BL: egymást dicsérik a surranópályás csapatok

Gy. B.Gy. B.
Vágólapra másolva!
2024.04.10. 10:38
Axel Witsel négy évet futballozott Dortmundban, majd szerződése lejártával az Atlético Madridhoz igazolt (Fotó: AFP)
Az Atlético Madridot és a Borussia Dortmundot sem várják sokan a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe, de az biztos, hogy az egymás ellen készülő két csapat tisztában van riválisa értékeivel.

A legnagyobbak árnyékában a surranópályán találkozik egymással az Atlético Madrid és a Borussia Dortmund, ezt a két csapatot ugyanis nem sokan sorolják még csak a döntőre esélyesek közé sem, ugyanakkor egyikük biztosan ott lesz a négy között, ahol már bármi előfordulhat. Ráadásul mindkét gárda letett már annyit az asztalra a mostani sorozatban, hogy nem szabad legyinteni rá: a németek messze a legnehezebb csoportot (PSG, Milan, Newcastle) megnyerve jutottak a nyolcaddöntőbe, amelyben a szenzációs idényt futó PSV-t intézték el, a spanyolok pedig a tavalyi döntőst, nem mellesleg a 2024-es naptári év egyik, ha nem a legjobb formában lévő csapatát, az Intert ejtették ki.

Igaz, jelenleg egyik gárda sincs kirobbanó formában. Az Atlético a hétvégén két vállra fektette idegenben a Villarrealt a bajnokságban (2–1), ám a szerdai meccsnek otthont adó Metropolitano Stadionban legutóbb súlyos vereségbe szaladt bele a Barcelona ellen (0–3). A Borussia pedig – minden frontot számolva – öt egymást követő győzelem után szombaton, hazai pályán kapott ki a Stuttgarttól a Bundesligában (0–1).

„Nem lehet levonni messzemenő következtetést egyetlen rosszabbul alakult mérkőzésből. Négy évet töltöttem el Dortmundban, tapasztalatból tudom, hogy félelmetesen jó csapat – fogalmazott Axel Witsel, az Atlético Madrid játékosa a találkozót felvezető sajtótájékoztatón, utalva az ellenfél hétvégi botlására.  – Magasan és agresszívan támadnak le a dortmundiak, továbbra is a villámgyors játékosokra építenek. Karim Adeyemi és Jadon Sancho egymaga eldöntheti a meccset egyetlen megmozdulással.”

Az ellenfél körbeudvarlásáért a dortmundiak sem mentek a szomszédba, a Borussia sportigazgatója, Sebastian Kehl ezt mondta az elutazás előtt a német média érdeklődésére: „Tudjuk, hogy nehéz mérkőzés előtt állunk, hiszen erős, tapasztalt, kőkeményen védekező ellenféllel csapunk össze, úgyhogy hatalmas siker lenne a továbbjutásunk. Szerda este forró lesz a hangulat a stadionban, márpedig a saját közönsége előtt amúgy is kíméletlen az Atlético, ráadásul kevés gólt kap.”

A meccs előtt mindkét fél kénytelen lemondani egy-egy meghatározó játékosáról: az Atléticónál Memphis Depay dőlt ki a sorból, miután a hétvégi edzésen izomsérülést szenvedett, míg a Dortmundnál Donyell Malen továbbra is combizomhúzódással bajlódik.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
21.00: Atlético Madrid (spanyol)–Borussia Dortmund (német) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik