Nem áprilisi tréfa: él az MU-remény a Bayern ellen

Vágólapra másolva!
2014.04.01. 20:35
null
Rio Ferdinand és Bastian Schweinsteiger csatája (Fotók: Action Images)
Hiába vezetett Nemanja Vidics találatával a Bayern München ellen a Manchester United a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, a vendégek Bastian Schweinsteiger révén egyenlíteni tudtak, így jóval kedvezőbb helyzetből várhatják a müncheni visszavágót. Igaz, a végén Schweinsteigert kiállították, míg Javi Martínez sárga lapot kapott, amely miatt neki is ki kell hagynia a visszavágót.

BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉS
MANCHESTER UNITED (angol)–BAYERN MÜNCHEN (német) 1–1 (0–0)
Manchester, Old Trafford, 75 199 néző. Vezette: Velasco Carballo (spanyol)
MANCHESTER UNITED:
De Gea – Jones, R. Ferdinand, Vidics, Büttner (Young, 74.) – Valencia, Fellaini, Carrick, Giggs (Kagava, a szünetben) – Welbeck (Hernández, 85.), Rooney. Menedzser: David Moyes
BAYERN MÜNCHEN: Neuer – Rafinha, J. Boateng, Martínez, Alaba – Lahm, Kroos (Götze, 74.), Schweinsteiger – Robben, Th. Müller (Mandzukic, 63.), Ribéry. Edző: Josep Guardiola
Gólszerző: Vidics (58.), ill. Schweinsteiger (67.)
Kiállítva: Schweinsteiger (90.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Régóta nem lépett olyan kis eséllyel pályára az Old Traffordon a Manchester United, mint kedden a Bayern München elleni BL-negyeddöntőben. Ám talán túl is beszélték a két csapat közti különbséget, hiszen a BL-címvédő túlságosan is nyugodtnak tűnt a meccs elején.

A 4. percben Danny Welbeck pazar mozdulattal vette át és tette maga elé a labdát, és a kapu bal oldalába bombázott, de a játékvezető már belefújt a mozdulatsorba, mert az angol kezéhez ért a labda. Az MU bátran kezdett, de a Bayern játéka nagyobb veszélyt rejtett, hiszen pillanatok alatt David de Gea kapujának előterében termettek a kék mezesek, akik közül Arjen Robben volt a legveszélyesebb.

Ahogy Gary Lineker írta a Twitteren, a holland egyszerre volt félelmetes és irritáló az MU tizenhatosának előterében, s a legnagyobb helyzet is az övé volt: a 31. percben a tizenhatoson kívülről tekert ballal a jobb alsó felé, De Gea hatalmas bravúrral ütötte szögletre a labdát.

A Manchester United képtelen volt olyan hosszan tartani a labdát, mint ellenfele, de volt egy veszélyes kontrája: a 40. percben Wayne Rooney ugratta ki az elcsúszó Jérome Boateng mellett ziccerbe kerülő Welbecket, aki a tizenhatoshoz érve megpróbálta átemelni a kapujából kifutó Manuel Neuert, de a flegma mozdulat után a német kapus kezében kötött ki a labda.

Rooney nem véletlenül ordított csapattársával, és az Old Trafford közönsége ekkor bánta igazán, hogy Robin van Persie sérülés miatt nem játszhat.

Az első félidő legnagyobb helyzete az MU-é volt, de a Bayernből áradt a nagyobb magabiztosság: nem csoda, a labdát 73 százalékban birtokolta.

A Bayern egyenlítő gólja
A Bayern egyenlítő gólja

Az angol bajnok játékát David Moyes a második félidőre felgyorsította Kagava Sindzsi pályára küldésével, a japán középpályás azonnal éreztette jelenlétét, remek meglátásaival zavart okozott a Bayern térfelén.

Az 58. percben megszerezte a vezetést a Manchester United: Rooney szöglete után Nemanja Vidics a kővé dermedt müncheniek között hátradőlve bólintott kapura, hat méterről hajszálpontosan fejelt a bal alsó sarokba. 1–0

Az Old Traffordon megugrott a zajszint, a Bayern pedig megpróbált továbbra is lassan építkezve támadni. Aztán az egyik gyors ritmusváltás kilenc perccel az MU gólja után meghozta az egyenlítést és az oda-visszavágós párharcban mindig rendkívül fontos idegenbeli gólt. Rafinha a jobb oldalról ívelt a kapu elé, a Thomas Müller helyére becserélt Mario Mandzukic tökéletesen fejelte vissza középre a labdát Bastian Schweinsteigernek, aki Phil Jones mellől hét méterről kapásból lőtt a jobb felső sarokba. 1–1

Bő negyedórával a vége előtt mindkét edző támadó szellemben cserélt, de az MU-nál azért jött Ashley Young, mert Alexander Büttner megsérült. A hazai csapat a hajrában beívelésekkel próbálkozott, míg a túloldalon Robben csodás passzal hozta helyzetbe Ribéryt, a francia a kapui elé terelte a labdát, de senki sem érkezett középen.

A hajrában nagy veszteségeket könyvelt el a Bayern: Javi Martínez sárga lapot kapott, amely miatt nem játszhat a visszavágón, majd Schweinsteiger megkapta második figyelmeztetését és a pirosat, így ő sem lehet ott jövő szerdán a visszavágón.

Gól viszont már nem esett, az MU a Manchester Cityvel és az Arsenallal szemben megúszta vereség nélkül hazai pályán a Bayern elleni összecsapását. Persze a párharc esélyese továbbra is a német csapat, de még él az angolok reménye.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik