Neymar a Barca megmentője; perfekt Bayern - BL-legek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.02. 11:21
null
Neymarnak jól megy az Atlético Madrid ellen (Fotó: Reuters)
Két negyeddöntőt rendeztek kedden a labdarúgó Bajnokok Ligájában, és mindkettő ugyanolyan végeredménnyel zárult (1–1). A Manchester United nem bírt a Bayern Münchennel, ahogy a Barcelona sem az Atlético Madriddal. Jöjjenek a játéknap legjei!

A NAP ÉRDEKESSÉGE

Pep Guardiola jelenlegi és legutóbbi csapata is szinte ugyanakkor kapott gólt. A spanyol tréner mostani együttese, a Bayern München az 58. percben került hátrányba a Manchester United ellen (Nemanja Vidics volt eredményes), míg korábbi klubja, a Barcelona az 56. percben kapott gólt (Diego talált be az Atlético Madridnál). Az egyenlítő gólok között egyébként négy perc telt el.

A NAP ÚJSÁGÍRÓJA

Az unatkozó újságíró az Old Traffordon
Az unatkozó újságíró az Old Traffordon

Az egyik sajtópáholyban helyet foglaló újságírót nem annyira érdekelte a Manchester United–Bayern München összecsapás, helyette inkább kutyát vásárolt az interneten. Mi szívesen helyet cseréltünk volna vele.

A NAP STATISZTIKÁJA 1.

A Bayern München 844-et passzolt a Manchester United ellen, a házigazda csak 301-et. A bajoroknál az átadások 84 százaléka volt sikeres, az angoloknál 58. Ha már a százalékok: a Soccer Power Index mutatói szerint a címvédőnek 85.3 százalék az esélye a továbbjutásra, a spanyolok párharcában a Barcelona van egy hajszállal előrébb (50.5 százalék).

A NAP HŐSE

Legalábbis a Barcelonáé: Neymar. A brazil támadó (honfitársához, Ronaldinhóhoz hasonlóan) négy gólt szerzett a katalán együttesben első szezonjában a Bajnokok Ligájában. Ráadásul emellé két asszisztot is kiosztott. A jelenlegi idényben a Barcelona eddig négyszer találkozott az Atlético Madriddal, és mindannyiszor döntetlen lett a végeredmény – a két 0–0 mellett kétszer volt 1–1, és mindkétszer Neymar szerezte a Barca gólját.

A NAP BOMBÁZÓJA

Diego lett a hetedik brazil futballista, aki három különböző klub (Werder Bremen, Porto, Atlético Madrid) színeiben is betalált a Bajnokok Ligájában. A középpályás egyébként a második játékos, aki a tizenhatoson kívülről gólt szerzett BL-meccsen a Camp Nouban. Az első egy másik brazil, Alexandre Pato volt 2011-ben.

A NAP STATISZTIKÁJA 2.

A Bayern München perfekt szériája: a bajorok az európai kupasorozatok egyenes kieséses szakaszában eddig 11-szer végeztek 1–1-re párharcuk első felvonásán, és a visszavágón mindegyik alkalommal kivívták a továbbjutást. Nem túl jó előjel ez David Moyes csapata számára.

A NAP REKORDJA

Thibaut Courtois, az Atlético Madrid kapusa öt védést mutatott be a Barcelona elleni idegenbeli találkozón, ami egyéni legjobbjának számít egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

A NAP NEGATÍVUMA

A Bayern München 2012 novembere óta először maradt nyeretlen két egymást követő találkozón. Azért ezzel a világ legtöbb klubjánál kibékülnének valószínűleg.

BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ – EMLÉKEZTETŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉS
Barcelona, Camp Nou, 79 941 néző
Barcelona–Atlético Madrid 1–1 (Neymar 71., ill. Diego 56.)

Manchester, Old Trafford, 75 199 néző
Manchester United–Bayern München 1–1 (Vidics 58., ill. Schweinsteiger 67.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik