EJ, asztalitenisz: női csapatunk a cseheket legyőzve a 8 között

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.06.28. 20:55
null
Madarász Dóra mindkét egyéni mérkőzését megnyerte a csehek ellen (Fotó: MTI)
A krakkói csapatverseny első napján az ötödik helyen kiemelt magyar válogatott Madarász Dóra két és Nagyváradi Mercédesz egy győzelmével 3:1-re nyert Csehország ellen, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé, ahol csütörtökön Románia lesz az ellenfél.

 

Az egyéni számok lezárása után – vegyes párosban az Ecseki Nándor, Madarász Dóra kettős ezüstérmet szerzett, női egyesben pedig a marosvásárhelyi Szőcs Bernadette aranyérmes lett – megkezdődött a csapatverseny Krakkóban. A férfiaknál a mieinknek nem sikerült kvalifikálniuk, női együttesünk viszont ötödik kiemeltként simán bekerült a 12 csapatos mezőnybe. A nyolc közé jutásért a tizedik helyen rangsorolt Csehország ellen állt asztalhoz Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány együttese, s miután Póta Georgina a fárasztó idény végén kihagyta ezt a versenyt, a szakvezető a Madarász Dóra, Nagyváradi Mercédesz, Bálint Bernadett, Dari Helga négyest jelölte.

A szerda esti mérkőzés előtt, ha nem is toronymagasan, de mindenképpen a magyar együttes számított esélyesnek, még úgy is, hogy az ellenfél legjobbja, a világranglista-50. Hana Matelová korábban nem egyszer okozott már fejfájást a mieinknek, igaz a másik oldal Madarász Dóra (85.) kapcsán mondhatná el ugyanezt. A két húzóember bemutatkozására azonban várni kellett, előbb a kapitányok által összeállított párosok álltak asztalhoz.

Bálint Bernadett és Nagyváradi Mercédesz talán kissé megilletődötten kezdett, a Katerina Tomanovská, Zdena Blasková kettős pedig köszönte szépen és élt is a lehetőséggel. Ezen a ponton talán még ők sem gondolták, hogy ezen az estén ez lesz az utolsó sikerük, de miután Madarász az elbukott első szett után ráérzett a Matelová elleni nyerő taktikára és 3:1-re legyőzte az ellenfél legjobbját, érezhető volt, hogy a csehek puskapora elfogyott. Ezt követően Nagyváradi Blaskovát, Madarász pedig Tomanovskát intézte el simán, ami egyben a magyar válogatott papírformának megfelelő győzelmét jelentette.

A csütörtöki folytatás viszont árnyaltan fogalmazva is rázósabbnak tűnik, a 19 órakor kezdődő negyeddöntőben ugyanis a második helyen kiemelt román válogatottal kell megküzdeni, az ellenfélnél pedig ott lesz a Krakkóban női egyesben győztes Szőcs Bernadette és a harmadik helyen záró Elizabeta Samara is.

EURÓPAI JÁTÉKOK
ASZTALITENISZ
Női csapatverseny, a nyolc közé jutásért
Magyarország–Csehország 3:1

Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz–Tomanovská, Blasková 0:3 (–9, –5, –8)
Madarász Dóra–Matelová 3:1 (–4, 4, 5, 9)
Nagyváradi–Blasková 3:0 (5, 7, 10)
Madarász–Tomanovská 3:0 (3, 9, 9)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik