Elismerés: Bondár Anna és Marozsán Fábián lettek az év teniszezői itthon

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.12.08. 12:01
A Magyar Teniszszövetség a hivatalos Facebook-oldalán közölte, hogy az elnökség döntése értelmében a nőknél Bondár Anna, a férfiaknál Marozsán Fábián lett az év legjobb teniszezője hazánkban.

A Davis-kupa-csapattag Marozsán Fábián a 173. helyen kezdte az évet, júniusban bekerült a top 100-ba, most a 64. az ATP-rangsorban – olvasható a bejegyzésben.

Marozsán 2023-ban két Challenger-trófeával lett gazdagabb. Legemlékezetesebb sikere Rómához és Sanghajhoz, két ATP Masters versenyhez köthető. Az olasz fővárosban, májusban, a selejtezőből indulva legyőzte Carlos Alcarazt (2.). A sanghaji ATP 1000-es versenyen, októberben, negyeddöntőig menetelt, olyan játékosokat legyőzve, mint Casper Ruud (5.) és Alex de Minaur (11.).

A Billie Jean King-kupa válogatott Bondár Anna jelenleg a WTA-ranglista 117. helyén áll, idén egyéniben egy ITF (W60)-, párosban egy ITF (W100)- és egy WTA (250)-tornagyőzelmet zsebelt be, emellett párosban a negyeddöntőig jutott a Roland Garroson, és egyéniben két WTA-elődöntőt játszott. A római 1000-es tornán két szettben nyert a top 15-ös Karolína Plísková ellen – írja a magyar szövetség, hozzátéve, hogyMarozsán első, míg Bondár harmadik alkalommal lett az év játékosa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik