Modric a 2-0-s győzelmet elfogadná a Dortmund ellen

Vágólapra másolva!
2014.04.01. 21:50
null
A dortmundiak szerdán már nem ilyen nyugodt körülmények között lépnek a Bernabéu gyepére (Fotók: Action Images)
A Real Madrid labdarúgócsapata érthetően előnyt szeretne szerezni hazai pályán a Dortmund ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, Luka Modric egy 2–0-s sikert például előre aláírna. A tavalyi döntős német csapat a házi gólkirálya nélkül is helyt próbál állni. A másik szerdai mérkőzésen a PSG a Chelsea-t fogadja, Zlatan Ibrahimovic tehát ellenfélként kerül szembe korábbi edzőjével, José Mourinhóval.

REAL MADRID–DORTMUND

Luka Modric biztos benne, hogy a BL-ben a legjobbjukat nyújtják majd. A Real Madrid horvát középpályása szurkolóik támogatását kérte, szerinte eddig remekül sikerült az idényük, leszámítva a Barcelona és a Sevilla elleni vereségüket. A Dortmund ellen egy 2–0-s győzelemmel már elégedett lenne, a Bernabéuban az önzősége miatt kifütyült Cristiano Ronaldóról pedig a következőt mondta:

„Cristiano csalódott volt a Barcelona és a Sevilla elleni vereség miatt, ahogy az egész csapat is. De ilyen a labdarúgás. Ha minden meccsünket megnyernénk, unalmassá válni a foci. A szurkolók korábban már többször kifejezték a Cristiano iránti szeretetüket. Hogy mi történt legutóbb, már nem számít, túl vagyunk rajta. A drukkerek imádják őt. Olyan ez kicsit, mint a házasság, vannak jobb napok és vannak rosszabbak, a lényeg azonban az, hogy a felek szeretik egymást.”

A madridiak közül talán Modric ismeri a legjobban Gareth Bale-t, hiszen már a Tottenhamnél is csapattársa volt a villámléptű walesinek.

„Jól megy neki, a csapat segítségére van – dicsérte Modric Bale-t. – Gólokat szerez és készít elő. Nem játszik úgy, mint a Tottenhamben, de még így is nagyszerű. Nem önző, a csapatért futballozik, több gólpasszt jegyez, mint bárki más.”

Robert Lewandowski több gólt szerez, mint ahány gólpasszt ad, de neki ez is a dolga. A lengyel csatár eltiltása miatt nem léphet pályára Madridban, könnyen lehet, hogy a Stuttgart ellen mesterhármast jegyző Marco Reusnak kell őt pótolni.

„Pozitívak vagyunk. Lewandowski nagyon fontos számunkra, de az edzőnk alaposan átgondolta a helyzetet, szerintem jól megoldjuk a helyettesítését. Bár szombaton nagyon jól játszottunk a Stuttgart ellen, ez már egy másik meccs lesz. A Real Madrid egyénileg nagyon jó, ismerjük azonban a gyenge pontjait. Készen kell állnunk rá, hogy az adódó pillanatokban ezt kihasználjuk.”

Arra a kérdésre, hogy kit tart a párharc esélyesének, a következőt válaszolta: „A Realt. A Bayern, Barca, Real hármast tartom a legerősebbnek. Jöhet azonban egy meglepetéscsapat, és ezek lehetünk mi, mint tavaly.”

A Dortmundban az eltiltott Lewandowski mellett nem játszhat a sérült Szubotics, Bender, Gündogan, Blaszczykowski és Schmelzer sem. Carlo Ancelotti szerint még így is nagyon veszélyes csapat a Borussia.

„Fontos láncszemüket nélkülözik Lewandowski személyében, de jól védekeznek, és veszélyes ellentámadásokat vezetnek – mondta a Real olasz edzője. – Bíznunk kell a képességeinkben. Támadó felfogásban lépünk pályára, hiszen előnyt kellene szereznünk, ugyanakkor hátul is résen kell lennünk a kontráik miatt. Megnéztem a Real tavalyi, Dortmund elleni elődöntőjét. Furcsa meccsek voltak. Az első találkozó első félidejét szerintem uralta a Madrid. A második játékrész hihetetlen volt, de a Bajnokok Ligájában előfordul az ilyesmi.”

Ancelotti azt is elmondta, hogy Fábio Coentrao helyettesíti a sérült Marcelót szerdán.

„Coentraónak van BL-tapasztalata, és frissek a lábai, ő a jó megoldás. Rajta kívül Ramos, Varane és Nacho kerül a védősorba. Bale nem opció a balhátvéd posztjára” – mondta Carlo Ancelotti, aki hozzátette, Cristiano Ronaldo már nem rágódik azon, hogy a szombati bajnokin kifütyülték a szurkolók.

A Dortmundot irányító Jürgen Klopp szerint csapata megérzi lengyel csatáruk hiányát, ám azért bizakodó.

„Nem lesz katasztrófa, ha esetleg kikapunk – mondta a vendégek edzője. – Nem sok csapatnál mondhatják el magukról, hogy az utóbbi tíz évben elérték azt, amit mi. Lehet, hogy nem nálunk lesz többet a labda, de az egy az egy elleni szituációk döntők lehetnek. Lewandowski hiánya sajnálatos, nem vagyunk készek, hogy nélküle játsszunk, de a legjobbunkat nyújtjuk majd. Meglátjuk, ez mire lesz elég.”

PSG–CHELSEA

Zlatan Ibrahimovicnak sosem volt gondja az önbizalmával, azonban a Paris Saint-Germain csatára ezúttal nem magukat tartja favoritnak.

„Úgy vélem, a Chelsea a párharcunk esélyese. Fantasztikus csapat ellen játszunk, de nem félünk. Ugyanabban a helyzetben vagyunk, amelyben a Chelsea kilenc évvel ezelőtt, amikor megvásárolták a klubot. Vannak rutinos játékosaink, BL-győzteseink, sokat fejlődtünk az idény eleje óta, de az igazi teszt a szerdai lesz, akkor tudjuk meg, hol is tartunk valójában” – mondta Ibrahimovic.

A PSG svéd gólvágója újságírói kérdésre leszögezte, nem fog angol klubban játszani.

„Azt gondolom, lehetetlen engem Angliába vinni. Nem hinném, hogy a vezetőink elengednének. Amikor a Milanba igazoltam, tárgyaltam néhány angol klubbal, de eredménytelenül. Visszavonulásom után nem tekintek majd vissza és gondolkodom azon, hogy talán Angliában is kellett volna játszanom. Tisztelem a Premier League-et, nagyszerű bajnokság, remek játékosokkal, de én nem voltam részese. Más országokban tettem le a névjegyem, nincs semmi, amit megbánhatnék.”

A svéd játékos nemcsak a Premier League-ben, hanem más jelentősebb bajnokságban sem kíván már játszani párizsi évei után.

„Ez az utolsó szerződésem Európában. Ha meg akarom nyerni a Bajnokok Ligáját, akkor ezt a PSG-vel kell megtennem. Miután elhagyom Párizst, vagy alacsonyabb szinten folytatom vagy abbahagyom a futballt. Most nagyon jól érzem magam, kétezer-tizenhatig szól a szerződésem, hogy mi lesz azután, nem tudom, messze van még.”

Ibrahimovichoz csatlakozott edzője, Laurent Blanc is, már ami az ellenfél dicsérését illeti.

„A Chelsea nagyon jól védekezik, elöl pedig hatékony. Játékosai olyan csapatot alkotnak, amely ritkán kap gólt, viszont annál többször eredményes, érdekes meccs lesz a holnapi. Eden Hazard mindig is lenyűgözött, rengeteget fejlődött, amióta a Chelsea-hez került. Nekünk még egy kis időre van szükségünk ahhoz, hogy igazán nagy klubbá váljunk Európában, lépésről lépésre haladunk.”

José Mourinho örömmel jelentette be, hogy César Azpilicueta (jobbra) hétfőn apa lett
José Mourinho örömmel jelentette be, hogy César Azpilicueta (jobbra) hétfőn apa lett

A Chelsea-t irányító José Mourinhónak nem kell bemutatni az ellenfél legnagyobb sztárját, az Internél többek között Ibrahimovicnak is az edzője volt.

„Ibrahimovicnak hatalmas önbecsülése van. Az edzőknek azokkal a játékosokkal van nehéz dolguk, akik nem akarnak eleget dolgozni vagy nyerni. Zlatan ennek pont az ellentétje, nagyon jó volt vele dolgozni, de mindketten továbbléptünk. Barátok vagyunk, ám holnap ő is nyerni akar és nekem is ez a célom – mondta Mourinho. – A PSG erős csapat, remek edzője van, és érezhető a városon, hogy megmozdult valami a futball miatt. Ellenfelünk fő erőssége, hogy kiváló befejező csatárai vannak, ezen a szinten ez rengeteget számít. De a többi poszton is jól állnak, órákat tudnék Thiago Mottáról mesélni.”

A portugál edző természetesen alaposan felkészült a PSG-ből, amelyet jól ismer.

„Sok PSG-mérkőzést láttam, Laurent Blanc-nak egyértelmű az elképzelése, és ehhez mindig tartják magukat. Akkor is, ha három helyen változtatnak a középpályán, mint például a Leverkusen elleni visszavágón. Ugyanez igaz ránk is, világos filozófiánk van, amin nem változtatunk. Hiszünk abban, amit csinálunk. A PSG mint klub az utóbbi tíz évben talán nem szerzett olyan tapasztalatot, mint a Chelsea, ám nem ilyen egyértelmű a kép, hiszen a legtöbb játékosuk rendkívül rutinos.”

César Azpilicueta
, a Chelsea spanyol védője korábban a Marseille-ben légióskodott, tehát nem először játszik a PSG stadionjában.

„Amióta elmentem Marseille-ből, csak a spanyol válogatottal játszottam Franciaországban. Most a Chelsea játékosa vagyok, a Marseille-nél töltött időszakom a múlté” – mondta a spanyol védő, akinek hétfőn gyermeke született – ezt José Mourinho jelentette be a sajtótájékoztatón, majd a jelenlévőkkel egyetemben megtapsolta Azpilicuetát.

LABDARÚGÁS, BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS


PSG (francia)–Chelsea (angol) 20.45 (tv: Digi Sport2).
Párizs, Parc des Princes. Vezeti: Mazsics (szerb)

Real Madrid (spanyol)–Borussia Dortmund (német) 20.45 (tv: Digi Sport1).
Madrid, Santiago Bernabéu. Vezeti: Clattenburg (angol)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik