BL: gibraltári dráma, kikapott a Ludogorec, izlandi bomba Írországban – videók

Vágólapra másolva!
2023.07.11. 22:56
A Bajnokok Ligája 2023–2024-es kiírása selejtezőjének első fordulójában nem múlott sokon, hogy a gibraltári Lincoln Red Imps nagy meglepetést okozva legyőzze a Qarabagot, ám az azeriek fordítottak, a 94. percben szerezték a győztes gólt. Este meglepetésre kikapott a Ludogorec Koszovóban és győzött az izlandi Breidablik Írországban.  

Már a nap legkorábbi meccsén is közel állt a meglepetés, a magát remekül tartó örmény Urartu otthonában Matej Senic 89. percben esett góljával győzött a bosnyák Zrinjski Mostar, amely joggal bízhat a továbbjutás kiharcolásában, hiszen a hazai pályán kivételesen eredményes a nemzetközi kupameccseket nézve: előző 11 meccsén veretlen, míg legutóbbi 21 meccséből csupán egyet veszített el.

Végül a Lincoln Red Imps–Qarabag meccsén sem született meglepetés, pedig… A gibraltáriak a 28. percben megszerezték a vezetést – Kike Gómez remek egyéni alakítása végén –, s egészen az 58. percig tartották is előnyüket. Ekkor az albán válogatott csatár, Redon Xhixha egyenlített, s a 94. percben jött a dráma: az algériai válogatott Jasszin Benzia közeli lövésével megszerezte a győzelmet a Qarabag.

GÓMEZ GÓLJA

 

Lincoln Red Imps [1]-0 Qarabag - Kike Gómez 25' (Champions League qualifying, first round)
by u/atbg1936 in soccer

Az este nyolckor kezdődő három találkozóból kettő rendben lezajlott, győzött a szlovén bajnok Olimpija Ljubljana a lett Valmiera ellen 2–1-re és a lengyel bajnok Raków Czestochowa is az észt első Flora Tallinn ellen.

A Maccabi Haifa máltai vendégjátéka vitte a prímet több szempontból is: egyrészt más csapat nem jutott el négy szerzett gólig, csak az izraeliek, másrészt más meccs nem szakadt félbe többször is nézőtéri rendbontás miatt. Utóbbiról itt írtunk bővebben, és mivel a félbeszakításhoz a Maccabi-szurkolók járultak hozzá nagyobb mértékben, komoly kérdés, hogy ez az UEFA fegyelmi bizottságánál mennyit számít majd az esetleges büntetés kiszabásánál. Az sem lehetetlen, hogy fölöslegesen győzött az izraeli csapat…

A nap meglepetését a koszovói FC Ballkani szállította, amely 2–0-ra legyőzte az előzetesen jóval esélyesebbnek tartott bolgár Ludogorecet, amelyik így nagyon közel került az Európa-konferencialiga második selejtező-fordulója felé – merthogy ezeknek a párharcoknak a vesztesei ott folytatják, két kivétellel, akik majd a harmadik körben kapnak helyet.

Muminovic (feketében) győztes gólt szerzett Írországban (Fotó: Getty Images)
Muminovic (feketében) győztes gólt szerzett Írországban (Fotó: Getty Images)

Kisebb meglepetés az izlandi Breidablik sikere a Shamrock Rovers otthonában – Damir Muminovic óriási szabadrúgásgólja győzelmet ért –, s ne felejtsük, a Ferencváros sem bírt a Klaskvíkkal Feröeren – erről bővebben itt –, ahogy az albán Partizani is ikszelt a fehérorosz BATE-val.

MUMINOVIC BOMBAGÓLJA

 

Shamrock Rovers 0-[1] Breiðablik - Damir Muminovic thunderbolt 38'
by u/atbg1936 in soccer

 

A visszavágókat a jövő héten kedden és szerdán játsszák.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉSEK

Urartu (örmény)–Zrinjski Mostar (boszniai) 0–1
Lincoln Red Imps (gibraltári)–Qarabag (azeri) 1–2
Zalgiris Vilnius (litván)–Sztruga (északmacedón) 0–0
NK Olimpija Ljubljana (szlovén)–Valmiera (lett) 2–1
Raków Czestochowa (lengyel)–FC Flora Tallinn (észt) 1–0
Hamrun Spartans (máltai)–Maccabi Haifa (izraeli) 0–4
Ballkani (koszovói)–Ludogorec Razgrad (bolgár) 2–0
Partizani (albán)–BATE Boriszov (fehérorosz) 1–1
KÍ (feröeri)–Ferencváros 0–0
Shamrock Rovers (ír)–Breidablik (izlandi) 0–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik