Úton a csúcsra: a BL-döntő napjának eseményei élőben

Vágólapra másolva!
2012.05.19. 10:25
null
A Chelsea szurkolói már megérkeztek Münchenbe (Fotó: Reuters)
Címkék
Ma este (20.45, TV: Tv2, Digi Sport) a müncheni Allianz Arenára szegeződik a futballrajongók tekintete, ahol a Bayern München és a Chelsea küzd meg egymással az európai klubfutball legfontosabb címéért. Kövesse nyomon folyamatosan frissülő cikkünk segítségével a Bajnokok Ligája-döntő napjának eseményeit! Nyilatkozatok, érdekességek, statisztikák.

 

19.45: Megvannak a kezdőcsapatok!

BAJNOKOK LIGÁJA, DÖNTŐ
BAYERN MÜNCHEN (német)CHELSEA (angol)
München, Allianz Arena. V: Pedro Proenca (portugál)
BAYERN MÜNCHEN: Neuer – Lahm, Timoscsuk, J. Boateng, Contento – Schweinsteiger, Kroos – Robben, Th. Müller, Ribéry – Gomez. Vezetőedző: Jupp Heynckes
Csere: Butt (kapus), Van Buyten, Petersen, Olic, Rafinha, Uszami, Pranjic
Sérült: Breno
Eltiltott: Alaba, Badstuber, Luiz Gustavo
CHELSEA: P. Cech – Bosingwa, Cahill, Luiz, A. Cole – Obi Mikel, Lampard – Bertrand, Mata, S. Kalou – Drogba. Menedzser: Roberto Di Matteo
Csere: Turnbull, Essien, Romeu, F. Torres, Malouda, P. Ferreira, Sturridge
Sérült:
Eltiltott: Ivanovics, Ramires, Raúl Meireles, Terry

19:37 Franck Ribéry két éve az Internazionale elleni Bajnokok Ligája-döntőt eltiltás miatt kénytelen volt kihagyni, a Bayern München francia futballistája azonban ma este pályára léphet a Chelsea elleni BL-fináléban. Ez csapattársai szerint döntő is lehet. Bővebben»

18:30 A Tottenham drukkerei mellett Harry Redknapp menedzser is azt szeretné, hogy a Bayern München nyerjen, mivel akkor csapata indulhat a BL-ben, de a szakember kijelentette, nem húzza fel magát angol siker esetén. Bővebben»

17:58 A szurkolók jó hangulatban várják a meccset Münchenben, és bár – milyen meglepő – hangosak, a rendőrség jelentése szerint barátságosak. Bővebben»

16:40 „Ma két nagy meccs lesz. Remélem a West Ham nyer és feljut. Aztán jön a BL-döntő, ahol szurkolok a Chelsea-nek. Sok szerencsét!” – vélekedett a döntő előtt Josszi Benajun, az Arsenal játékosa.

15:43 Két korábbi Chelsea-menedzser természetesen az angol csapat sikerét várja. Gianluca Vialli szerint Petr Cech lesz a finálé legjobb játékosa. Bővebben»

15:32 Egyes hírek szerint már akár nyolcezer eurót is elkérnek a fekete piacon egy belépőért. Bővebben»

14:48 Sportszelepes kollégáink érdekességeket gyűjtöttek össze a két csapat elmúlt időszakáról – a főszereplők pályán kívüli megnyilvánulásai kerültek terítékre. Bővebben»

13:48 Bastian Schweinsteiger úgy véli, egyszeri lehetőség előtt áll a Bayern München a hazai fináléban. Bővebben»

13:23 A Tottenham szurkolói természetesen nem a városi riválisnak drukkolnak a BL-döntőben: néhány szurkoló az öltözékével is jelezte, hogy a Bayernnek szorít. Bővebben»

13:02 A Bayern München holland szélsője, Arjen Robben szép emlékeket őriz a Chelsea-ről, de a Bajnokok Ligája-siker még hiányzik a trófeagyűjteményéből. Bővebben»

12:30 Chelsea vagy Bayern? Kollégáink szubjektív írásban indokolták meg, hogy szerintük miért nyer a londoni csapat, illetve miért a Bayern diadalmaskodik. Bővebben»

12:28 Didier Drogbának általában jól megy a kupadöntőkben, és a Chelsea csatára a Bayern München is szívesen bizonyítaná ezt, amely egyik legnagyobb meccse lesz a londoniaknál. Bővebben»

Ismét egy remek rajz a goal.comtól
Ismét egy remek rajz a goal.comtól

12:02 Arsene Wenger is elmondta véleményét a döntőről: az Arsenal menedzsere szerint a Chelsea igazi kupacsapat lett az utóbbi időben. Bővebben»

11:40 Hogyan is szerepelt a Chelsea és a Bayern München ebben az idényben? Röviden összefoglaltuk a két csapat szezonját videókkal a legfontosabb mozzanatokról. Bővebben»

10:59 Oliver Kahn úgy véli, a Bayern München Európa egyik legjobb csapata lesz a következő tíz évben, és a Chelsea-től hasonló stílust vár, mint a Barcelona ellen. Bővebben»

SZAVAZÁS

Bayern München–Chelsea döntőt rendeznek a BL-ben. Ön szerint ki lesz a győztes?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

10:00 Vajon hogyan teljesít a gyenge idényt futó, de a Barcelona elleni elődöntőben gólt szerző Fernando Torres? Egyáltalán kap-e szerepet. Ezt elemeztük ma reggeli cikkünkben. Bővebben»

9:49 Az NSO Tv a helyszínen járt: videónk segítségével megtekintheti a nagyszerű Allianz Arenát, amelyet Király Gábor is fantasztikusnak tart. Bővebben»

9:39 Az angol válogatott karmesteri pálcáját megkapó Roy Hodgson természetesen a Chelsea-nek szurkol, és úgy véli, nem kellene leírni a londoni csapatot. Bővebben»

7:23 A politikusok nem fognak összeveszni a BL-döntőn, legalábbis Angela Merkel és David Cameron együtt tekinti meg a finálét. Bővebben»

6:31 300 millió ember – a hírek szerint ennyien tekintik meg a döntőt ma este a tévé képernyője előtt. Bővebben»

BAJNOKOK LIGÁJA, DÖNTŐ
BAYERN MÜNCHEN (német)CHELSEA (angol)
München, Allianz Arena, szombat 20.45. Vezeti: Pedro Proenca (portugál)
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
BAYERN MÜNCHEN: Neuer – Lahm, Timoscsuk, J. Boateng, Contento – Schweinsteiger, Kroos – Robben, Th. Müller, Ribéry – Gomez
CHELSEA: P. Cech – Bosingwa, Cahill, Luiz, A. Cole – Obi Mikel, Essien – Mata, Lampard, S. Kalou – Drogba
A mérkőzést a Nemzeti Sport Online képekkel és videókkal is folyamatosan frissülő cikkben, illetve élő, szöveges tudósításban is nyomon követi!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik