Messi nem érti, Manchesterben miért mondanak le Tévezről

Vágólapra másolva!
2009.05.20. 15:44
Lionel Messi szerint a Manchester United őrültséget követ el, ha nem él opciós jogával, és hagyja elmenni Carlos Tévezt. A Barcelona játékosa a Champions Magazine-nak adott nyilatkozatában beszélt a Bajnokok Ligája döntőjéről is, amely szerinte élete legnagyobb élménye lesz.
A spanyol Király Kupa és a bajnokság után a BL-t is megnyerné Messi a Barcával
Fotó: Action Images
A spanyol Király Kupa és a bajnokság után a BL-t is megnyerné Messi a Barcával
A spanyol Király Kupa és a bajnokság után a BL-t is megnyerné Messi a Barcával
Fotó: Action Images
A spanyol Király Kupa és a bajnokság után a BL-t is megnyerné Messi a Barcával

Hiába játszik jól és szerez fontos gólokat, Carlos Tévez továbbra sem érzi a bizalmat a Manchester Unitednál, és nagyon úgy tűnik, hogy két év után elhagyja a „vörös ördögöket”. Messi nem érti, hogy a United miért nem él opciós jogával, és vásárolja meg végleg Tévezt.

„Fogalmam sincs, a Manchester miért mond le honfitársamról, miközben minden képessége megvan hozzá, hogy a világ bármely együttesében kezdő lehessen – beszélt válogatottbeli csapattársáról Messi. – A probléma az, hogy a Manchester Unitednál túl sok jó játékos pályázik a kezdőcsapatba: ott van Rooney, Ronaldo, Berbatov és Tévez is.”

„Időnként beszélek telefonon Carlitosszal, nagyon jól kijövünk egymással. Amikor Argentínában találkozunk, sok mindent megbeszélünk, de az igazat megvallva sose gondoltam volna, hogy egyszer a Bajnokok Ligájában szembekerülünk egymással” – folytatta Messi, aki tisztában van vele, hogy kemény ellenfél vár rájuk Rómában.

„A Unitednak remek csapata van. Ha megnézzük a keretüket, nehéz egyvalakit kiemelni. Ennek ellenére egyértelmű, hogy Cristiano Ronaldóval kell kezdenünk a sort, akinek nem hagyhatunk területet a tizenhatosunk előtt, mert remekül lő.”

Messi azonban bízik csapatában, amely szerinte a Chelsea elleni elődöntőben megmutatta, hogy nemcsak játékban, hanem mentálisan is nagyon erős.

„Tizenkét meccsen 30 gólt lőttünk, csak a Wisla Kraków és a Sahtar Doneck vert meg minket, a csoportkör után pedig könnyen jutottunk túl a Lyonon és a Bayern Münchenen is, akik Európa legjobb csapatai közé tartoznak. A Chelsea ellen már megszenvedtünk, de az utolsó pillanatokban kiharcolt továbbjutás még egy ok rá, hogy megérdemelnénk a BL-győzelmet. Hogy elbúcsúztattuk a Chelsea-t és ahogyan azt tettük, megmutatta, hogy a Barcelona nemcsak jó csapat, hanem mentálisan is a topon van.”

Visszatérve a Bajnokok Ligájára, Messi elmondta, hogy a finálé élete legnagyobb élménye lesz.

„A Bajnokok Ligája megnyerése jobban érdekel bármi másnál. Arról álmodok, hogy a Barca lesz a sorozat győztese, és május 27-ig senki sem veheti el tőlem ezt az álmot. Nem lehet szavakkal leírni, milyen érzés egy ilyen meccsen szerepelni, amikor az egész világ a te mozdulataidat lesi” – mondta Messi, aki élete első BL-fináléjában léphet pályára, mert 2006-ban az Arsenal ellen sérülés miatt nem szerepelhetett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik