Arséne Wenger elégedett az utolsó pillanatig küzdő csapatával

Vágólapra másolva!
2007.08.16. 13:53
Arséne Wenger rendkívül elégedett csapata teljesítményével, és a megszerzett kétgólos győzelemmel a Sparta Praha ellen. Az angol sztárklub a Bajnokok Ligája harmadik selejtező fordulójában látogatott Csehországba, ahol Cesc Fabregas, valamint Alexander Hleb találataival 2-0-ra nyert.
Hleb szerezte az Arsenal második találatát
Hleb szerezte az Arsenal második találatát
Hleb szerezte az Arsenal második találatát
Hleb szerezte az Arsenal második találatát

Az "ágyúsok" az első félidőben igen nehezen alakítottak ki helyzeteket a bátran, és cseppet sem megilletődötten futballozó hazaiak ellen. Az első félidőben hatlmas nyomás nehezedett az angol csapatra, ám a fiatalok állták a sarat. A második játékrészben aztán előbb Fabregas, majd Hleb is betalált, így végül megnyugtató előnyt szerzett a londoni visszavágóra az Arsenal.

A hozzáállással maximálisan elégedett Wenger, az angol alakulat menedzsere, aki megemelte képzeletbeli kalapját játékosai teljesítménye előtt.

"Nagyon küzdelmes mérkőzés volt. A Spatra teljes elszántsággal játszott az első félidőben, és megakadályozta, hogy saját játékunkat játsszuk" - értékelt a szerda esti mérkőzés után Wenger.

"Türelemre volt szükségünk, és arra, hogy ne kövessünk el hibát" - utalt a francia szakember arra, hogy bizony a mérkőzés első felében a londoni csapatnak át kellett vészelnie a kezdeti cseh rohamokat.

Ez végül is a türelemnek és egy kis szerencsének köszönhetően sikerült. Jan Rezek révén ugyanis még egy kapufáig is eljutott a Sparta - ha a hazai csapat szerzi meg vezetést, ki tudja hogy alakul a mérkőzés.

„Több tudatosságra volt szükségünk az előre-játékban, s ebből többet tudtunk megvalósítani a második félidőben”

„Az egész csapat az utolsó másodpercekig küzdött” – zárta értékelését Wenger, akinek fiatal csapata már gyakorlatilag a BL csoportkörében érezheti magát.

Ezt érzi Michal Bilek, a prágai csapat vezetőedzője is, aki elmondta, nem volt szerencséje csapatának. Majd némi malíciával hozzátette: a cseh csapat továbbjutása most már nagy meglepetés lenne.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik