BL: A döntőre készülök, mióta a Juvéhoz igazoltam – Pirlo

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.06. 15:54
null
Andrea Pirlo harmadszorra is Európa trónjára ülhet, ha a Juventus legyőzi a Barcelonát a BL-döntőben (Fotó: Reuters)
Andrea Pirlo, a Juventus labdarúgója harmadszorra is Európa trónjára ülhet, ha a „zebrák” legyőzik a Barcelonát a szombat esti Bajnokok Ligája-döntőben, de az olasz legenda a hatalmas tét ellenére a tőle megszokott nyugalommal várja az összecsapást, ugyanis majdnem négy éve, Torinóba igazolása óta erre a pillanatra készül.

„A mai napig emlékszem arra a beszélgetésre, amit Andrea Agnelli elnök úrral folytattam a célokról, mikor a Juventushoz igazoltam. Már az első torinói naptól fogva a Bajnokok Ligája megnyerése volt a cél” – mondta Pirlo a Sky Italiának.

Pirlo 2011-ben ingyen igazolt a Juventushoz az AC Milantól, most beszámolt a váltás hátteréről.

„Változásra volt szükségem, másfajta kihívásokra, és a Juve felkeltette az érdeklődésemet, mivel két évig nem nyert semmit. Antonio Conte kemény edző volt, de hatalmas sikeréhséget láttam a fiúkban két gyenge szezon után – folytatta Pirlo. – Később Massimilano Allegri motiváltan vette át a Juventus irányítását, cáfolni akarta a kétkedőket. Torinóban ismét összehozott minket a sors, az alapokról kezdtünk mindent, bár őszintén szólva semmi sem történt köztünk Milánóban.”

A 113-szoros olasz válogatott karmester tizenkét éve éppen jelenlegi klubja ellen játszotta első BL döntőjét, ég benne a győzelmi vágy, de már nem izgul annyira, mint 2003-ban, amikor a Milan tizenegyesekkel legyőzte a torinóiakat.

„Örülök, hogy ismét megtapasztalhatom ezt az érzést. Az első döntőm előtt rendkívül ideges voltam, teljesen új élmény volt, és nagy elvárásokkal vágtunk neki a mérkőzésnek. Most nyugodtan készülök, de ugyanazzal az izgatottsággal és vággyal, mint eddig bármikor” – tette hozzá a 36 éves klasszis.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik