Elismerés: Dunait, Szélest és Polgár Juditot is kitüntették

Vágólapra másolva!
2013.03.16. 09:01
Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából több sportember is állami kitüntetést kapott a napokban.

Magyarország köztársasági elnöke nemzeti ünnepünk, március 15-e, az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc kezdetének, a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja alkalmából

a Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozta több évtizedes, a kereskedelem- és gazdaságfejlesztést és új munkahelyek teremtését szolgáló munkája, egyedülálló, a magyar kultúrát, oktatást és sportot támogató tevékenysége elismeréseként Demján Sándor, a Trigranit Fejlesztési Zrt. Állami-díjas elnöke, a Magyar Labdarúgóliga korábbi elnöke részére;

a Magyar Érdemrend középkereszt a csillaggal kitüntetést adományozta Polgár Judit sakkozó, nemzetközi nagymester részére;

a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést adományozta Dunai Antal labdarúgó, edző; Széles Sándor úszó szakedző részére.

 

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk alkalmából átadta a Magyar Érdemrend tisztikeresztje, Magyar Érdemrend lovagkeresztje, valamint a Magyar Arany, Ezüst és Bronz Érdemkereszt állami kitüntetéseket.

Magyar Érdemrend tisztikereszt (polgári tagozat)

Lázár Vilmos kettesfogathajtó-világbajnok, a Magyar Lovasszövetség elnöke részére;

dr. Lejkó Dezső az Országos Sportegészségügyi Intézet, Sportsebészeti Osztály főorvosa részére;

Medvegy Iván mesteredző, a Magyar Olimpiai Bizottság főmunkatársa részére;

Radnóti László újságíró, sportriporter, a Magyar Rádió ny. vezető szerkesztője részére;

Vass István Zoltán újságíró, a Lánchíd Rádió műsorvezető-szerkesztője, korábbi sportriporter részére.

 

Magyar Érdemrend lovagkereszt (polgári tagozat)

Garami József az MTK Budapest Zrt. szakmai igazgatója részére.

 

Magyar Arany Érdemkereszt (polgári tagozat)

Gundel Takács Gábor a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap műsorvezető-szerkesztője részére;

Kiss Imre, a Videoton FC edzője részére;

Németh János, a Videoton FC edzője, utánpótlás-vezetője részére.

 

Magyar Ezüst Érdemkereszt (polgári tagozat)

Zémann Erika az Erzsébeti Spartacus Munkás Testedző Kör Ritmikus Gimnasztika Szakosztály vezető edzője részére.

 

Magyar Bronz Érdemkereszt (polgári tagozat)

ifj. Szabó László vezetőedző részére.

 

A kiemelkedő újságírói tevékenység elismerésére adományozható Táncsics Mihály-díjat kapott Novotny Zoltán sportújságíró, a Magyar Sportújságíró-szövetség örökös tiszteletbeli elnöke.

 

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter Magyarország köztársasági elnöke megbízásából nemzeti ünnepünk évfordulója alkalmából

– a Magyar Arany Érdemkereszt (polgári tagozat) kitüntetést adta át a magyar kosárlabdasport sikeressége érdekében végzett kiemelkedő edzői és vezetői tevékenysége elismeréseként Pór Péternek, a magyar férfi kosárlabda-válogatott edzőjének.

– a Magyar Ezüst Érdemkereszt (polgári tagozat) kitüntetést adta át eredményes sportteljesítménye, a kosárlabdasport és Szolnok város népszerűsítése érdekében végzett tevékenysége elismeréseként Báder Mártonnak, a Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub játékosának.

Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Konkoly Thege Sándor-díjat adományozott Egri Zoltánnak, a Magyar Lipicai Lótenyésztők Országos Egyesülete ügyvezető elnökének, tenyésztőnek, a hazai és nemzetközi lipicai és további lófajták tenyésztésében, valamint a ló- és lovassportok területén több évtizeden át magas színvonalon végzett munkájáért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik