BL: most vagy soha – Higuaín elképesztő szériát szakítana meg

Vágólapra másolva!
2017.06.03. 16:01
null
Higuaín döntői (a Szuperkupa-meccseket nem számítottuk bele, erről bővebben lentebb)
Soha nem szerzett még gólt kupadöntőben vagy nagy torna aranymeccsén a Juventus argentin válogatott támadója, Gonzalo Higuaín, aki a sorsdöntő pillanatokban rendre hibázott eddigi pályafutása során. A javítási lehetőség adva van, a szombat esti BL-fináléban korábbi csapata, a Real Madrid ellen bizonyíthatja: nem szabad őt leírni.

Real Madrid, Napoli, Juventus, argentin válogatott. Bárhol is futballozott Gonzalo Higuaín, szórta a gólokat, a leglényegesebb meccseken azonban rendre „csendes” maradt. A 29 esztendős támadó a fontos szituációkban nem tud koncentrálni, ennek pedig a Real Madrid a BL-ben vagy éppen az argentin válogatott a nagy tornák döntőiben is megitta már a levét. Nézzük, hogyan teljesített Higuaín pályafutása eddigi fináléiban, amelyekben pályára lépett.

Napoli–Fiorentina 3–1 (Olasz Kupa, 2014)

Bár a Realnál az azt megelőző időszakban már nem számoltak vele kezdőként, Higuaín a nápolyiaknál ismét kulcsemberré vált, ennek megfelelően a Fiorentina elleni Olasz Kupa-döntőben is a kezdőcsapatban kapott helyet. Gólt nem szerzett, de a Napolinak ez is belefért, Rafa Benítez együttese 3–1-re legyőzte a firenzeieket.

Németország–Argentína 1–0 (világbajnoki döntő, 2014)

Sokkal fájóbb pont az ugyanebben az évben megrendezett vb fináléja. A tornán egy gólig jutó Higuaín Toni Kroos rosszul hazafejelt labdájával a kapuig mehetett a döntő első félidejében, Manuel Neuerrel szemben állva azonban rosszul találta el a labdát. A szegény embert még az ág is húzza mondásnak megfelelően az argentin támadót úgy letarolta a német kapus, hogy Higuaínt le kellett cserélni, így a padról nézte végig a hátralévő időt, egyúttal Mario Götze győztes gólját.

Higuaín a világbajnoki döntőben


Chile–Argentína 0–0, tizenegyesekkel: 4–1 (Copa América, 2015)

A Sergio Agüero helyére becserélt Higuaín a hajrában eldönthette volna a kontinentális torna Chile elleni fináléját, de hozta a világbajnoki döntős formáját. Hozzá kell tenni: a labda inkább hosszú volt neki, mint jó, ennek ellenére be lehetett volna lőni... Az összecsapást, egyúttal a trófea sorsát tizenegyespárbaj döntötte el, és Higuaín elhibázta a sajátját.

Nem sokkal, de lemaradt a beadásról


Chile–Argentína 0–0, tizenegyesekkel: 4–2 (Copa América, 2016)

Egy évvel később gyakorlatilag megismétlődött az előző esztendei döntő. Gól ezúttal sem született, és a szétlövésnél ismét csak a chileiek koncentráltak jobban. Ami Higuaínt illeti, a 21. percben a vb-döntőhöz kísértetiesen hasonló helyzetet puskázott el: a Napoli támadója – egy chilei védőhibát kihasználva – egy az egyben mehetett a kapus ellen, ám könnyelmű volt, így a Claudio Bravo fölött átemelt labda elgurult a jobb oldali kapufa mellett. Higuaín a 70. percig volt a pályán, Agüero váltotta.

A 2016-os döntőben sem tudta kihasználni ziccerét


Juventus–Lazio 2–0 (Olasz Kupa, 2017)

Immár a Juventus támadójaként idén az Olasz Kupa döntőjében lépett pályára az argentin támadó. A torinóiak két találattal jobbnak bizonyultak a Laziónál, Higuaín végig a pályán volt, gólt nem szerzett.

És a többi...

Bár valójában nem számítanak (tornát vagy sorozatot lezáró) finálénak, az előzőleg elnyert valamilyen más címért „grátiszként” vívott Szuperkupa-mérkőzések is trófeák sorsáról hivatottak dönteni. Itt már jobb az összkép Higuaín esetében, a 2014-es olasz Szuperkupa-meccsen kétszer talált be, három spanyol Szuperkupa-összecsapáson pedig kétszer volt eredményes. Egy biztos, a Juventus szurkolói szombat este jobban örülnének ennek a Higuaínnak...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik