EJ, asztalitenisz: női válogatottunk a negyeddöntőben búcsúzott

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.06.29. 20:31
null
Nagyváradi Mercédesz kétszer is asztalhoz állt a románok ellen, de párosban és egyesben sem tudott nyerni esélyesebb ellenfelével szemben (Fotó: MTI)
Női válogatottunk az Európai Játékok negyeddöntőjében 3:0-ra kikapott az esélyesebb Romániától, ezzel a mieink számára befejeződtek az asztalitenisz-versenyek Krakkóban. 

Nehezebb ellenfelet nem nagyon kaphatott volna női válogatottunk a negyeddöntőben, hiszen a második helyen kiemelt románokat erősíti az Európai Játékokon két nappal ezelőtt egyesben aranyérmet szerző Szőcs Bernadette és a bronzérmes Elizabeta Samara is. Mindketten sok nagy csatát megélt rutinos játékosok, de a mellettük lehetőséget kapó,23 évesAdina Diaconunak is van már Eb-érme, csapatban aranya és ezüstje, párosban pedig bronza.

Bátorfi Zoltán, a mieink szövetségi kapitánya a győztes csapaton ne változtass elvet szem előtt tartva ugyanabban az összeállításban küldte asztalhozegyüttesét, mint szerdán a csehek ellen a nyolc közé jutásért 3:1-re megnyert mérkőzésen, s pontosan ugyanúgy is kezdődött az összecsapás: a Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz kettős vereségével. A mieink igazából csak a találkozó egy-egy rövidebb szakaszában tudták megszorítani Samaráékat, ám ez még a játszmagyőzelemhez sem volt elég.

Ezek után apárharc rangadójának, a két első számú játékos összecsapásánaknagy tétje volt: Madarász Dóra esetleges sikerével nyílttá tehette volna a mérkőzést, ám ha Szőcs nyer, a románok már-már behozhatatlan előnyre tesznek szert. AKrakkóbanEcseki Nándorral vegyes párosban ezüstérmet szerző Madarász végig nagyszerű formában versenyzett, de hát ugyanez Szőcsről is elmondható, szóval várható volt, hogy csak nüanszi különbség dönt egyik vagy másik játékos javára.Valójában így is lett,az első két játszmavégén, a fontos pillanatokban a marosvásárhelyi klasszis koncentrált jobban, s ugyan első látásra simának tűnik a 3:0-s győzelme – a harmadik etap amúgy tényleg az is volt – ezért a sikerértigencsakmeg kellett izzadnia.

A románok 2:0-s vezetésénél már érezhető volt, hogy innen már nincs visszaút, pláne, hogy Nagyváradinak a nyolcszoros Európa-bajnok – persze ezüstből és bronzból is szépen gyűjtött – Elizabeta Samarát kellett volna megállítania,aromán játékos azonban34 évének minden rutinját előásva nem igazán adott esélyta magyar játékosnak,ami egyben a mieink 3:0-s vereségét jelentette.

Asztaliteniszezőinkszámára ezzel véget ért a krakkói központú multisport esemény, a románok pedig készülhetnek a franciák elleni elődöntőre, a másik ágonnémet–portugál párharc lesz.

ASZTALITENISZ
Nők. Csapat.
Negyeddöntő:
Románia
Magyarország3:0
Samara, Diaconu–Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz3:0 (6, 8, 4)
Szőcs–Madarász Dóra3:0 (11,8, 4)
Samara–Nagyváradi3:0 (8, 7,5)



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik