BL: Ez minden, csak nem jó eredmény - Xavi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.02. 00:01
null
Diego Costa kidőlt, ám az Atlético így is kicsit kedvezőbb helyzetből várja a visszavágót (Fotó: Reuters)
Az Atlético Madrid a megsérült Diego Costa helyére beállt Diego irgalmatlan erejű bombájával vezetést szerzett a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőn, és végül 1–1-es, értékes döntetlennel távozott a Camp Nouból. A katalánok bánkódnak az eredmény miatt – az Atléticónál pedig Diego Costa combizomsérülése okoz fejfájást.

„Nagyon örülünk ennek az eredménynek, most negyedszer is megmutattuk, hogy képesek vagyunk felvenni a versenyt a Barcelonával. Nagy szívvel és csapatként küzdöttünk. Az eredmény egyértelműen kitűnő, de nem dőlt el semmi. Remekül küzdöttünk a két, teljesen eltérő stílusú csapat csatájában. Taktikailag csodálatos mérkőzés volt, mindkét csapat arra épített, ami az erőssége. A visszavágón félelmetes hangulat lesz a Vicente Calderónban” – hangzott Diego Simeone villámértékelése. Az Atlético vezetőedzője Diego Costáról is szót ejtett. A spanyol válogatott támadó már az utolsó edzésről is lebicegett, ám vállalta a játékot – fél óra után azonban combizomhúzódás miatt cserét kellett kérnie.

SZAVAZÁS

Melyik csapat jut tovább a BL elődöntőjébe?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Ha megint döntenem kellene, megint játszatnám. A probléma akkor a térdével volt. Sajnos ez benne van a futballban. Nem akart most sem lejönni – holnap meglátjuk, milyen sérülést szedett össze. Addig reméljük a legjobbakat” – mondta Simeone.

A csapatára láthatóan (és érthetően) büszke Simeonénél kissé megviseltebb volt a Barcelona szakvezetője, Gerardo Martino.

„Volt ennél már jobb is, de csapatként és nagy intenzitással küzdöttünk, erre nagyon büszke vagyok. Minden mérkőzésen a győzelemért játszunk, így lesz ez Madridban, a visszavágón is. Az Atlético gólja kihozta belőlünk a legjobb Barcelonát. Ekkor jól mozogtunk, jól járattuk a labdát, jó beindulásaink voltak, amikből lehetőségeink és lövéseink adódtak. Piqué sérüléséről még nem tudok semmit mondani, Bartra remekül helyettesítette. Nagyon kiegyensúlyozott párharc ez, és nem tudom, mennyit fog számítani a visszavágón a hazai pálya.”

PIQUÉ: EGY HÓNAP PIHENŐ

Piqué az Atlético elleni mérkőzés 10. percében esett nagyot, és bár lábra állt, a játékot nem tudta folytatni. Az első vizsgálatok szerint eltört az egyik csont a csípőjének jobb oldalán – az a rész, ahova a combcsont illeszkedik.
A Barcelona honlapja szerint a védőre négyhetes kényszerpihenő vár, így nemcsak a BL-negyeddöntő jövő heti visszavágóját hagyja ki – no meg persze a következő bajnokikat –, hanem a Real Madrid elleni Király-kupa-döntőt is, amelyet április 16-án rendeznek.

„A második félidőben mi futballoztunk jobban, megvolt a játékunk ritmusa. Courtois remek védéseket mutatott be. Az Atlético nagyszerű csapat, és az edzője mindig kihozza a játékosokból a legjobbat. Optimistának kell maradnunk” – értékelt Marc Bartra, a megsérült Gerard Piqué helyére beállt Barcelona-védő.

„Ez minden, csak nem jó eredmény. Többet érdemeltünk volna, ám Diego fantasztikus gólt lőtt. Szerencsére mi is betaláltunk, így a párharc még teljesen nyílt” – így Xavi.

„Briliáns eredmény ez számunkra. A Barcelona természetesen továbbra is favorit, de a visszavágón, hazai pályán lesz esélyünk. Mindent ki fogunk adni magunkból. Nagyon reméljük, hogy nem súlyos Diego Costa sérülése, hisz a csapatnak hatalmas szüksége van rá” – vonta meg a mérleget az Atléticóból Tiago.

„Tudtuk, hogy nagyszerű mérkőzés lesz, szenvedélyes, méltó a BL ezen szakaszához. Az Atlético nagyszerű ellenfél. A visszavágó teljesen nyílt, az elődöntő lebeg a szemeink előtt a madridi visszavágón. Diego gólja káprázatos volt, szenzációs lövés, alig lehet mit tenni, ha valaki így eltalál egy labdát. Az egyenlítő gólunk után megpróbáltuk benyomni a másodikat, de az már nem jött össze. A mi gólunk? Neymar megint megmutatta, benne van az a képesség, hogy egy villanással változást hozzon a meccsbe. Nagyon kellett a gólja, nagyon örülünk neki, és mindent meg kell tennünk, hogy kihasználjuk a fontosságát a visszavágón. Nem kételkedünk magunkban vagy a stílusunkban, tudunk nyerni Madridban is – akkor is, ha tisztában vagyunk vele, rendkívül nehéz lesz” – értékelt Andrés Iniesta.

BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉS
Barcelona
, Camp Nou, 79 941 néző
FC Barcelona–Atlético Madrid 1–1 (Neymar 71., ill. Diego 56.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik