BL: „Túl buta és túl kicsi hiba volt a büntetőhöz” – Müller Gabriel kezezéséről

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.10. 14:20
Thomas Müller is tudja, hogy buta hibát követett el az Arsenal, de szerinte is büntetőt kellett volna kapnia a Bayernnek (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, az Arsenal hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott a Bayern Münchennel a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán, ám a mérkőzés nagy visszhangot váltott ki a 67. percben történt jelenet miatt, amikor David Raya kirúgása után Gabriel kézzel ért labdába, de Glenn Nyberg játékvezető a nyilvánvaló eset ellenére nem ítélt büntetőt a vendégeknek.

A Bild játékvezetőkkel foglalkozó szakértője, Thorsten Kinhöfer az esettel kapcsolatban elmondta, a kirúgást csere előzte meg, ezért kellett a játékvezetőnek a sípjába fújnia.

„Ez a szabály a kerületi bajnokságban, a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában is. A játékvezető megfújta a sípot, a kapus megjátszotta a labdát és egy másik játékos kézzel megfogta. A szabályok szerint ez kezezés a tizenhatoson belül és egyértelmű tizenegyes. Megértem a játékvezető érveit, miszerint gyermeteg hiba volt és nem akarta egy ilyen szituációval eldönteni a mérkőzést, de befolyással volt a döntésre és mindig jobb betartani a szabályokat” – mondta az esetről Kinhöfer, és a Bayern München ikonja, Thomas Müller sem értette pontosan, miért így történt.

„A játékvezető tisztán látta.

Túl buta és túl kicsi hiba volt ahhoz, hogy büntetőt ítéljen, de ezt nem neki kell eldöntenie. A játékvezető azért van, hogy betartsa a szabályokat, még akkor is, ha nem elégedett velük.

Nem hiszem, hogy a szabály azt mondja: ha nem volt szándékos, tedd le a labdát és végezd el újra a kirúgást. Szerintem ez egyértelmű tizenegyes” – fakadt ki Thomas Müller, aki a Dortmund ikonját, Matthias Sammert is felhozta, ugyanis ő a Ruhr-vidékiek PSV elleni nyolcaddöntője után bírálta a játékvezetőket.

„Talán ezt mondta Sammer: meg kell kérdőjelezni a német csapatok és a Collináék (Pierluigi Collina, legendás játékvezető, az UEFA Játékvezetői Bizottságának korábbi, a FIFA Játékvezetői Bizottságának jelenleg vezetője – a szerk.) közötti lobbitevékenységet” – vélekedett Müller.

BAJNOKOK LIGÁJA 
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Arsenal (angol)–Bayern München (német) 2–2 (1–2)
London, Emirates Stadion, 55 000 néző. Vezette: Nyberg (svéd)
Arsenal: Raya – B. White, Saliba, Gabriel, Kiwior (Zincsenko, a szünetben) – Ödegaard, Jorginho (Gabriel Jesus, 66.), Rice – Saka, Havertz (Partey, 86.), Martinelli (Trossard, 66.). Menedzser: Mikel Arteta
Bayern: Neuer – Kimmich, Dier, De Ligt, A. Davies – Goretzka, Laimer – L. Sané (Coman, 66.), Musiala, Gnabry (Guerreiro, 70.) – Kane. Vezetőedző: Thomas Tuchel
Gólszerző: Saka (12.), Trossard (76.), ill. Gnabry (18.), Kane (32. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik