A Chelsea-huligánok már letették a névjegyüket Párizsban, mire mennek Terryék?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.02. 10:37
null
Már állítják a kapukat a Bernabéuban
A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében szerdán is két mérkőzést rendeznek: a spanyol Real Madrid a Dortmundot fogadja a tavalyi elődöntő „visszavágóján”, míg a Paris Saint-Germain a Chelsea ellen tehet újabb nagy lépést a végső siker felé – s persze fordítva. A nap folyamán összegyűjtjük a két meccshez kapcsolódó érdekességeket, képeket, nyilatkozatokat. Tartsanak velünk!

20.43 KEZDŐDNEK! A meccseken már remélhetőleg nem az erőszaké lesz a főszerep. Kövesse velünk a PSG–Chelsea és a Real Madrid–Borussia Dortmund találkozó alakulását élő, szöveges tudósításunk segítségével!

20.35: MÁR MEGINT NEM BÍRTAK MAGUKKAL AZ ANGOL HULIGÁNOK. A Chelsea-szurkolók egy csoportja kissé átrendezte Párizs belvárosát. Részletek itt.

20.03: ISCO KEZD A REAL MADRIDBAN. A gyomorpanaszokkal kidőlt Di María helyett Isco kap bizonyítási lehetőséget a Real Madrid–Dortmund meccsen. A kezdőcsapatokat itt találja.

19.52: IBRA, LAVEZZI, CAVANI ITT, SCHÜRRLE OTT. Laurent Blanc mindhárom csatárklasszisát (Zlatan Ibrahimovic, Edinson Cavani, Ezequiel Lavezzi) a kezdőbe jelölte, a Chelsea-ben André Schürrle kezd elöl, Fernando Torres és Demba Ba a sérült Samuel Eto'o távollétében is csak csere. A PSG–Chelsea meccs kezdőit itt találja.

19.07: EZT KI GONDOLTA VOLNA? A PSG az egyetlen francia klub, amely megúszott kapott gól nélkül egy BL-mérkőzést a Mourinho által irányított csapatok ellen. A párizsi együttes 2004. november 24-én 0–0-s döntetlent játszott a Chelsea otthonában.

18.38 AMIKOR MEGADTA MAGÁT A KAPU MADRIDBAN. Repül az idő. Már 16 éve annak, hogy a Real Madrid–Borussia Dortmund BL-elődöntő első mérkőzése előtt pár perccel összedőlt az egyik kapu, hathatós szurkolói „segítséggel”. Remélhetőleg ma nem csúszik a kezdés egy órát ilyen okból – és másmilyenből sem.

18.10: DI MARÍA NEM JÁTSZHAT. Gyomor-bél hurut miatt nem játszhat a Dortmund ellen ma este Ángel Di María, a Real Madrid argentin szélsője. Bővebben itt.

17.24: MÁR 16 MECCSNÉL TARTANAK A PÁRIZSIAK. A PSG a legutóbbi 16 Bajnokok Ligája-mérkőzésén rendre szerzett legalább egy gólt. Vajon a Chelsea ellen is folytatódik a sorozat?

Szigorúan ellenőrzött vonalak – az utolsó simításokat végzik a párizsi Parc des Princes gyepén
Szigorúan ellenőrzött vonalak – az utolsó simításokat végzik a párizsi Parc des Princes gyepén

17.15: MÁR 22 ÉVE, HOGY ELMENT A NAGY KEDVENC. Az UEFA honlapja emlékeztet rá, hogy pont 22 évvel ezelőtt, 37 esztendősen vesztette életét (közúti balesetben) a Real Madrid-szurkolók korábbi nagy kedvence, Juan Gómez González, közismertebb nevén Juanito. A 34-szeres spanyol válogatott támadó – aki Raúlhoz hasonlóan fiatalon szintén az Atlético Madridot erősítette – ördöngös cselei mellett szenvedélyes természetével lopta be magát a madridisták szívébe, sokak szerint ő testesítette meg mindazt, amit a Real Madrid jelent. A 7-es mezben játszó Juanito emlékére a Real minden hazai meccsén a 7. percben a szurkolók rákezdenek az „illa illa illa, Juanito maravilla (csodálatos Juanito)” rigmusra. Ma este valószínűleg a szokásosnál is hangosabban skandálják majd.

16.52 TOVÁBBRA SEM TUDNI, MIKOR JÁTSZHAT DIEGO COSTA. Az Atlético Madrid a Twitteren adta hírül, hogy továbbra sem tudni, mennyi időt kell kihagynia Diego Costának. A fővárosi együttes brazilból spanyollá lett csatára a Barcelona elleni keddi mérkőzésen kisebb sérülése ellenére vállalta a játékot, ám fél óra után le kellett cserélni. A klub közleménye szerint a következő napokban derül csak ki, hogy mennyire súlyos Costa combizomsérülése.

Dortmundi, madridista - hét jó barát
Dortmundi, madridista - hét jó barát

16.25: KIFÜTYÜLTÉK, ÉS AKKOR MI VAN? A portugál válogatott korábbi klasszisa, Luís Figo szerint honfitársa, Cristiano Ronaldo nem veszi a lelkére, hogy a Real Madrid szurkolói a legutóbbi bajnokijukon kifütyülték, mivel gyakorlatilag mindenhol ilyen bánásmódban részesül.
„A labdarúgás világában fel kell készülni az ilyen viselkedésre – mondta Figo, aki a Barcelonában, majd a Real Madridban is megfordult. – Nem számít, hogy megérdemelte-e vagy sem. Ilyen a futball, nem kell ezzel foglalkozni. A Bernabéu már kifütyült mindenkit, legközelebb majd megint megtapsolják. Senki sem szereti, ha kifütyülik, de ha megtörténik, hát megtörténik, semmi jelentősége.”

15.46: MOURINHO TUDJA, HOGYAN KELL KIKAPCSOLNI IBRÁT – A BL-BEN. Zlatan Ibrahimovic eddig 395 percet játszott a Bajnokok Ligájában José Mourinho aktuális csapatai ellen, és ezalatt még gólt és gólpasszt sem jegyzett. A Chelsea-nél örülnének, ha a svéd csatár rossz sorozata ma folytatódna, a PSG-nél már aligha.

15.36: VAJON MELYIK CSAPATOT SIRATJA? Nincs túl kellemes időjárás jelenleg Madridban, az eső csepereg, és alig 10 fokot mutatnak a hőmérők. Attól persze nem kell tartani, hogy játékra alkalmatlan lesz a Bernabéu gyepszőnyege.

Tavaly a dortmundi szurkolók a 4–1-es hazai siker után már magabiztosan utaztak Madridba (Fotó: Action Images)
Tavaly a dortmundi szurkolók a 4–1-es hazai siker után már magabiztosan utaztak Madridba (Fotó: Action Images)

15.28: MANKÓVAL ÉRKEZETT, KEREKESSZÉKBEN TÁVOZOTT. Szegény Gerard Piqué kedd délután még nem gondolta volna, hogy az Atlético Madrid elleni meccsük éjszakáján kerekesszékbe kényszerül (videó itt). Rájár a rúd mostanában a Barcelonára.

14.57: A PÁRIZSIAK SOROZATBAN A TIZEDIKRE HAJTANAK. A PSG a legutóbbi kilenc tétmérkőzését egyaránt megnyerte, az előző 12-ből pedig csak a Monaco elleni bajnoki (1–1) során nem diadalmaskodott.

14.36: MOURINHO ISMÉT MEGFEKSZI A FRANCIÁK GYOMRÁT? A Chelsea portugál mestere csapataival 13 alkalommal csapott össze francia együttessel a Bajnokok Ligájában, az eddigi mérleg 10 győzelem, 3 döntetlen. A Chelsea ugyanakkor eddigi egyetlen kieséses szakaszban vívott párharcát elbukta francia ellenfelével szemben, a 2003–2004-es idényben a Monaco jutott tovább az elődöntőből, igaz, a fináléban épp Mourinho Portójától kapott ki.

14.05: MINTEGY NÉGYEZER DORTMUNDI KÍSÉRI EL CSAPATÁT MADRIDBA – ezúttal is örülhetnek majd a németek a Real otthonában?

(Fotó: Twitter/BVB)
(Fotó: Twitter/BVB)



13.52: SZEGÉNY FELLAINIT MINDENKI CSAK BÁNTJA. Pedig nem is fejel annyira rosszul...

13.37: CR ÉS LAMPARD IS SZÁZADOS LEHET. Szerdán Cristiano Ronaldo és Frank Lampard is csatlakozhat ahhoz az eddig 19 fős csoporthoz, amelynek tagjai elmondhatják magukról, hogy legalább 100 BL-mérkőzésen léptek pályára. Az örökranglistát a Real Madrid (és a Schalke) korábbi támadója, Raúl vezeti 142 összecsapással.

Cristiano Ronaldo eddig 63 BL-gólnál jár (Fotó: Twitter)
Cristiano Ronaldo eddig 63 BL-gólnál jár (Fotó: Twitter)

13.00: MADRIDI KERET A DORTMUND ELLEN, KICSIT MÁSKÉPP



12.49: A PSG-NÉL MÁR A BL-SERLEGET VIZIONÁLJÁK „Egész Párizs velünk álmodik” – olvasható a Mona Lisa alatt, a képen pedig a BL-trófea is helyet kapott már…

(Fotó: Twitter/PSG)
(Fotó: Twitter/PSG)


12.43: KIZÁRTÁK A BARCÁT – AZ ÁTIGAZOLÁSI PIACRÓL!
Bár erre a BL-szezonra már nincs hatással, a közeljövőt így is befolyásolja a tény, hogy a katalán együttes a következő két átigazolási időszakban nem szerződtethet új játékost. Bővebben itt!

12.37: A PSG ÉS A CHELSEA MÁR TEGNAP ÖSSZECSAPOTT – A TWITTEREN

PSG: @chelseafc, azt tudtad, hogy a @psg_inside sorozatban másodszor érte el a BL-negyeddöntőt?

CHELSEA: És azt te tudtad, @psg_inside, hogy a @chelseafc 2014-ben 18-ból 11 mérkőzésen nem kapott gólt?

PSG: @chelseafc! Képzeld, a @psg_inside a 2013–2014-es BL-szezonban már 22 gólnál jár!
PSG: @chelseafc! Tudtad, hogy a @PSG_inside a legnagyobb hazai győzelmét a Rosenborg ellen ünnepelte (7–2)?

CHELSEA: Bonjour, @PSG_inside! A @chelseafc legnagyobb idegenbeli győzelmét pedig a Galatasaray ellen érte el (5–0).


12.27: KLOPP MÁR A BERNABÉUBAN NEVET.
De vajon a mérkőzés után is örülhet a Dortmund mestere?

(Fotó: Twitter/BVB)
(Fotó: Twitter/BVB)

12.22: VAJON MELYIK KAPU ELŐTT PARKOL LE A BUSZ?

(Fotó: Twitter/BVB)
(Fotó: Twitter/BVB)

(Fotó: Twitter/BVB)
(Fotó: Twitter/BVB)

12.11:Luka Modric biztos benne, hogy a BL-ben a legjobbjukat nyújtják majd. A Real Madrid horvát középpályása szurkolóik támogatását kérte, szerinte eddig remekül sikerült az idényük, leszámítva a Barcelona és a Sevilla elleni vereségüket. A Dortmund ellen egy 2–0-s győzelemmel már elégedett lenne, a Bernabéuban az önzősége miatt kifütyült Cristiano Ronaldóról pedig a következőt mondta:

„Cristiano csalódott volt a Barcelona és a Sevilla elleni vereség miatt, ahogy az egész csapat is. De ilyen a labdarúgás. Ha minden meccsünket megnyernénk, unalmassá válni a foci. A szurkolók korábban már többször kifejezték a Cristiano iránti szeretetüket. Hogy mi történt legutóbb, már nem számít, túl vagyunk rajta. A drukkerek imádják őt. Olyan ez kicsit, mint a házasság, vannak jobb napok és vannak rosszabbak, a lényeg azonban az, hogy a felek szeretik egymást.”

BŐVEBBEN A MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOKRÓL ITT OLVASHAT!

11.45: TÚL A NEGYEDIK IKSZEN! A dortmundi Sigdal Iduna Stadiont, leánykori nevén Westfalenstadiont 40 éve, 1974. április 2-án nyitották meg. Ennek apropóján a német klub a hivatalos Twitter-oldalán emlékezett meg az elmúlt négy évtizedről.

(Fotó: Twitter/BVB)
(Fotó: Twitter/BVB)

11:31: NEYMAR A MEGMENTŐ, DIEGO A NAP BOMBÁZÓJA, DE MIT CSINÁLT A NAP ÚJSÁGÍRÓJA? – BL-LEGEK. A keddi mérkőzések legjeiről, közte a nap statisztikáiról, bővebben ide kattintva olvashat!

11.22: ÖN SZERINT MELY CSAPATOK JUTNAK TOVÁBB A SZERDAI PÁRHARCOKBÓL? SZAVAZZON!

SZAVAZÁS

Melyik csapat jut tovább a BL elődöntőjébe?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!


11.15: REUS: ISMERJÜK A REAL GYENGE PONTJAIT. „Pozitívak vagyunk. Lewandowski nagyon fontos számunkra, de az edzőnk alaposan átgondolta a helyzetet, szerintem jól megoldjuk a helyettesítését. Bár szombaton nagyon jól játszottunk a Stuttgart ellen, ez már egy másik meccs lesz. A Real Madrid egyénileg nagyon jó, ismerjük azonban a gyenge pontjait. Készen kell állnunk rá, hogy az adódó pillanatokban ezt kihasználjuk.”

SZAVAZÁS

Melyik csapat jut tovább a BL elődöntőjébe?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Dortmundban az eltiltott Lewandowski mellett nem játszhat a sérült Szubotics, Bender, Gündogan, Blaszczykowski és Schmelzer sem. Carlo Ancelotti szerint még így is nagyon veszélyes csapat a Borussia.

„Fontos láncszemüket nélkülözik Lewandowski személyében, de jól védekeznek, és veszélyes ellentámadásokat vezetnek – mondta a Real olasz edzője. – Bíznunk kell a képességeinkben. Támadó felfogásban lépünk pályára, hiszen előnyt kellene szereznünk, ugyanakkor hátul is résen kell lennünk a kontráik miatt. Megnéztem a Real tavalyi, Dortmund elleni elődöntőjét. Furcsa meccsek voltak. Az első találkozó első félidejét szerintem uralta a Madrid. A második játékrész hihetetlen volt, de a Bajnokok Ligájában előfordul az ilyesmi.”

11.11: (VÁRHATÓ) KEZDŐ 11-EK, INFOGRAFIKÁK

A Paris Saint-Germain játékosai 91 százalékos pontossággal passzoltak ebben a BL-szezonban, a Chelsea viszont csak négy gólt kapott. A Real 29 találatával kiemelkedik a mai mezőnyből, a Dortmund pedig az egyetlen csapat a szerdán pályára lépők közül, amelyik kevesebbet birtokolja a labdát ellenfeleinél.

(Infografika: NS)
(Infografika: NS)

10.55: ROBBEN: AZ MU CSAK KONTRÁKRA VÁRT. A Bayern München holland szélsője szerint a „vörös ördögök” nagyon defenzíven játszottak, de úgy véli, jövő héten befejezik a munkát. BŐVEBBEN ÉS TOVÁBBI NYILATKOZATOK AZ MU–BAYERNRŐL ITT! A másik párharc után Diego Simeone érthetően elégedett volt, Xavival ellentétben. BŐVEBBEN ITT!

10.45: EZ TÖRTÉNT KEDDEN.
Tegnap Barcelonában és Manchesterben is 1–1-es döntetlen született, a United a címvédő Bayern Münchennel ikszelt, a katalánok pedig az Atlético Madrid elleni belharcban kerültek lépéshátrányba.

10.30: MOURINHO ELEMÉBEN VOLT.
José Mourinho nagyszerű hangulatban vett részt a sajtótájékoztatón a Paris Saint-Germain–Chelsea Bajnokok Ligája labdarúgó-mérkőzés előtt kedden. Az egyik újságíró megkérdezte az angol együttes portugál trénerét, hogy elárulná-e a kezdőcsapatát egy nappal az összecsapás előtt, ahogyan erre már volt példa korábban. Mourinho el is kezdte sorolni a neveket, de aztán...



10.20: ETO'O NÉLKÜL A CHELSEA.
A „kékek” a sérült támadó nélkül utaztak el Párizsba a PSG elleni „odavágóra”, de Ashley Cole sem léphet pályára az első találkozón. A londoniak sérüléseiről bővebben itt olvashat!

10.15: Jó reggelt minden kedves olvasónknak! Szerdán két mérkőzéssel folytatódik a Bajnokok Ligája negyeddöntője. A nap folyamán összegyűjtjük a legérdekesebb nyilatkozatokat, képeket, és minden mást, ami a nyugalom megzavarására alkalmas lehet. Tartsanak velünk!

BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
20.45:Real Madrid–Dortmund (Tv: Digi Sport1)
20.45:Paris Saint-Germain–Chelsea (Tv: Digi Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik