játékosunk óriási szívvel megnyerte a játszmát, a következőben pedig lesimázta riválisát. Peszocka sem akarta bedobni a törölközőt, a hatodik szett egy minithrillernek is beillett, de a végén Madarász Dóra koncentrált jobban és megnyerte a mérkőzést, vasárnap pedig a negyedik helyen kiemelt monacói-kínai Xiaoxin Yang ellen állhat asztalhoz a nyolc közé kerülésért.

 

ASZTALITENISZ
NŐI EGYES
3. FORDULÓ (a legjobb 16 közé jutásért)

Jieni Shao (portugál, 10.)–Nagyváradi 4:0 (8, 8, 9, 6)
Madarász (22.)–Peszocka (ukrán, 16.) 4:2 (12, -9, -5, 11, 7, 15)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik