A sportvilág képviselői is kaptak állami kitüntetéseket a nemzeti ünnep alkalmából

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.03.15. 14:52
null
Lázár Vilmos tizenkétszeres fogathajtó világbajnok átvette a Magyar Érdemrend parancsnoki keresztje polgári tagozat kitüntetést (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Nyolc volt és jelenlenlegi sportoló, sportvezető vehetett át állami kitüntentést csütörtökön, a március 15-i nemzeti ünnep előestéjén.

Magyar Érdemrend parancsnoki keresztje polgári tagozat kitüntetésben részesült
Lázár Vilmos tizenkétszeres fogathajtó világbajnok, a magyar lovassport örökös bajnoka, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke a lovassportban elért páratlan nemzetközi és hazai eredményei, valamint a sportág sikeressége és népszerűsége érdekében példaadó alázattal végzett, kimagasló szakmai munkája elismeréseként.

Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült
Koszorús Pál sakkmester, a Pécs-Normandia LIONS Club alapító tagja.
Kovács Béla versenybíró, a Budapesti Kajak-Kenu Szövetség alelnöke.

Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült 
Giba Márta, Ignácz Ilona és Lengyel Erzsébet világbajnok kézilabdázó.
Reményi Péter, a magyar sárkányhajó-válogatott csapatkapitánya.
Dr. Jármy Miklós állatorvos, a Magyar Sportlótenyésztők és a Magyar Félvér Tenyésztők Országos Egyesületének elnöke, a Magyar Lovassport Szövetség elnökségi tagja.
Jávor Géza Antal nyugalmazott repülőoktató, sportpilóta, a Magyar Sándor Repülő Egyesület elnöke részére, az első magyar óceánrepülő pilóták, Endresz György és Magyar Sándor emlékének ápolása érdekében végzett tevékenysége elismeréseként.

Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült 
Balasi Péter, a Szolnoki MÁV Sportegyesület elnöke.

Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetésben részesült 
Dr. Berkes István, ortopéd- és sportorvosnak, a Semmelweis Egyetem és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem professor emeritusának, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége volt tagjának a sportegészségügy területén öt évtizede nagy odaadással végzett gyógyítómunkája, különösen az artroszkópiás műtéti eljárás hazai bevezetésében betöltött szerepe, valamint példaadó oktatói és tudományos tevékenysége elismeréséül.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik